Hae
VillaNanna

Päivän asu 6€

Päivän asu 6€

Päivän asu 6€, mitä ihmettä? Onko tämä edes mahdollista? Kyllä on, varsinkin täällä Pääkaupunkiseudulla. Tosin alusvaatteita ja sukkia en ole tähän merkannut ollenkaan.

Päivän asu 6€

Olen aikanaan tällaisen saman tapaisen postauksen kirjoittanut, josta nousi pieni sanominen, että pitäisi huomioida laatu. Tosin kyseessä oli ihan kunnon laatutuotteet, mutta monille tuo hinta oli iso ongelma. Ettei voi olla mahdollista pukeutua halvasti mutta hyvin. Ei otettu huomioon sitä, että kirppareilta tosiaan löytää kaikenlaista.

Minun asuni on kokonaisuudessaan löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, vain kengät on maksaneet 6€. Kaikki muut, jotka näet kuvissa on ilmaisia. Takki, neule, housut sekä laukku. Laukkukin täysin käyttämätön. Housut ovat juuri elokuussa löytyneiden vaatteiden joukossa, josta tein jokin aika sitten koosteen. Olen paidan aikanaan napannut ihan tuunauksen vuoksi, mutta ajatus on vuosien aikana kadonnut, joten nappasin paidan normaaliin käyttöön. Ja sehän sopii oikein hyvin, sillä paita sopii todella monien alaosieni kanssa yhteen.

Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto

Todellisuudessa etsin ilmaisosastolta aina tuunaukseen, junk journaliin ja muuhun askarteluun materiaalia, toki myös niitä pikkukuppeja, joita kerään. Muutoin harvemmin katson vaatteita sillä silmällä, että niitä sellaisenaan käyttäisin. Totuuden toinen puoli on sitten se, että aika monet vaatteista lopulta löytää tiensä kaappiini sellaisenaan, ainakin joksikin aikaa. Kun aikanaan löysin ilmaisosastot, niin se oli minun materiaalivarastoni, mutta jossakin kohtaa huomasin, että aloin myös käyttämään vaatteita ilman tuunausta.

Tuunausmateriaalit löydän siis nykyään lähinnä omasta kaapistani ja jos ei löydy niin sitten on alettava etsimään. Minulla on edelleen lista, jossa on tiettyjä asioita ylhäällä mitä etsin ja mitä niistä olisi tulossa. Joskus etsinnät vain ottaa aikaa ja näitä aarteita ei vaan tahdo löytää millään. Mutta lista seuraa mukana joka kerta kun lähdetään kiertämään kirppareita.

En hanki tuunattavia koskaan täydellä hinnalla, vaan mahdollisimman halvalla, silloin ei harmita, jos menee pieleen. Siksi juurikin ilmaisosasto toimii kaikkein parhaiten tässä hommassa. Jos menee pieleen, muokkaan uudelleen tai sitten hyödynnän materiaalin jossakin ihan muussa. Saatan myös viedä töihin tenaville, niin saavat hyödyntää omissa töissään niitä.

Päivän asu 6€

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Heta Rytilä kirjoitti:

  Totta kai on mahdollista pukeutua halvalla laatuun, jopa huippulaatuun!

 2. Nadine kirjoitti:

  Onpa hieno asu 6 eurohintaan! Mulla on tosin ongelma saada omat kierrätykseen menevät kamat pois käsistä. Täällä ei ole edes kirppiksiä, minne veisin.

 3. Jael kirjoitti:

  Ihanat kengät! Onko kuvissa Pikku Huopalahden terassitalo?

 4. Nora kirjoitti:

  Kyllä voi pukeutua edulliseen hintaan laatuun. Kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista ja välillä jopa vintageliikkeistä voi löytää laatua sopuhintaan, joskus jopa ilmaisosastoilta. Mutta jos uutena haluaa laatua, niin pitää olla yleensä valmis maksamaan vähän korkeampi hinta (tosin ei ihan aina, sillä mikä tahansa ei ole laatua, vaikka isompi hinta olisi, joskus sitä maksaa vain merkistä). Jos osaa vähänkin erottaa laadukkaamman ompelujäljen ja materiaalin, niin se on jo hyvä lähtökohta laadun tai kohtuulaatuisen metsästämiselle kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista tai kaupoistakin, jos kaupoista ja putiikeista ostaa vaatteita.

  Itse yritän etsiä vähintään kohtuulaatuista, mutta ihan aina en nipota. Kuitenkin yritän etsiä luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita, tosin esim.ulkoiluhousut- ja takki eon tekokuitua. Huiveissa suosin nykyään enemmän luonnonmateriaaleja kuten villaa, puuvillaa ja pellavaa.

  • villananna kirjoitti:

   Olen itse aika tarkka nykyään mitä otan mukaani kirppareilta. Meni ne sitten tuunaukseen, askarteluun tai mihin tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.