Hae
VillaNanna

Kenkäfriikin paljastus

Hei, nimeni on Melissa ja olen kenkäfriikki.

Olen viikolla penkonut jälleen kaappeja ja poistanut liian pieniä vaatteita sekä sellaisia juttuja, joita ei enää muutoinkaan ole tullut käytettyä. Eli kiertoon lähti kaksi isoa kassia kenkiä, poikien ja minun vanhoja. Käyttökelvottomiakin löytyi sen verran, että ne hävitettiin toisin. Tässä kohtaa minun ekoajattelu ei kohtaa arkea. Kengät, en vaan kykene vastustamaan niitä. Onneksi olen oppinut hyödyntämään kirppareita tässä hullutuksessani, uusia kenkiä en osta kuin äärimmäisessä pakossa, aikaisemmin olen puhunut, että minun pitäisi hankkia vaelluskengät mutta ei tarvitsekkaan kun vanhemman pojan kengät löytyi varastosta. Hän oli Lapissa vaeltamassa muutama vuosi sitten ja nämä ostettiin silloin hänelle, eihän ne mahdu pojan jalkaan enää ja kengät muutoinkin kunnossa, niin ei tarvitse minulle nyt ostaa uusia. Vaelluskengät kun ovat ainoat kengät, jotka on ostettava uutena, mutta ei nyt.

Olen kuitenkin oppinut luopumaan myös kengistäni, jos en joitain käytä ollenkaan. Siksi en enää tunne huonoa omatuntoa, vaikka välillä ostan enemmän kenkiä kuin olen suunnitellut, useasti käy kuitenkin niin, etten osta yhtään uusia kenkiä. Kirpareilta voi hankkia kenkiä todella halpaan hintaan. Useimmiten kengät ovat käyttämättömiä tai kerran jalassa olleita, paljon näkyy myös mallikappaleita myynnissä. Kierrätyskeskuksessa hinta vaihtelee 0-12€, joskus löytää kalliimmallakin. Omat kalleimmat kengät maksoivat 26€. Niistä tosin maksoikin tuon hinnan oikein mielellään.

Tänä syksynä on muutoinkin vaatekaappini kokenut isoja muutoksia, sillä tyylini on alkanut muuttua hiukan eri suuntaan mitä se on ollut. En kuitenkaan kadota kokonaan runsasta ja rönsyilevää boheemia tyyliäni vaikka pyrinkin muokkaamaan kaapin selliaseksi, että kaikki vaatteet pystyisi yhdistämään toisiinsa. Tähän mennessä minulla on ollut eri tyylin kokonaisuuksia, joita ei oikein ole tullut laitettua samaan aikaan päälleen. Toki edelleen minulla on se puoli myös jota ei yhdistetä tämän erittäin rimpsuisen tyylin kanssa. Kengät hankitaan myös niin, että sopii yleensä kaiken kanssa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

On vaikea enää edes kuvitella, että ostaisi vaatteensa tai kenkänsä mistään muualta kuin juurikin kirppareilta. Niin hienoja löytöjä tulee vastaan. Ihan uusia, käyttämättömiä ja ensi viikosta lähtien kirpparit täyttyy Black Friday -ostoksista. Se on se kaikkein kamalin asia tuossa päivässä, ostetaan mitä ei tarvita kun halvalla saa ja laitetaan eteen päin kun ei ollutkaan mitä halusi…

Pojan vanhat vaelluskengät sopii hyvin meikäläiselle…

Mukavaa lauantaita!
-Melissa-

2 kommenttia

  1. Mia Malmi kirjoitti:

    Hei olen Mia ja olen kosmetiikkafriikki. Ihana postaus! Olen ostanut lapselle hyväkuntoisia talvikenkiä käytettynä, itselleni en juurikaan.

  2. Melissa L kirjoitti:

    Hihihi, jokaisella meillä on omat heikkoudet 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *