Hae
VillaNanna

Collegejämästä härpätin

Collegejämästä härpätin

Collegejämästä saa tehtyä vähän sitä sun tätä varsinkin pienille lapsille, mutta myös aikuisille kun vähän yhdistelee asioita. Tämä työ ei liity laatikkoprojektiin, vaan on tällainen välijuttu. Minulla oli siis tummanharmaata collegea, tummanharmaata resoria ja ja pieni pätkä tummanharmaata erikoistrikoota, josta olen aikanaan tehnyt minimekon. Yhdistin siis nämä yhteen ja tein vetoketjullisen puhvihihaisen härpättimen.

Collegejämästä härpätin

Härpättimeen ei ole kaavaa olemassa, vaan olen käyttänyt kaavoituksena apuna vanhaa paitaa ja muokannut kaavaa sen mukaan, että saan siitä järkevästi jotakin. Avovetoketjukin löytyi omista pusseista ja kasseista, joihin olen kerännyt erilaisia tarvikkeita kuten koristenauhoja ja pitsejä. Vetoketjuille on siis oma pussukkansa. Saumat ompelin ihan saumurilla vain.

Materiaali on ihanan ohutta ja venyvää, aika kevyttä materiaalia, joten sen työstäminen on tavallaan helppoa mutta koska leikkukohta alkaa nopeasti kääriytymään, on ompelu hiukan haasteellista. Ohut trikoo hupussa ei myöskään ihan välttämättä ole paras valinta, mutta muuta ei ollut. Olisihan koko hupun voinut jättää pois, mutta halusin jotakin ekstraa tähän ja hupun materiaali toi sitä tähän. Eikä ole tarkoituskaan pitää huppua päässä, vaan se on ihan vain koristeena.

Miten yhdistellä härpätin?

Koska en oikein ole keksinyt mikä tämä vaate olisi nimeltään muuta kuin collegepaita, niin se on nyt vain härpätin. Härpänintä voi siis käyttää oikeastaan minkä tahansa vaatteen kanssa. Farkkujen, leggareiden, hameen tai sitten näin collegeshortsien ja topin kanssa. Itselle tämä härpätin taitaa olla pikkuisen liian nuorekas, joten se jää kotikäyttöön ainoastaan. Tai sitten enintään farkkujen kaveriksi kauppaan voisin laittaa päälle. Muuten töihin tai kaupungille en usko tätä laittavani koskaan.

Vaikka aina jaksan sanoa, ettei vaatteilla ole ikärajoja, niin itse niitä kuitenkin jonkin verran itselleni asetan. Jotkin vaatteet eivät minulle vain enää oikein toimi, vaikka edelleen minulla on iso määrä minihameita ja tällaisia hyvin antavia kauluksia. Toiset niistä toimii, mutta osa ei millään. Jotenkin siis tämänkin kohdalla on näin. En koe oloani huonoksi härpätin päällä, mutta jos menen sen kanssa töihin niin koen oloni epämukavaksi.

Collegejämästä härpätin

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Vanhoista huiveista ja tilkuista boheemi tunika

Hauska kesämekko tilkusta

Rikkinäisestä paidasta ja tilkuista outo paita kevääksi

Zero Waste – Askel leikkuujätteen maailmaan

2 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Hauska ja hyvin nuorekas vaate 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *