Hae
VillaNanna

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

Viini ja ruoka messut olivat jälleen viikonloppuna Messukeskuksessa Helsingissä. Mies järjesti meille liput ihan vain sen vuoksi, koska poika tarvitsi kämpän tyhjäksi. Kaverit olivat tulossa pelaamaan meille ja tietenkin meidän oli lähdettävä evakkoon. Mitäpä sitä vanhukset sitten muuta tekisi, kuin että lähtee maistelemaan viinejä ja nauttimaan hyvästä ruuasta.

Viini ja Ruoka messut

Olen erittäin huono käymään messuilla, liikaa ihmisiä, liikaa hajuja ja liikaa tuuppimista. En tykkää yhtään, väsyn ja vaikka en olisi humalassa, kestää toipuminen moisesta parikin päivää. Onneksi tänään olen rehkinyt pihalla sen verran, että väsy on kova, enkä edes mieti eilisen tapahtuman ihmismäärää. Aloitimme viini ja ruoka messuista ja maistelimme lähinnä vegaanisia viinejä, jotka olivat monet yllättävän hyviä.

Kiinnostuin todella paljon Ainoasta. Ainoa viinitila tuottaa viiniä suomalaisista marjoista ja nimi juontaa mistäpä muusta kuin Kalevalasta. Maistoimme mansikkaviiniä ja voi jestas, että oli hyvää. Sen verran alkoi kiinnostaa myös glögin makuinen viini, jota on tulossa kauppoihin kohta puolin, että kyllä meinaan ostaa testiin. Jos kiinnostuit, niin linkistä voit lukea lisää.

Kiertely aiheutti hiukan nälkää ja huikopalaa löytyi kojusta, jossa myytiin itse tehtyjä sipsejä. Otettiin tällä kertaa ihan vain perunaa ja ai, että oli hyvää. Kauhean kauaa ei nuo sipsit pitäneet nälkää ja aloimme kiertää ruokakojuja, mutta emme löytäneet mieleistä kojua, joten päätimme tehdä ostokset ja lähteä kirjamessujen kautta syömään Triplaan.

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

ja vähän kirjamessuja

Oli meillä toki hauskaa, vaikka emme nyt niin pitkään paikalla olleetkaan ja kirjamessuilla kierrettiin nopeasti antikat ja ehkä vähän muutakin. Olisin niin toivonut, että antikat olisivat napanneet mukaansa myös vintagekaavalehtiä tai kirjoja tai neulejuttuja. Eipä kyllä juuri ollut. Yhdessä pisteessä oli muutama käsityökirja, mutta nekään eivät niin kiinnostaneet meikäläistä.

Meikällä on kova metsästys päällä, haluan löytää 80 -ja 90 -lukujen kaavalehtiä, lähinnä Burdaa ja Miss Burdaa. Niitä ei valitettavasti ollut yhtään. Mutta mies löysi oman lapsuutensa sarjakuvasankarinsa ja pakkohan se lehti oli ostaa ja minä taas täytin omaa Tintti kokoelmaani yhdellä uudella kirjalla. Jep, jos ette tienneet niin olen Tinttifani. Olen aikanaan tutustunut Tintin seikkailuihin Nousiaisissa, tilalla jossa lapsena vietin aikaani lampaiden keskellä. Joten, Tinttiä tulee välillä hankittua (monta kirjaa tosin puuttuu kokelmasta).

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

Itse tehty liivi on asun kruunu

Asuni oli tällä kertaa vanhaa ja lainattua sekä itse tehtyä. Housut on löydetty aikanaan Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja ovat tietenkin 2000 -luvun alun muotia. Paidaksi valikoitui mieheni vanha kauluspaita ja baskerin laitoin keikkumaan päähäni, baskeri on löytynyt Maunulan Fidasta, jota ei enää ole. Liivin olen tehty ihan vähän aikaa sitten. Täh1än liiviin ei ole ohjetta, sillä koitin tehdä vain mielikuvien mukaan.

Viini ja ruoka messut päättyivät nopeasti ja käteen jäi herkulliset ostokset

Kiersimme siis kirjamessut nopeasti, kurniva vatsa ei ollut kiva, joten kovaa vauhtia syömään. Melkein juostiin Triplaan ja ensimmäiseen paikkaan sisään joka houkutteli kaikkein vähiten mutta ruoka olikin mielettömän hyvää. Eli kyllä oli paras valinta iltaan. Vatsat täynnä olikin sitten hyvä hypätä junaan ja singahtaa kotiin.

Pojat olivat vielä meillä pelaamassa, olivat tilanneet ruokaa ja käyneet hiukan ulkoilemassa. Joten täyttyy sanoa, että meillä kaikilla oli onnistunut ilta kaikin puolin. Ehkä ensi kerralla otetaankin lanit tai tulevat lanittamaan johonkin nuorisotilaan…Ken tietää.

Viini ja Ruoka messut ja vähän kirjamessuja

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Vegaanisia viinejä? Miten ne erottuu tavallisista? Olen tähän mennessä siinä uskossa, että viinien tuotannossa ei käytetä mitään eläinperäistä. Luomuviinit on taas ymmärrettävämpi käsite.

  Asu oli tähän tilaisuuteen nappivalinta! Minä myös tykkään tuosta oranssin sävystä tosi paljon.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Ruoka, viini ja kirjat on kyllä ihan parhaita komboja messuille! Harmittaa, että en päässyt käymään.

 3. Anne N kirjoitti:

  Kiva, että oli onnistunut ilta 🙂 Hyvännäkönen asu sulla, tykkään varsinkin tuosta neuleliivistä. Ihanan värinen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *