Hae
VillaNanna

Kazimierzissa yöpyminen

Kazimierzissa yöpyminen

Kazimierzissa yöpyminen on ainoa oikea tapa meidän Krakovan matkalla. Muita vaihtoehtoja ei tulisi mieleenkään kokeilla. Kazimierzin tunnelmassa ihanat hotellit, B&B:t sekä asunnot ovat meille kaikkein parhaimpia. Muita vaihtoehtoja ei ole. Siksi nopealla varoitusajalla matkustaminen voi tulla hiukan hankalaksi, joten tarvitaan joustavuutta niin yöpymispaikalta kuin meiltäkin.

Kun suunnittelee matkaa, sen ajankohdan kanssa kannattaa olla tarkkana ja myös milloin matkan varaa. Me olimme suunnitelmissamme niin pahasti jälkijunassa, että meidän oli pakko vaihtaa yöpaikkaa kesken oleskelun. Onneksi tuo vaihtaminen ei haitannut meidän menoja mitenkään, vaan hommat meni tosi joustavasti molemmissa yöpymispaikoissa.

Kazimierzissa yöpyminen on aina tunnelmallista ja mieleenpainuvaa, oli sitten hotellissa, B&B:ssä tai asunnossa. Vaikka ensimmäisen asunnon ikkunat olivat suunnattu sisäpihaan, niin silti saattoi vaimeasti kuulla kadun tapahtumia, joka oli aivan ihanaa. Itse nautin siitä, että iltamyöhään kuuluu iloisten ihmisten äänet ja sitten aikaisin aamulla, kun ravintolat sulkee ovensa, torimyyjät alkaa huudella ihmisiä ostoksille. Kazimierzin tunnelmaa lisää sen rosoisuus: sen historia on käsin kosketeltava.

Roseeviini odotti meitä, kun astuimme ovesta sisään!

AR Apartments

Asunnonvuokrausta pyörittävät Magda sekä hänen isänsä. Magda hoitaa puhelimitse sekä sähköpostin välityksellä yhteydenpidon asiakkaisiin isän hoitaessa kaikki käytännön asiat avaintenluovutuksineen. Täytyy sanoa, että meistä pidettiin todella hyvää huolta. Jo ennen matkaa saimme apua esimerkiksi siihen, miten kaupat on auki. Lopulta saimme myös kirjauduttua sisälle etuajassa, kun heillä ei ollut mahdollisuutta säilyttää meidän matkalaukkuja missään. Ennen matkaa meille yritettiin tarjota vaihtohtoista asuntoa Kazimierzin ulkopuolelta, koska se olisi heidän mukaan sopinut paremmin meille, mutta mehän emme halunneet vaihtaa asuntoa toisaalle…

Asuntoon olimme erittäin tyytyväisiä. Siinä oli kaksi huonetta ja keittiö, joten sovimme erittäin hyvin sinne kaikki neljä. Vanhin pojista otti itselleen makuuhuoneen ja me nukuimme isossa huoneessa: nuorimmainen vuodesohvalla ja me isossa sängyssä. Keittiössä oli kaikki tarvittava jääkaappia, liettä ja mikroa myöten. Astianpesukone osoittautui tässä asumistavassa erittäin hyödylliseksi kapistukseksi! Aamupala oli helppo rakentaa itse siellä kotona. Kiireisenä aamuna söimme nopeasti leipää ja/tai muroja, kiirettömänä valmistimme lisäksi puuroa ja paistettuja munia. Kyllä, pojat alkoivat kutsua asuntoa kodikseen ja olikin aika työ saada heidät siirtymään uuteen paikkaan.

Kazimierz’s secret Apartments

Henkilökunta oli todella joustavaa myös tässä paikassa. Olimme aikaisemmin sopineet, että viemme tavarat säilytykseen, kun pitää luovuttaa edellinen asunto emmekä pääsisi vielä kirjautumaan uuteen paikkaan. Kävikin sitten niin, että pääsimme suoraan lennosta huoneeseen. Henkilökunta oli niin avuliasta, että saimme apua vaikka ja mihin. Esimerkiksi imuri ei kuulunut asuntojen varustukseen, mutta saimme sellaisen lainaksi. Kerron myöhemmin enemmän siitä, missä kaikessa meitä lopulta jouduttiin auttamaan.

Myös tässä asunnossa oli kaikki tarpeellinen: keittiö, kaksi makuuhuonetta, kolme vuodetta. Keittiössä oli kaikki tarpeellinen.. mutta ei astianpesukonetta. Tällä kertaa tosin maksoimme myös aamiaisen, joka käytiin syömässä Astoria hotellissa ihan vieressä. Tämä ei ole kuitenkaan välttämätöntä, sillä aamiaisen olisi voinut tehdä itse asunnossa tai sitten mennä aamupalalle itse valitsemaansa ravintolaan. Kazimierzissa nimittäin on useita ravintoloita, jotka tarjoilee aamupalaa.

Kazimierzissa yöpyminen

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

18 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nämä teidän reissupostauksenne antavat itsellekin inspiraatiota tulevaisuuteen 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos, kannattaa lukea lisää, sillä lisää on tulossa!

 2. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Kazimierz oli upea paikka vierailla lokakuun lopulla. Itse ihastuin hurjasti kahvilaan nimeltä Absynt. Kuin olisi ollut mummolassa. ❤️ -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • villananna kirjoitti:

   Absynt on suloinen paikka Miodowa kadulla. Samalla kadulla on toisessa päässä Sasiedzi, joka on minun ehdoton suosikkiravintola. Myös JCC on samalla kadulla 🙂

 3. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Itse olen hieman pohtinut vanhan kaupungin ja Kazimierzin välillä, mutta ehkä sitten jälkimmäinen on parempi vaihtoehto. 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Itse en osaa ajatella itseäni muualle kuin Kazimierziin. Ihan paras paikka olla. Aina kannattaa miettiä mistä itse pitää ja millaista tunnelmaa etsii.

 4. Aino kirjoitti:

  Mielenkiintoinen ponstaus!

 5. Isivuosi kirjoitti:

  Tässähän omakin reissukuume heräsi tätä lukiessa, löytyi uusi kohdekin tulevien reissujen listaan.

  • villananna kirjoitti:

   Krakovassa kannattaa käydä ainakin kerran elämänsä aikana 🙂

 6. Riitta reissaa kirjoitti:

  Krakova on yksi Euroopan kiinnostavimmista kaipungeista?

 7. Mimmu - 666places kirjoitti:

  Krakovan käynnistä on niin pitkä aika etten muista edes kaupunginosaa jossa yövytty, tosin hotellien nimet jää kyllä mieleen 🙂
  Sijainti on tärkeä, ja sillon kun on ilman autoa on niin paljon hyviä, erilaisia vaihtoehtoja.
  Ollaan reissussa usein omalla autolla niin sen täydellisen majapaikan metsästys on vähän haasteellisempaa!
  Molemmat näistä kuullosti ja näytti kyllä hyville vaihtoehdoille.

 8. Eveliina / Reissukuume kirjoitti:

  Mielenkiintoinen postaus 🙂 En ole itse matkustanut Krakovaan, mutta se on kyllä listalla! Pistän postauksesi ”korvan taa” sitä varten 🙂

 9. Teija / Lähdetään Taas kirjoitti:

  En ole vielä käynyt Krakovassa, mutta se on kyllä matkalistalla. Minä saatan joskus valita tarkoituksella pari eri majoitusta, että näkee niitäkin erilaisia. Toki lyhyemmällä lomalla se voi olla turhaa säätöä, mutta muutaman yön jälkeen hyvin voi jo vaihtaa maisemaa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Paikan vaihdos on ihan hyväkin välillä. Tää oli pakkorako meille, oltaisiin kyllä viihdytty tuossa asunnossa pidempäänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *