Hae
VillaNanna

Isosta maksimekosta sopiva kesämekko

Tässä pääläjässä on paljon vaatteiden osia, sekä myös rikkinäisiä vaatteita, kankaan palasia ja ihan pieniä tilkkuja. Muutama viikko sitten otin työn alle suuri kokoisen maksimekon, jonka otin nelisen vuotta sitten Kierrätyskeskuksen tekstiilipenkojaisista. Mekon helmassa oli pieniä reikiä, jotka vaikutti tulleen joko grillistä tai muusta vastaavasta. Minua nuo reikäiset kohdat eivät haittaa kun voin leikata ne pois. Siksi maksimekko muuttui lyhyemmäksi sekä pienensin paljon. Tein omasta mekosta A-linjaisen hiattoman, hieman merimiestyyllisen mekon. jalkaan laitoin keväällä löydetyt valkoisen sandaalit ja kädessä keikkui Kierrätyskeskuksesta löytynyt laukku.
Hankin todella vähän laukkuja mistään, en ole niin laukku ihminen mutta jostain syystä niitä on kerääntynyt jonkin verran kaappiin. Lähes kaikki on itse tehtyjä tai sitten ilmaisosastolta löytyneitä. Muutama on ostettu kierrätyksestä. Taitaa olla kaksi tai kolme laukkua jotka on ostettu uutena joskus kauan sitten hulluna aikana kun joka päivä kävi ostoksilla.

Minusta oli kiva antaa tälle mekolle uusi elämä, risalle polttoon menevälle lumpulle. Vaate sai jatkoaikaa ja jos itse en mekkoa käytä niin joku, joka tarvitsee sitä saa kivan ja nätin mekon ensi kesäksi. Kaavaa ei ole, vaan mittanauhaa vain on käytetty leikkuussa. Aina kannattaa jättää paljon väljyyttä mistä ottaa pois sitä mukaa kun sovittaa. Liian pintä on vaikea suurentaa, vaikka sekin kyllä onnistuu. Sovittelemalla mekkoa päälleen, neulaamalla ja mittaamalla saa mekon joka on juuri eikä melkein sellainen kuin on sen ajatellut.

Vaikka olen postannut joka päivä niin en ompele joka päivä, vaan saatan postata vaatteen, joka on ommeltu muutama vuosi sitten ja tänne postattu tasokuvana aikaa sitten. Useasti laitan linkin tekstiin, jos näin on. Monta tällaista vaatetta on esitelty tänä kesänä, sekä myös sellaisia vaatteita, joita en ole ehtinyt täällä esitellä ollenkaan. Edelleen minulla on vuosien takaisia töitä, joita ei ole täällä nähty vielä. Tänä kesänä olen ommellut todella vähän. Ja lähes kaikki työt ovat olleet silloin näitä läjä projektin tuotoksia. Pari kaverin äidin vaatteista tehtyjä vaatteita on ollut täällä myös esillä. Eli kaikki ei aina ole sitä mitä kuvittelee sen olevan.

Ihanaa lauantaita kaikille!
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *