Hae
VillaNanna

Loma ei alkanut hyvin

Loma ei alkanut hyvin

Loma ei alkanut hyvin, vaikka miten yritin näyttää iloista naamaa ja keskittyä hyviin asioihin. Hommat eivät vain menneet niin kuin suunnittelin tai ajattelin. Tarina on pitkä ja alkaa toukokuusta kun sain ensimmäisen koronarokotteeni. Rokote sekoitti hormonitasapainoni ja jouduin muuttamaan lääkitystäni ja vaikka verikokeet myöhemmin osoitti, että tasapaino on jälleen saavutettu, niin olotila oli ja pysyi huonona.

Loma ei alkanut hyvin

Alkusyksystä sain toisen rokotteen ja tulin todella kipeäksi, jouduin päivystykseen ja siellä sitten mietittiin mitä minulle oikein tehtäisiin kun minulle sopivia lääkkeitä ei siellä ollut. Mutta lopulta tilanne rauhottui ja mieheni lähestulkoon kantoi minut kotiin. Sairasloman jälkeen palasin töihin ja koitin elää normaalia elämää, kuukautiset olivat poissa ja seurantaa tilanteestani käydään yhä. Mutta tästä päästäänkin sitten tähän nykytilanteeseen. Nimittäin kuukautiseni ovat palanneet, ja nyt nämä toiset tauon jälkeen ovatkin olleet samanlaiset kuin ensimmäiseni.

Mitä tämä sitten tarkoittaa? No sitä, että en pysynyt kunnolla kuukautisten perässä ja turposin kuin ilmapallo. Aina turpoan mutta tämä oli jotakin aivan käsittämätöntä. En tahtonut mahtua mihinkään vaatteisiin, joita olin käyttänyt viikkoa aikaisemmin. Tai no, en mahtunut minun hameeseen ollenkaan, joka piti laittaa päälle jouluillalliselle. Ei auttanut sitten muu kuin yrittää tunkea leggarit jalkaan, jotka eivät nekään meinanneet mennä päälle. Kyllä itku oli lähellä. Ruokailun jälkeen iski kamalat vatsavaivat ja sain vatsalääkkeen helpottamaan vaikeaa refluxiani. Jäin huoneeseen nukkumaan kun poikani ja mieheni lähtivät pelaamaan bilistä ja vielä kastautumaan kylpylän puolelle.

Mitä sitten tapahtui?

Tyttäreni ilmoitti ennen lähtöä, että tarvitsee keittiönpyyhkeen, patalapun sekä patakintaan. Sellaiset tietyt, kun saatavana ei ollut sellaisia tiettyjä kuin Sellossa, ei muuta kuin Sellon kautta. Maski naamaan ja etsimään. Ne ainokaiset, jotka olivat vielä jäljellä löytyi ja ei kun jonoon. Aloin jonossa huomaamaan, että kaikki ei ollut ihan kunnossa, nenä alkoi vuotaa kuin seula ja poskia kuumotti kummasti. Ajattelin ensin, että hiki vain nousee. Silmiäkin alkoi kirveltää, kun sain ostokset maksettua, niin juoksin alas odottamaan kyytiäni. Revin maskin pois ja niistin kunnolla. Vasta autossa huomasin, että posket punoitti ja näytti tulevan kivat ihottumat.

Poskia kihelmöi koko matkan hotelille, mutta ajattelin pestä meikit vain pois ja laittaa hyvin voidetta naamaan. Ehkä se auttaa, silmät turpoi tosin ja veresti. Otin allergialääkkeen ja silmätippoja heti kun päästiin hotelliin. Olo ei ollut mukava. Pahat menkat ja allergia nähtävästi maskeista, joita en yleensä käytä. Seuraavana päivänä tilanne paheni kun uin kylpylässä. Tosin en siellä huomannut asiaa ollenkaan, sillä vesi viilensi poskia kivasti. Mutta poikani ja mieheni huomasi ja päätin keskeyttää lopulta omalta osalta kivan päivän ja ei muuta kuin huoneeseen parantelemaan ihoa.

Onko tilanne rauhoittunut?

Ei ole. Olemme siitä huolimatta olen tavannut vanhemmat lapseni ja äitini, olemme käyneet Turun linnassa ja koittanut nauttia lomasta, vaikka voisin vain itkeä ja nukkua. Syöminen on ollut hankalaa ja olo erittäin tukala. Toivon, että loppu loma olisi jollakin tavoin helpompi ja hormonitasoni alkaisi pikku hiljaa rauhoittumaan. Pahinta on tietenkin kipu niin vatsassa kuin päässäkin. Huomenna toivottavasti saan juteltua lääkärin kanssa tilanteesta ja ehkä tie vie labraan hiukan etuajassa mitä oli suunnitelmissa.

Toivon myös, että silmien turvotus ja poskien kutina ja kuumotus loppuisi. Allergialääkettä menee, silmätippoja menee, vatsalääkettä menee ja särkylääkettä menee. Olen kuin kävelevä lääkevarasto. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta. Mutta koitan silti ajatella positiivisesti ja toivoa parempaa huomista. Onneksi kohta pääsee kotiin ja saa toivottavasti hoidettua kunnolla itsensä kuntoon.

Olen siis nukkunut enimmäkseen tämän alkuloman ja se jos mikä harmittaa todella paljon. Oli niin paljon suunnitelmia, jotka pääsi romukoppaan mutta onneksi loma jatkuu ja kaikenlaista ehtii vielä tapahtumaan tässä ennen kuin palaan töihin, toivottavasti levänneenä. En vain voi ymmärtää miten voin niin useasti tulla kipeäksi kun ollaan reissussa!

Loma ei alkanut hyvin

Rentoa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  No ei kyllä kuulosta kivalta. Toivottavasti olosi on jo kohentunut ja ehdit nauttimaan lomastasikin ilman noita inhottavia vaivoja.

  • villananna kirjoitti:

   Toivottavasti, vielä on aikaa mutta eilen sain kovan migreenin mutta onneksi saatiin talttumaan sen verran, että sain nukuttua. Toivottavasti huomenna tilanne olisi parempi.

 2. Nora kirjoitti:

  Itselläni ei ole tullut koronarokotteesta kummempia tai ainakin tiettävästi ei ole tullut. Tosin kuukautisten väli oli yli 40 päivää vähän toisen koronarokotteen ottamisen jälkeen, mutta seuraavalla kerralla on palautubut normaaliksi. Unettomuutta ja lihasjumeja on ollut ja välillä maha turpoaa ja on ilmavaivoja, mutta ne on ollu jo ennen koronarokotteita ja ennen koko koranaa. Lihasjumien takia välillä tai joskus myös huimaa. Unettomuus johtuu luultavasti osittain lihasjumeista (hartiat, niska, kaula) ja jumit taas osittain tyynystä (mun tempur-tyynystä on mennyt tehot eikä se enää tue kunnolla ja sen takia esim. niska ja kaula ovat olleet jäykkiä).

  Tsemppiä sulle. Tiedän, että erilaiset vaivat voi olla inhottavia ja saattaa joskus hankaloittaa menemisiä ja tulemisia ja olemisia ja välillä tuntuu, ettei jaksais muuta kuin vaan levätä ja nukkua. Sitä vain toivoo, että vaivat olisi ohi.

  • villananna kirjoitti:

   Juu, kaikki ei saa mitään. Olen kovin herkkä lääkkeille ja rokotteille, joten oli odotettavissa että tästä jotakin seuraa. Tsemppiä sinulle, toivottavasti lihasjumit häviäisi ja saisit nukuttua.

 3. Jael kirjoitti:

  Voi miten kurjaa kuulla että olet saanut noin ikäviä oireita rokotteesta ym. Ja harmi että sen vuoksi loma ei ole niin hyvä kuin loman pitäisi olla,mutta toivon että olosi on pian jo parempi.

 4. Nadine kirjoitti:

  On aina karmea, kun yrittää rentoutua jossain lomalla, ja sitten isku jokin vaiva. Mullekin välillä käy näin.

  Toivottavasti sait kuitenkin jotain iloa irti lomasta. Voimia sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *