Hae
VillaNanna

Suuri ompelukisa

Suuri ompelukisa

Suuri ompelukisa on käynnissä ja sitä voi seurata Yle Areenasta. Tämä kisa sai ihmiset innostumaan kierrätysompelusta ja minäkin sain osani siitä keskustelusta. Olikin aivan ihanaa saada positiivisia kommentteja ja kuulla miten osaltani annan kivoja vinkkejä muille. Sellaiset kommentit kyllä auttaa jaksamaan sen negatiivisuudenkin mitä aina välillä saan kuulla.

Tämä ohjelma on todella suunnattu meille käsityöläisille, jotka saavat huvia siitä, että katselee kun toiset ompelee. Hulluako? Ehkä, mutta oikeasti, toisen ompelun katsominen on aika lumoavaa. Minusta ainakin.

Ohjelmaan pääset tästä linkistä.

Suuri ompelukisa

Ompelukisassa kisaa tavalliset kotiompelijat parhaan kotiompelijan tittelistä. Joka viikolle on oma haasteensa ja joka viikko tipahtaa myös yksi kisaaja joukosta pois. Eli aika tuttu systeemi. Minusta tämä kisa on jotenkin ihana, kun tässä juurikin on niitä tavallisia ihmisiä, ei alansa ammattilaisia, jotka tekevät upeita luomuksia. En toki väitä, etteikö kotiompleijat kykenisi luomaan upeita juttuja, sitä en tosiaankaan tarkoita.

Tarkoitan siis lähinnä sitä, että tutustutaan uusiin asioihin, tehdään niin kuin osataan ja opitaan ohjelman aikana uusia juttuja. Yksi osuus kisassa on kierräty1sompelu ja monille se on ollut todella haastavaa. Kun ei materiaalia ole tarpeeksi, eikä oikein osata yhdistää eri materiaaleja toisiinsa (poikkeuksia lukuunottamatta). Kierrätyshaaste on siis ollut minulle se kohokohta, yllättäen.

Ompelussa on aina omat haasteensa, muttakangas on helppo, toisin kuin vlamis vaate, josta tehdä uutta. Useasti tarvitaan monta vaatetta, jotta saadaan yksi uusi vaate.

Neljästä paidasta mekko

Kun itse lähden työtämään vanhasta vaatteesta uutta, avaan koko vaatteen (jos en hyödynnä jotain erillistä osaa sellaisenaan), ja katson vaatteen muotoa. Hyödynnän siis vaatteen omat muodot ja leikkaukset niin pitkälle kuin mahdollista. Näin helpottuu uuden vaatteen luominen. Kuvien mekko oli helppo toteuttaa, sillä hyödynsin helmaan juuri ne kappaleet, jotka luovat A-linjan, näin helma muokkautui ihan kuin vahingossa.

Ohjelmassa mielenkiintoisen osa tosiaan oli se, kun ompelijat tekivät paidoista uusia juttuja. Paidat eivät ole minun se juttu, vaikka paljon niistä teen uutta, tykkään eniten farkusta ja niiden muokkailuista. Mutta paidat tulee hyvänä kakkosena. Siksi mielenkiintoisin juttu on tuo kun tehdään vanhoista paidoista uutta. Ja upeita ideoita onkin monilla tullut.

Tuunaus ei ole oikeasti vaikeaa, sillä vanhan vaatteet muodot on helppo hyödyntää. Mielikuvitusta vain mukaan ja leikittelemään kuoseilla ja väreillä. Näin saa loihdittua upeita juttuja. kuten vaikka mekkoja.

Suuri ompelukisa

Nautinnollista lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

10 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Näitä kisailuohjelmiahan riittää. Top chef, American next top model (Huippumalli haussa), Master chef, Master chef junior (lapset kisailevat ruuanlaitossa), Suuri keramiikkakisa, Koko Suomi leipoo, Selviytyjät, Project runaway (en muista suomalaista nimeä, mutta siinä kisaillaan muotisuunnittelussa), sitten sellainen (olikohan alunperin australialainen ohjelma), jossa parit kisaavat asuntojen sisustamisessa ja remontoinnissa (joka kisapäivä pitää remontoida ja sisustaa talosta joku tietty huone ja sitten päivän päätteeksi huoneet tarkastetaan ja kunkin parin aikaansaannokset pisteytetään) jne.

  Perinteiset yleistietovisat ovat vain kokeneet jonkilaisen inflaation. No, on Haluatko Miljonääriksi, mutta siinäkin kisailun tarkoituksena on raha ja se, että voittaisi mahdollisimman paljon.

  Nykyaika on erilaisten kisailuohjelmien ja tositv-sarjojen kulta-aikaa.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan kesäisiä kuvia. Meille tuli tänne nyt takatalvi :/

 3. Jasmin kirjoitti:

  Kaunis mekko, tulisipa pian lämpimät säät niin voisi pukeutua mekkoihin ja muihin kesävaatteisiin! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 4. Diiskuneiti kirjoitti:

  Sun pitäisi ehdottomasti olla tuossa sarjassa mukana 😉

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Nyt tuli todella ikävä kesää, ihanan kesäisiä kuvia! Täytyypä kurkata tuota ohjelmaa, kuulostaa mielenkiintoiselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *