Hae
VillaNanna

Kaksi takkia kirpparilta

Kaksi takkia kirpparilta

Olen tänä vuonna ostanut kaksi takkia kirpparilta, toinen UFF:ista ja toinen Kierrätyskeskuksesta. Nämä takit eivät ole olleet myöskään minun ostoslistalla, vaan kyseiset takit vain tulivat vastaan vahingossa. Ylipäänsä takki ei ole tänä vuonna kuulunut omaan ostoslistaan. Pari muuta juttua kyllä, joiden etsiminen jatkuu edelleen.

Kaksi takkia kirpparilta

Voitin tässä jokin aika sitten liput The Rocky Horror Picture Showhun ja tätä varten meidän oli lähdettävä pienelle kirppiskierrokselle, sillä tarvitsimme tietynlaiset vaatteet. Halusimme näyttää todella nörteille, jotka eivät kuulu joukkoon. Omat vaatteeni löysin omasta kaapista, mutta mies tarvitsi jotakin, joten auto takamuksen alle ja ensimmäinen kohde oli Malmin UFF. Täältä mies ei lopulta löytänyt mitään, mutta minun käteen jäi ihanan pehmeä teddytakki sekä talvisaapikkaat (saapikkaat esittelen sitten tulevaisuudessa).

Koska miehelle ei mitään löytynyt, niin seuraavana päivänä kun hän haki minut töistä poikettiin Nihtisillan Kierrätyskeskukseen. Ja sieltä sitten löytyi miehelle parikin vaihtoehtoa, joista valitsi sitten itselle enemmän sopivan. Ja minä löysin ihanan pehmeän ylisuuren (todella ylisuuren) kelsitakin. Pakkohan se oli napata mukaan. Totta toki on se, että minä nyt en oikeasti enempää takkeja tarvitse, mutta koska nämä nyt vain olivat täydelliset päälläni, niin pakko ne oli ottaa. Olenhan minä vain ihminen.

Nämä takit ovat olleet joka päivä päällä

Tai ainakin joka toinen. Sillä en niitä nyt vielä ole innostunut laittamaan päällekkäin. Sitäkin voisi toki kokeilla kun pakkanen alkaa paukkua. Mutta nyt tällä hetkellä riittää, että laittaa vain toisen päälle kerrallaan. Yhden takin lämpö on tällä hetkellä riittävä siis, vaikka jo varaudun noihin kammottavan kylmiin päiviin, jolloin mieluiten olisi vain neljän seinän sisällä nukkumassa talviuntaan.

Mutta millaisia nämä takit nyt ovat käyttää? Ovatko miellyttäviä, lämpimiä ja mikä sai minut ostamaan tällaiset takin, vaikka kaikenlaisia takkeja löytyy kaapista?  Tarvitsenko näitä?

Koitan vastata näihin kysymyksiin, jotka kävi mielessä itselläni ja toki myös mieheni teki muutaman kysymyksen kun esittelin takit hänelle.

Kerman vaalea teddytakki

Olen pitkään etsinyt tällaista takkia, minulla toki on saman tapainen ruskea, joka on hankittu sen vuoksi kun ei tällaista löytynyt silloin. Mutta nyt tämä takki on olemassa, enkä kuitenkaan laita pois tuota toista takkia, molempia käytän siis.

Teddytakki on:

 • Pehmeä sekä miellyttävä käyttää, hihat tarpeeksi tilavat, että mahtuu vaatteita takin alle. Nääin pysyy lämpimänä ja jää ilmavuuttakin hiven vaatteiden sekä hihojen väliin. Liian kireät hihat eivät lämmitä eikä takin alle mahdu kerroksittain vaatteita, joka näillä leveysasteilla on tärkeä tapa pukeutua.
 • Takki tosiaan on alun perin ollut halutakki, ei tarvetakki. Halusin jonkin sellaisen takin, jota voin hyvin pitää päällä kun menen töihin tai jos mennään suoraan töistä syömään. Rento mutta ei urheilullinen. Eli hivenen näyttävämpi ja kivempi takki. Tällaista minulla ei siis ole vielä ollut.
 • Rekissä oli kaksi samantyylistä takkia, ruskea sekä tämä vaalea. Miehen kanssa neuvoteltiin kumpi on järkevämpi ostos ja lopulta molemmat päädyimme vaaleaan.
 • Takki menee pieneen tilaan, joten se on hyvä ottaa myös matkoille mukaan.
 • Takki on keinokuitua.

Kaksi takkia kirpparilta

*****

Kelsitakin ostoajatus

Odottelin Kierrätyskeskuksen sovituskopeilla kun mieheni testaili vaatteita ja juoksin etsimässä hänelle housuja. Satuin siinä näkemään tangolla pilkahduksen tästä takista ja pakko oli napata takki tarkempaan tutkailuun.

Kelsitakki on:

 • Pehmeä ja aivan ihanan lämmin. Kuin paketoisi itsensä paksuun vilttiin.
 • Takki on valtava mutta alle ainakin mahtuu minun kaikkein paksuimmat paidat, jotka eivät oikein muihin takkeihin mahdu.
 • Takki on todella lämmin.
 • Mielikuvitus laukkaa heti kun laitan takin päälleni.
 • Takissa ei ole nappeja, joka on hiukan huono juttu, mutta leveän vyön kanssa toimii erittäin hyvin.
 • Takki on siisti ja voidaan käyttää minkä tahansa vaatteen kanssa. Voisin käyttää takkia myös niin, että alla on toinen takki.

Tämä kelsitakki lähtee muuten mun mukana Zakopaneen heti kun päästään sinne asti matkustamaan jälleen. Oikein odotan sitä päivää, kun voin nähdä ihanat Tatravuoret, kävellä Gubalowkan teitä pitkin kohti huippua tämä takki päällä. Omanlainen seikkailu sekin. Takki tosiaan sopii kaikkein parhaiten juuri vuoristoon ja sen näin kun takki piirtyi silmiini.

Kaksi takkia kirpparilta

Upeaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

3 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Joskus tuli telkkarista Rocky horros picture show (se 1970-luvun elokuva, jossa pääosissa mm. Susan Sarandon, Tim Curry). Katsoin jonkun aikaa, mutta päätin silloin, että oli liian outo, joten vaihdoin kanavaa. Jos nyt tulis teeveestä, niin ehkä kahtoisin.

  • villananna kirjoitti:

   Samaa käytiin katsomassa. Mies näki leffan ekaa kertaa. Leffassa katsominen on ihan oma elämyksensä, siellä lentelee riisinjyvät ja tanssitaan, pukeudutaan aiheen mukaan yms. Samaa fiilistä ei saa kotisohvalta. Toki on hyvin erikoinen elokuva, se on totta.

 2. Nora kirjoitti:

  Rocky horror picture show

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *