Hae
VillaNanna

Pimeän syksyn piristys

Se on nyt se hetki vuodesta, kun syksy on taittumassa talveen. Se on se kaikkein pimein, kaikkein kamalin hetki vuodesta. Kylmää vettää sataa niskaan, ruska muuttuu ruskeaksi puuroksi, jonka vesi muuttaa liejuksi. On vaikea saada valoa ja voimaa, värit pakenee ympäriltä. Ihmiset kulkee pää painuksissa hitaasti eteenpäin. Aika masentavaa…Eikö vain?

Minun avukseni valmistui iki-ihana villapaita, leiskuva väri kietoo minut ihanaan syleilyyn, samaan aikaan lämpö helliii kylmyyttä vastaan ja uudet housuni, jotka vanhasta jumpsuitista tein, kasaa tämän tyylin hyvin yhteen. Maailma näyttää jotenkin heti erilaiselta kun laittaa jotakin ihanan värikästä päälleen. Myös oma fiilis nousee kun jotakin itse tehtyä on taas saatu valmiiksi.
Paidan malli löytyy syksyn Novita lehdestä ( 2018).
Jumpuitin olen tehnyt yli kymmenen vuotta sitten, mutta asu ei enää toimi mitenkään minulla ja koristekangas on entinen kangas. Tästä syystä leikkasin asun kahteen osaan ja sain itselleni pöksyt helposti ja nopeasti. Neulepaita on lopultaan erittäin helppo tehdä ja on kiva, että siinä on muutama kiva juju kun muuten on kovin yksinkertainen paita. Nyöriä ja takana hauska yksityiskohta, myös hihat ovat hauskat. Tein hiukan omalla sovelluksella jälleen, sillä en ihan koko ohjetta ymmärtänyt ollenkaan. Se, että itse en ymmärtänyt, ei tarkoita sitä, että siinä olisi jokin virhe. En vain aina osaa seurata ohjetta ihan sanasta sanaan kun en ymmärrä ihan kaikkia sanoja. Mutta tämä paita on kyllä oikeasti aika mahtava ja eri väreinä toteutettuna toimii kenen päällä tahansa. Itsellä oli iso määrä tätä upeaa terraa- joten aika helppo oli valinta minulle kun neuloin tätä paitaa itselleni. Lanka on Lankamaailman Janne- lanka, joka on hyvä sukkalanka myöskin. Koska rakastan lämmintä, niin siksi tämä ihanan tiivis lanka oli ensimmäinen valinta.

*    *    *    *    *
 Shoppailu seikkailu ostoskeskus Rediin, tuo tullessaan todellisen seikkailun sekä uudenlaisen ajattelun! 

Näinä päivinä kun ilma on täynnä viimaa ja harmaa utu on kietonut tienoon verhojen taa, on ihana kaivaa käsityökirjat esiin ja alkaa suunnitella mitä ihanaa ja lämmintä seuraavaksi olisi vuorossa. Käytiin jokin aika sitten tutustumassa kuuluisaan Rediin, Helsingin Kalasamassa. Redi on saanut valtavasti mainosta siitä, että on niin kovin sokkeloinen, eikä mitään löydä sieltä. Me taas tykättiin Redistä, se on kyllä Helsingin paras ostoskeskus. Hyvin aseteltu myymälät sekä ravintolat ja nähtävää löytyy paljon. Onko se sokkeloinen? Ihan varmasti kun ensimmäistä kertaa sinne menee, niin ne on monet muutkin ostoskeskukset hiukan sekavia kun ekaa kertaa menee tutustumaan. Forum on vanhanaikainen, vaikka siihen tehtiin hieno kasvojenkohotus, sokkeloinen sekin on ja jäänne vuosien varrelta. Kamppi taas on enemmänkin linja-autoasema kuin ostoskeskus. Itse käyn siellä vain silloin kun pitää lapsia hakea linjurista.
Onhan näitä muitakin ostareita kuten Itis mutta se on myös rempasta huolimatta makuuni liian vanhanaikainen, ainoat kiinnostavat paikat siellä on Kontti ja Kierrätyskeskus, ravintolatkaan eivät houkuta. Redissä taas on hyviä ravintoloita monen monta, me tutustuttiin Restorante Il Sicilianoon. Suosittelen lämpimästi paikkaa kaikille italialaisen ruoan ystäville. Kyllä maistui hyvälle.
Pienet ostokset tuli tehtyä kyseisellä reissulla myöskin. Nuoriso on innostunut jälleen puuhastelemaan ystävänauhoja, joten hyvä ohjaaja harjoittelee uusia malleja, helppoja mutta näyttäviä. Ohjeita voi ostaa näin myös itselleenkin, käsityökirjoja ei voi olla liikaa… Löysin myös mielenkiintoisen neulekirjan, jossa on aivan ihanan utuisia ohjeita, ja tämä onkin nyt tämän syksyn juttu minulla. Ihailen niin kuvia kuin mallejakin. Utuisen, tummansävyiset ja romanttiset kuvat ovat niin mun juttu. Jaksan katsella kuvia pitkään ja hartaasti.
Olen tämän kesän ja syksyn aikana hankkinut aika hienon käsityökirja arsenaalin hyllylle, kirjoja on löytynyt niin kirppiksiltä kuin ihan kirjakaupoistakin. Todella monta upeaa ideaa löytyy näiden sivujen sisältä. Toteutuksia alkaa tässä pikku hiljaa myös tulla. Syksyn aikana olen satsannut myös sukka-aiheisiin kirjoihin sekä lehtiin. Haluan hiukan erilaisia juttuja lämmittämään niin mieltäni kuin aivojanikin. Myös tyylini on muuttunut sen verran, että hiukan erilaisia malleja tarvitaan täydentämään etsinnässä olevaan täydelliseen lookkiin.

*    *    *    *    *

Ihanaa päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *