Hae
VillaNanna

Kääriydy villaan päästä varpaisiin

Kääriydy villaan päästä varpaisiin

Kääriydy vapaapäivänä lämpimiin ja ihaniin neuleisiin. Eilen kääriydyin itse villavaatteisiin ja lähdin perheen voimin tekemään viimeiset hankinnat meidän matkalle. Kohta onkin aika tullut paljastaa minne olemme menossa ja millaiset suunnitelmat reissulle on. Ostokset tehtiin mutta kotona huomasimme, että pari juttua unohtui hankkia, joten ne pitää vielä ostaa. Mutta onneksi on aikaa.

Kääriydy villaan päästä varpaisiin.

Syksyllä ja talvella meikäläisen juttu on villavaatteet ja voisinkin vuorata itseni villaan koko ajan. Se olikin se ensimmäinen ajatus aamulla kun valmistauduimme lähtöön. Kaivoin kaapista vanhat neuleet ja aloin miettiä mitä valitsen, miten minkäkin yhdistän. Tällainen villa-asu ei oikein minulla toimi oikeasti. Mutta jotenkin kuitenkin tykkäsin asusta, jonka sitten päälleni laitoin. Olen ennenkin täällä esitellyt villa-asun, josta tulikin suosikkini. Linkki alla:

Villahameen sielunelämä

Valitsin siis tällä kertaa villahousut, jotka olen tehnyt itselleni vuonna 2013 ja näihin ei ole ohjetta, ne ovat omasta päästä väännetty. Ja innostuin kyllä villahousuista nyt sen verran paljon, että seuraavat ovat tulossa, kunhan muut työt on saatu valmiiksi. Villapaita taas on Novita syksy 2012 -lehden ohjeella tehty ja myöhemmin tuunattu, laittamalla keinoturkisreunus huppuun. Linkki alla:

Vaaleanpunaisen villapaidan muokkaus

Olikin oikeastaan tosi kiva pukea päälle kauan sitten neulottuja vaatteita vähän uudella tavalla. Nimittäin kun molemmat neuleet ovat nyt muutaman vuoden maanneet kaapissa unohtuneena. Välillä on siis todella hyvä lähteä tutkimaan mitä kaikkea se oma vaatekaappi on syönyt ja miettiä uusi tapa pukea vanha vaate päälleen.

Kääriydy villaan päästä varpaisiin

Kerrospukeutuminen on tällaisen asun tärkein osa

Koska on talvi ja tuuli on voi olla todella kylmä, niin jos pukee päälleen paksun neuleasun on parasta myös laittaa asioita neuleen alle. Neule kuitenkin päästää tuulen läpi ja tarkoitus on kuitenkin pysyä lämpimänä. Yleensä en siis pukeudu näin jos tuulee, mutta Jätkäsaari on tuulinen paikka ja täytyy sanoa, että yksi kerros lisää olisi ollut parempi mitä tässä nyt oli. Muuten asu olikin valtavan lämmin.

Ensin tietenkin aloitan alusvaatteista, jonka jälkeen laitan paksut sukkahousut sekä poolopaidan päälle. Poolon päälle laitoin vielä toisen pitkähihaisen paidan, ihan peruspaidan. Jos olisin tajunnut miten kova tuuli Jätkäsaaressa on, olisin laittanut ihan kerraston alle ihan ensin ja sen jälkeen vasta alkanut kerrostamaan muuten. Kunnon sukat jalkaan ja vielä villasukat.

Asuun yhdistin myös huopikkaat, jotka ovat maiharin tyylillä tehdyt. Nämä huopikkaat ovat aivan ihanan lämpimät ja tilavat. Liian pieniä huopikkaita ei kannata laittaa jalkaan talvella, sillä silloin jalat eivät pysy lämpimänä. Nämä kengät ovat kokoa 37 ja ovat sellaisenaan minulle aivan liian väljät. Villasukka jalkaan ja silloin kenkä on täydellinen. Kengät olen hankkinut kirpparilta, en nyt ihan muista löysinkö nämä UFFista vai Fidasta. Jommasta kummasta olen nämä kuitenkin ostanut. Toppaliivi on myös kirpparilta.

Kääriydy villaan päästä varpaisiin

Kääriydy siis ihan estottomasti päästä varpaisiin villaan halutessasi!

Rentoa sunnuntaita!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

10 kommenttia

 1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Päästä varpaisiin villa-asu toimii erinomaisesti! 👍 Nuo villahousut ovat todella kauniit.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Villapöksyt ois kyllä oikeasti aika kätevät 😀

  • villananna kirjoitti:

   No sitä ne on. Voi käyttää alla ja päällä. Nämä tosin niin paksut, että parasta on pitää näitä ihan näin.

 3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Minä rakastan villaa! Toki, mitä pehmeämpää sitä parempaa. Mutta joskus ronskimpiakin lajia menettelee.
  Vaaleanpunainen villapaita on ihanaa! Huppu on hauska ja hyödyllinen yksityiskohta talvella.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, vähän erilainen villapaita tuo vaaleanpunainen. Ja paitaan tuli enemmän luonnetta kun ompelin siihen karvareunaa.

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  toi pusero on kiva 🙂

 5. petra kirjoitti:

  Ooh neulottu huppari kuulostaa ihanalta!😍 Mun vaatekaappi voisi haluta sellaisen 🤔 ja nuo housut näyttää myös tosi mukavilta! Puraiseekohan neulonta kärpänen muakin taas… Vuosi sitten sain tehtyä kahdet lapset, kolmannen on vielä puikoilla puoliksi 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *