Hae
VillaNanna

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Aikaisemmin tuunatun uudelleen tuunaaminen, onko se järkevää tai mahdollista?
 • Kyllä, tuunatun mekon uudelleen tuunaus kannattaa ja on mahdollista!

Joskus käy niin, että ajatus jostakin tietystä mekosta iskeytyy päähän ja sen sitten toteuttaa ja lopputolos on sellainen, ettei vaatetta koskaan tule käyttämään ja se jää joko suoraan tuunauskasaan tai sitten kaapin perukoille unohduksiin. Sellainen mekko oli tämä mekko, josta nyt täällä blogissa kerron.

Postauksessa kerrotaan myös Helsingin ihanasta puistosta, joka on hieno paikka vaikka Instakuvien ottamiselle. Tai näin vaikka blogiin asukuvia. Strömbergin puiston tarinaa voit lukaista täältä.

Kuvauspaikkojen etsiminen on aina oma juttunsa. Joskus retkeillään samalla, joskus tehdään muita reissuja samalla. Koskaan ei kuitenkaan vain mennä kuvaamaan pelkästään, vaan katsomme muita juttuja myös mitä voimme samalla kertaa tehdä. Kuten tällä reissulla kävimme kirpparilla sekä syömässä. Niistä en kuitenkaan tässä tarinassa kerro.

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Onneksi tämä tuunaus homma on sellaista, että on todella helppo tuunata jokin asia uudelleen, jos homma ei toimi niin kuin alunperin ajatteli. Näin tuunattu mekko tuunataan uudelleen entistä paremmaksi ja sellaiseksi, että siitä tuleekin se oma ihana mekko!

Mekko on vuoden 2017 läjäprojektin tuotoksia ja joutui heti kuvien jälkeen laatikko ööhön odottamaan ideaa. Nyt kasaprojektin alussa nappasin mekon mukaan tuolta laatikosta, sillä päätin, että se muokataan käyttöön tämän uuden projektin aikana ja onneksi näin tein. Koska mitään muuta en keksinyt, niin kaivoin erilaisia jämiä lisää kasasta ja kaivoin myös luottokaavani esiin. Näillä materiaaleilla syntyi ihan uusi mekko ja mekko onkin sitten yksi lemppareistani.  Mekon kaava on tuttu Burda 5/13.  Käytän yleensä vain tuon yläosan kaavan ja alaosa tulee sitten sellaisena kuin tulee. Näin saan monen näköistä mekkoa tehtyä tällä samalla kaavalla. Haluatteko nähdä kaikki mekot, jotka on tällä kaavalla tehty? Sellaisen postauksen voin tehdä vielä ennen kuin kesä loppuu.

Mekko on alunperin kasattu kaikista läjän jämistä ja rikkinäisestä mekosta. Ja mitään ei jäänyt jäljelle vanhasta, käytin kaikki, myös vinonauhat, jotka tilkuista tein purin ja käytin uudelleen ja tosiaan josuin hiukan myös lisäämään muita jämiä, jotta sain ajatukseni esiin.

Mekko on nyt monin tavoin tyylillisesti minun juttuni. Ihanan tyttömäinen ja rempsuinen. Mitä mieltä olette, onko parempi nyt kuin aikaisemmin?

Tuunattu mekko tuunataan uudelleen

Tuunattu mekko tuunataan uudelleenTuunattu mekko tuunataan uudelleen

Asun hinta

Minulle yksi asia, josta tykkään on se, että mietin asuni hintaa. Kyllä vain. Minusta on todella mielenkiintoista nähdä miten halvalla voi saada asun aikaan laadusta tinkimättä. Tämän asun hinta on siis 9€ kokonaisuudessaan. En siis mitenkään laske noiden materiaalien hintoja, se on aika turhaa. Osa on ilmaisosastolta, joukossa on myös minun mekkoni, jota en mitenkään enää saanut päälleni mutta koska pidän sen kuosista, niin laitoin sen paloiksi ja tein uusia juttuja siitä. Mekosta löytyy myös kangasta, jota olen joskus ostanut, noin 14 vuotta sitten. Kangas oli jokin mielenhäiriö, sillä en edes pidä koko kankaasta. Sitä kuitenkin nyt on monessa vaatteessa, kun olen koittanut saada sen tuhottua.

Kuvissa vilahtava neuletakki on löytynyt joskus aikaa sitten myös Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta. Se sopii hyvin tällaisten mekkojen kanssa.

Mutta halpa asu kuitenkin tuo 9€ ja tästä on hyvä jatkaa tätä ajatusta, että halvallakin voi pukeutua laadusta tinkimättä. Vai mitä mieltä olette?

Strömbergin puisto

Tämä puisto on kyllä yksi mielenkiintoisimmista Helsingissä. Hyvin kaunis ja erilainen mitä monet muut puistot on. Puistossa on kivasti tekstuuria, joita on helppo hyödyntää erilaisissa kuvauksissa. Olenkin Instassa jonkin verran hyödyntänyt tämän puiston monipuolisuutta. Puistosta on minulta myös kyselty paljon sen jälkeen kun ensimmäisen kuvan julkaisin alueesta. En kuitenkaan ole juurikaan lukenut tästä puistosta mitään, sen vaiheista tai rakentamisesta.

Mutta tällä tavoin tutustuu helposti myös eri asuinalueisiin, Pitäjämäki ei ole enää minulle mikään mörkö, mikä se on ollut ja kiinnostavaa on myös miten aluetta rakennetaan nyt. Saa nähdä miten puiston alueen ympäristö muuttuu. Tällainen muuttuminen kiinnostaa minua paljon.

Oikein ihanan aurinkoista päivää teille kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira Rinne | Voimaannuttajasi osoitteessa www.fashionpoetry.eu kirjoitti:

  Musta ihanan inspiroivaa -oli sitten kerran tai useammankin tuunattu 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Tää on kyllä niin mielenkiintoista puuhaa ja tulee niin hyvä fiilis kun saa valmiiksi.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Kuinka monelle tuunauskierrokselle sä oot enimmillään jonkin vaatteen ottanut mukaan? 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joku pari kertaa. Pyrkimys kuitenkin on aina se, että tekee sen kerran. Mutta joskus käy niin, että tarvitaan toinenkin kerta, ennen kuin homma loksahtaa paikalleen.

 3. Marjut kirjoitti:

  Hienoa. Todellakin, edullisesti voi tehdä ihania löytöjä ja tarpeen tullen tuunata niitä itse lisää, vaikka toisenkin kerran <3 Tuo laukku on myös aivan ihana.

 4. hannamariav kirjoitti:

  On kyllä tosi sun näköinen kokonaisuus! Kiva idea tuunata vanhaa uudelleen itselle nyt paremmin sopivaksi 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  • villananna kirjoitti:

   Se lisää vaatteen käyttöikää ja minulle on tärkeää se, että kaapissani on vain lempivaatteita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *