Hae
VillaNanna

Sisarukset Turussa

Esikoiseni täytti juuri 24 vuotta ja meillä on tullut tavaksi, että ajamme Helsingistä Turkuun joka toukokuu viettämään perhelounas ja viettämään hiukan esikoisen synttäriä. Joka kerta nautiskelemme jokirannan antimista, mehän asuimme Martissa muutaman vuoden ennen Helsinkiin muuttoa ja meidän lempipaikka kesäisin oli Vaakahuone, jonne siis joka vuosi menemme syömään ja naittimaan olostamme ilman kiirettä. Turku on valtavan kaunis kesäkaupunki ja tietenkin kaipaan näitä tiettyjä asioita, kuten Aurajoen maisemat, Martin ihanat puutalot ja seikkailupuisto. Koska asuimme ihan jokirannassa niin kesäisin kun parvekkeen ovi oli auki, niin sai kuunnella jazzia, joka kantautui Vaakahuoneelta. Se toimi aina kuin kutsuva laulu. Ja toki kaipaan äitiäni sekä tytärtäni, jotka asuvat Turussa. Muuten en juuri Turkua ajattele, olen niin helsinkiläistynyt ja olen onnellinen kun pääsen reissun jälkeen takaisin kotiin.

*    *    *    *    *

Helsingistä Turkuun kannattaa matkustaa mieluiten linja-autolla, jos siis haluaa matkustaa halvalla. Meillä on valitettavasti aina iso kuorma mukana kun olemme käyneet Turussa, joten henkilöautolla körötellään kahden kaupungin väliä. Tällä kertaa ei saatu kaikkea edes mukaan kun raahattavaa oli niin paljon. Meillä kun on tavaraa vielä säilössä tuolla Turussa, joten käytiin siivoamassa vähän pois tavaraa. Suosittelen kuitenkin, jos ei mitään raahattavaa ole, ihan linja-autoa tähän hommaan. Turusta löytyy myös iso määrä erilaisia yöpymisvaihtoehtoja ihan pikku hinnasta isompaan rahaläjään. Nähtävyyksiä on sitten valtavat määrät, museoita löytyy, erilaisia tapahtumia, nyt voi myös napata citypyörä alle ja lähteä ajelemaan sillä. Ruissalo on mahtava paikka kiertää pyörällä. Jokirannan idylli on ainutlaatuinen ja joen varrella löytyy monen moista. Alajuoksu on ihan eri tyyppinen alue kuin taas ylempänä. Alajuoksu on boheemi monen muotoinen ravintoloineen ja vesibusseineen. Isot purjelaivat ja museolaivat ovat täällä ja kaiken kruunaa Turun linna. Ylempänä, lähellä keskustaa onkin aivan toinen maailma, kuin matkustaisi johonkin keski-Euroopan kaupunkiin nauttimaan rannan maisemista viinilasi ja ystävät ympärillä tai maistelemassa hyvää ruokaa. Valinta on sinun mikä miellyttää eniten.

Pojan tyttöystävä oli menossa mukana

*    *    *    *    *


Entäs sitten meidän vaatteet? Tai ainakin minun ja nuorimman lapsen? Oman mekkoni, mummo mekkoni olen tehnyt jo vuonna 2012 kun asuttiin viimeistä kesää Turussa. Ajattelin, että nyt muuton keskellä on hyvä palata ajassa taaksepäin ja laittaa samainen mekko päälle. Mekon kanssa laitoin hauskat avonaiset saapikkaat jalkaan, jotka olen muutama vuosi sitten löytänyt ilmaisosastolta mutta käyttö on jäänyt hyvin vähäiseksi. Olen suunnitellut, että tuunaan nämä mutta nyt jotenkin tulin toisiin aatoksiin, ihan hyvä jos kaapissa on yksinkertaisiakin kenkiä, joita voi yhdistellä minkä kanssa vain. Nyt joudun myös jonkin verran kuvaamaan vanhoja vaatteitani, sillä ompelu on ollut vähäistä ja monet vaatteet on jo laitettu säkkeihin odottamaan uutta asuntoa. 
Poikani puki päälleen isoveljensä vanhoja vaatteita ja yhdisti ne kirppisvaatteisiin ja näin sai aikaan hyvin värikkään ja kesäisen asun, josta muuten tykkää valtavasti. Tästä päästäänkin aasinsillalla siihen asiaan mitä ajattelin tässä blogissa puhua, nimittäin lasten isot ikäerot. Poikien ikäero on 9 vuotta ja monesti lastenvaatekeskusteluissa puhutaan siitä, että niitä vanhempien lasten vaatteita ei kannata säästää kun menevät pois muodista. Itse olen säästänyt osan vaatteista. Toki pojat ovat ihan eri mallisia, joten ihan kaikkia isomman pojan vaatteita en ole voinut säästää mutta todella monet olen ja nuorimmainen tykkää käyttää niitä todella paljon. En juuri osta pienemmälle mitään kun lähes kaikki löytyy isoveljen kaapista tai sitten esimerkiksi kirppiksiltä.
Yksi puheenaihe on myös sisarusten välinen läheisyys. Onko sitä silloin jos sisarukset ovat eri ikäisiä ja jos yksi asuu muualla? Meillä nämä ovat läheisiä. Meillä on oma whatsapp ryhmä, jossa on kaikki perheenjäsenet mutta sisarukset käyttää sitä lähinnä yhteydenpitoon. Se on heille todella tärkeää ja kun ovat yhdessä niin nauttivat toistensa seurasta vaikka kaikilla on omat ikäistensä jututkin mutta huomioivat silti myös toisensa hyvin. Heitä ei erikseen saa, ovat niin rakkaita toisilleen. Eli se onko sisarukset läheisiä vai ei johtuu mielestäni ihan siitä miten vanhemmat heidät kasvattaa. Kaikki sisarukset, vaikka olisivat syntyneet pienillä ikäeroilla ei koskaan ole läheisiä toistensa kanssa.

*    *    *    *    *

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *