Hae
VillaNanna

Sadepäivän pelihetki

Tällä hetkellä uutisoidaan paljon siitä, että köyhät perheet eivät voi kesällä tehdä yhtään mitään. Eivät voi edes jäätelökioskilla käydä. Paljon annetaan myös vinkkejä siitä, mitä kaikkea tekemistä kaupungit tarjoaa ilmaiseksi. Useasti keskustelu menee siihen, että osa sanoo, ettei ole varaa mennä niihin ilmaisiin tapahtumiin. Ymmärrän, että rahat on tiukilla ja on hankala järjestää asioita niin, että voi lasten kanssa mennä vaikka uimaan rannalle. Sekin kun oli ihan liian kallista osan mielestä. En juurikaan empatiakyvyttömiä keskusteluissa ole nähnyt, on itsestään selvää, että monet peilaa asioita omaan elämään. Näin teen minäkin.
Tupakasta jauhetaan aika paljon näissä keskusteluissa ja osa on sitä mieltä, että tupakointi kannattaa unohtaa samantien, jos rahaa ei ole mennä julkisilla uimarannalle. Osa taas sitä mieltä, että köyhän pitää voida saada nauttia edes jostain. Ymmärrän molemmat kannat, mutta. Tupakoinnin lopettaminen jättää ison raha määrän käyttöön ja sillä rahalla saa uusia nautintoja, kuten esimerkiksi ne Lintsi liput.
On hyvä, että asiasta puhutaan, annetaan vinkkejä ja ideoita. Mahtavaa, että ihmiset antavat lahjoituksia eri paikkoihin, yritykset kustantaa perheille lomia yms. Olisi kuitenkin hirmu mukavaa, jos keskusteluissa ei nimiteltäisi ketään, ei edes sitä, joka on antanut haastattelunsa lehteen tai on kertonut elämästään. Vaikka vinkkejä on helppo jakaa (niin kuin minä täällä blogissa teen) eivät kaikki siltikään kykene osallistumaan näihin asioihin. Taustoja on monia ja raha ei aina ole se suurin syy vaan syyt ovat moninaiset. Annetaan armoa itselle ja toisille.

Ei ole neljään vuoteen tullut ostettua yhtään astiaa uutena. Olen aika ylpeä löydöistämme.

Täällä on ollut aika kurjat kelit ja kovin suuria muutoksia ei ole näköpiirissä. Se hiukan madaltaa tätä seikkailumieltä mitä tässä kesäkuussa oli kovastikkin, siitäkin huolimatta, että vettä sataa lähes päivittäin ja saa melkein toppatakki päällä kulkea. Meillä useasti sadepäivinä on pelipäivä ja minulla tietenkin myös ompelupäivä. Molempia on hyvä tehdä hyvässä suhteessa. Sadepäivälle yleensä tehdään myös kaikenlaista herkkua, että tulee kivempi olo. Minua kun aina harmittaa olla sisällä kun voisi olla seikkailemassa ulkona.
Ostin viime vuonna Kierrätyskeskuksesta golf-lautapelin, joka maksoi vaivaiset 4€, siksipä oli aika ottaa peli esiin ja alkaa tutustua siihen. Peliä onkin tullut pelattua ahkerasti. Super upea vaikkakin hyvin vaikea ja monimutkainen peli. Härdelli tykkää pelata siitä huolimatta peliä ja tuntuu osaavan pelata sitä paremmin kuin minä ja mieheni.
Tuleekin todella kiva, retki fiilis kun sade ropisee parvekkeen ikkunia vasten ja me nautiskelemme olostamme parvekkeen suojassa. Näin menee monta tuntia hienosti pelaten ja syöden. Mieluiten niitä helppoja ja herkullisia ruokia. Laittaa ruoka kauniisti esiin ja sen jälkeen pelata taas uusi erä golfia. Ei ole kiire minnekkään.

Makaronisalaatti

makaronia
kurkkua
kevärsipulin varret
paprikaa
herneitä
omena
kalkkunasuikaleita (tai porosuikaleita)

Keitä makaronit ohjeen mukaan. Pilko kasvikset pieneksi, sekoita joukkoon kalkkunasuikaleet (tai porosuikaleet). Sekoita lopuksi myös pehmeä makaroni.

Tämä kannu ja mukit ovat olleet SaunaKatti löytöjä. Tykkään todella paljon. 

Nautinnollista viikonloppua
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *