Hae
VillaNanna

Kesälaukku trikookuteesta

Kesälaukku trikookuteesta

Suloinen kesälaukku trikookuteesta on helppo tehdä, itse virkkaamiseen ei mene juuri aikaa, mutta jos leikkaa itse myös tirkookuteen vanhoista vaatteista, tekeminen kestää pidempään mitä kaupan trikookuteen kanssa. Suosittelen silti mieluiten tekemään itse kuteen, sillä näin voi hyödyntää hyvin löppuun käytetyn trikoovaatteen.

Itse en ole mikään kauhean kova laukkuihminen, vaikka niitä laukkuja oikeasti onkin aika reilustikkin. Itse tekemiä lähes kaikki. Tärkeimpiä laukkuja minulle ovat nämä trikookuteesta väsätyt laukut, rag bagit. Nämä ne minun the laukut, joita välillä somessa kysellään. Näiden raga bagien tekoon ei aikaa mene kauaa, riippuu tietenkin siitä millaisia tekee, mutta nopeasti nämä oikeasti saa valmiiksi. Valmista trikookudetta voi myös ostaa, mutta näihin töihin voidaan käyttää myös omia trikoovaatteita, jotka eivät sovellu enää mihinkään käyttöön.

En oikein tiedä miksi laukut kuuluvat naisten keräilykohteisiin kenkien lisäksi. Itse kun tykkään eniten kulkea niin, että kädet ovat vapaana, eikä tarvitse kantaa mitään. Mutta jotenkin niitä laukkuja vaan on vuosien aikana ilmestynyt ja voin sanoa, että suurinta osaa ei koskaan edes käytetä. Miksi kummassa niitä oikein säilöö. Noh, oikeasti olen nyt laittanut kaikki turhat laukut ja kassit pois, siitä huolimatta niitä tuntuu olevan valtavasti. Varsinkin kestokasseja.

Kesälaukku trikookuteesta

Trikookuteen tekeminen itse ei ole hankalaa ollenkaan. Virkkaamisessakaan ei tarvita juuri mitään ihmeellistä. Kunhan osaa tehdä kiinteän silmukan sekä alkuun ketjusimukan. Muuten saa mielikuvitus lentää minkä ehtii. Laukkuun voi kiinnittää myös nahkaosia kuten olen tehnyt tässä laukussa sekä tässä laukussa.

Itse tehty trikookude:

 • Valitse trikoovaatteet ja leikkaa noin 3-4cm levyistä kudetta. Käytä kaikki osat mielellään. Näin ei jää hävikkiä. Itse ompelen trikoiden kapeat päät yhteen, niin ei tule solmuja yhdistyskohtiin ollenkaan.

virkkaa näin:

 • Itse käytän tämän kokoisessa kuteessa 7-8mm koukkua. Jos käsialasi on tiukempaa ota isompi, jos taas löysää käsialaa, niin pienempi. Koukun koolla on myös se tarkoitus, että mitä kireämpi on silmukka sen tukevampi laukku. Mutta hampaat irvessä ei kannata virkkailla. Homma on muuten ihan liian raskasta.
 • Aloitan virkkaamisen pohjasta ja virkkaan ensin noin 6-10 ketjusilmukkaa ja lähden virkkaamaan spiraalina lisäten aina molempiin päihin silmukoita. Näin saan pitkulaisen pohjan. Kun pohja on mielestäni oikean kokoinen alan virkata itse laukkua. Jatkan siis niin korkeaksi kuin haluan sivuja ja lopuksi teen kantokahvat. Voidaan tehdä myös erilliset, mutta tähän laukkuun halusin tällaiset. Sopivat peremmin. Kaikki siis vain yhtä pötköä vain. Näin valmistuu Kesälaukku trikookuteesta helposti ja nopeasti. Pienellä vaivalla toki.

Tee itse vintagehuivit

Huiveja rakastan, niillä voi helposti muuttaa asua ja varsinkin nämä suloiset satiiniset vintagehuivit on sellaisia, joita voi sitoa niin kaulalle, vyötäisille kuin laukkuunkin heilumaan. Näitä kankaita löytyy aina välillä niin kirppareilta kuin Eurokankaastakin. Omat huivieni kankaat on ostettu vuosia sitten Eurokankaasta ja nämä ovat näkyneet myös blogissani aina silloin tällöin. Omat huivini ovat aika isot, joten näitä ei niin helposti solmita koruiksi käsiin tai nilkaan. Mutta monin tavoin voi näitäkin hyödyntää.

Huivin ompelu on helppo, kaksin kertainen kapea päärme riittää. Homma on nopeasti ohi ja kaksi super kaunista huivia on käytössäsi. Juuri nämä vintagehuivit sopii erilaisiin tyyleihin, oli sitten kyse klassisesta, merellisestä, pin up tai mistä vain. Näillä voidaan hienosti myös yhdistää eri tyylejä toisiinsa. Ei muuta kuin kokeilemaan vaan.

Itse tykkään sitaista kuvassa olevan vihreän huivin tämän ragbagin kantokahvaan kiinni. Kuva löytyy täältä. Tykkään muutoinkin sekoittaa värejä toisiinsa ja näin saan niistä mielenkiintoisempia. Kevääseen jotenkin kuuluu raikkaat ja voimakkaat värit muutoinkin.

Kirppareiden ihanat löydöt

Paksusankaiset aurinkolasit kuuluvat mielestäni kesään. Oli ne sitten värikkäitä tai hillitympiä, niin aurinkolaseilla on ihana leikitellä. Valkoiset ja mustat ovat hyvin klassiset mutta värilliset taas ovat erittäin näyttäviä ja leikkisiä. Minun aurinkolasit, sekä suloiset kangas-sandaalit ovat löytyneet muutamia vuosia sitten Kierrätyskeskuksesta. Punaiset ovat minun lempparit ja niitä tulee käytettyä todella paljon kesällä. Kirpparit ovat niin parasta. Niistä löytää ihan kaiken mitä tarvitsee, en edes kaipaa uusia vaatteita kaupoista, kun kirppareilta löytyy vaikka ja mitä.

Riemukasta vappua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Oletko sinä miten hyödyntänyt stretchfarkkukangasta tai voiko sitä ylipäätään hyödyntää?

  • villananna kirjoitti:

   Mulla on todella vähän stretchfarkkua, mutta askartelussa olen käyttänyt ja tehnyt toppeja. En ihan mielelläni ota niitä kotiini, joskus tulee vahingossa. Kyllä niitä siis hyödyntää voi ihan siinä missä tavallallisiakin. Mutta itse käytän mieluiten askartelussa niitä.

 2. Mari kirjoitti:

  Onpa kivan värikäs laukku! Itsekin tullut trikookuteesta virkattua yhtä sun toista, mutta ei pitkään aikaan. Täytyypä mennä kaivelemaan jos löytyisi kivaa kudetta ?

  • villananna kirjoitti:

   Nää laukut on niin <3 Itse ainakin tykkään tosi paljon. Kuuluu mun kesään 😀

 3. Jane kirjoitti:

  Kivan pirtsakka laukku! Ihanaa kyllä kun tulee kesä <3

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva ja keväinen laukku! Tulee niin jo kesäinen fiilis näiden kuvien myötä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *