Hae
VillaNanna

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista tällä kertaa. Pohjana käytin Anttilan valokuvien säilytys käärettä, vai mikä tämän nimi oikeasti on. Muut materiaalit, joita käytin projektiin on joko omien kaappien kätköistä löytyneitä papereita tai sitten Kierrätyskeskuksesta ostettuja. Esimerkiksi paperipussit ja kirjekuoret ovat oman paperiroskiksen löytöjä.

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista

Aloin keräämään materiaaleja, joista voisi tehdä tämän matkamuistokirjan. Tällä kertaa tietenkin päätin sen, että liian paksua ei kannata tehdä, ettei käy niin kuin kahdelle ensimmäiselle. Eli ne räjähtää käsiin kun alkaa niitä täyttämään.

Viime joulun alla korona taas sulki Suomen ja itse aloin tehdä mielikuvitusmatkoja ympäri maailman. Ymmärsin, että minun on saatava matka journal, jonne laitan säilöön meidän seuraavan kunnon ulkomaanmatkan tarinat ja muistot. Toki jotain juttuja sinne jo laitoin säilöön. Vanhat pääsyliput, joiden taakse voi kirjoittaa salaisuuksia yms. Oma matkakuume on vain lisääntynyt eikä kesän Ahvenanmaan matka helpottanut kaipuuta ulkomaille. Toki Ahvenanmaa on Suomea, mutta tuntuu kuin olisi ulkomailla.

Aloin keräämään materiaaleja, joista voisi tehdä tämän matkamuistokirjan. Tällä kertaa tietenkin päätin sen, että liian paksua ei kannata tehdä, ettei käy niin kuin kahdelle ensimmäiselle. Eli ne räjähtää käsiin kun alkaa niitä täyttämään. Mahdollisimman ohut ja mahdollisimman vähän sisälle tavaraa, että voi lisäillä kun aloittaa kirjan käytön. Kotoa löytyi jo vaikka mitä kivaa ja Kierrätyskeskuksen pinosta lisää. Ja ei kun hommiin.

Paperia ja liimaa

Tässä hommassa kuluu liimaa paljon, kun liimailee päällisosia yms. Tässä työssä en ole käyttänyt pahvikansia vaan kansiosa muodostui Anttilan vanhasta valokuvahärpäkkeestä, jonka satuin löytämään valokuvien joukosta. Sin päälle liimasin kirjekuoren, joka oli saapunut postissa. Näin sain mallin uudelle päiväkirjalle. Tämän kokonaisuuden etukansiin liimasin karttakartonkia ja näin kannet saivat hivenen kovemman päällisen. Todellisuudessa kansi ei ole kovinkaan kova, mutta ei myöskään hirmuisen pehmeä.

Sisälle halusin lähinnä kirjoituspaperia sekä tietenkin pussin, jonne piilottaa aarteita. Kansiin sitten teinkin tageille taskuja. Vain yksi nidos riittää mielestäni tähän kirjaan, koska kyseessä on yhden matkan matkakirja. Uskon, että näille sivuille mahtuu oikein hyvin se mitä haluan tulevaisuudessa matkastani kirjoittaa. Koska tykkään itse tästä kirjasta paljon, niin toivon matkamme suuntautuvan joko Krakovaan tai Zakopaneen. Tai molempiin.

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista

Ehkä pian voisin journailla teidän kanssa, niin näette miten eri tavoin päiväkirjaa voi ylläpitää. Itse nimittäin harvoin kirjoitan perinteistä päiväkirjaa, vaan saatan kirjoitella kaikkea muutakin tai vain laittaa kuvia tai koristella. Vaihtoehtoja löytyy vaikka miten paljon.

Matka journal tehdään kierrätysmateriaaleista

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpa hieno, ja kiva sitten kun se on täytetty. Olisi tosi kiva päästä matkalle, en ole käynyt missään 2 vuoteen, ja matkahaavekohde on Helsinki:)

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Olisi kiva kyllä nähdä sinua pitkästä aikaa. Sinne teille päin haluaisin kovasti tulla myöskin.

 2. Nora kirjoitti:

  Olen kattonut Youtubesta vdeoita, joissa koristellaan sivuja art journalista. Itse teen kortteja (tänään juuri viimeistelin muutaman joulukortin, joita aloitin tekemään eilen ja toissapäivänä), mutta mua kiinnostaa jonkun verran myös skräppäys ja muutkin enemmän tai vähemmän samantyyppiset paperiaskartelut. Skräppäämällä olen tehnyt vain yhden kansion, muistokansion papan (äidin isä) hautajaisiin 2018. Art journal kiinnostaa mua, tosin ainakin aluksi en itse tekis omaa muistikirjaa, jos alkaisin skräppäilemään jonkun muistikirjan tai vihkon sivuille. Joskus kouluaikoina olen tehnyt sitomalla yhden kovakantisen muistikirjan ja yhden valokuva-albumin, mutta en enää muista kaikkia työvaiheita.

  Hieno tuo sun matka journal. Onko sellaisen tekeminen vaikeaa? Siis kansien ja sivujen kiinnittäminen.

  • villananna kirjoitti:

   Ei ole vaikeaa. Niteiden ompelu on helppoa, vaikka tuntuu ensin hankalalle. Töissä lapsetkin ovat ihmeissään miten helppo homma se lopulta on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.