Hae
VillaNanna

Vanhan Pehtoorin nurkilla, kelsiturkin lumoissa

Olette huomanneet kun seuraatte blogiani, että minulla on yksi talveen sopiva materiaali, josta pidän paljon. Kyllä, se on kelsi. Erilaisia kelsitakkeja olette saaneet nähdä päälläni blogissani ja varmasti jatkossa näette lisää. En niitä pois laita mistään hinnasta.

Olen vuosia sitten ommellut täysi pitkän kelsiturkin keinokelsistä mutta sitä tuli aika harvoin käytettyä sitten lopulta. Aika kurja juttu, sillä pitkiä kelsejä käytän mielelläni muutoin kyllä. Ovat niin lämpimiä ja sopivat talveen täydellisesti. Ja mikä parasta kaikki on kirppareilta tai ilmaisosastolta hankittu. Kaksi kelsiturkkia odottaa myös tällä hetkellä muodonmuutosta. Tämä takki oli saatava uuteen uskoon, koska se löytyi lumppislaatikosta ja näin sain kivasti jälleen laatikoita tyhjäksi. Jotenkin kuitenkin haluaisin jotain juttuja vielä tuonne selkään, mutta katsotaan sitä sitten…

En mitään suuria muutoksia tehnyt, kuten muokannut yläosaa vaan kellotin helman omaan tyyliini sopivaksi. Takki on ihan super lämmin mutta alle mahtuu paksumpikin neule, jos on ihan pakko saada lisälämpöä itselleen. Ylijäämästä ompelin vielä hauskan pikku pussukan, vyölaukun, jonka voi laittaa halutessaan takin kanssa. Koska takissa ei ole taskuja, niin tällainen pussukka toimii hyvin taskuna.

Kelsitakin kanssa sopii niin mekot, hameet kuin housutkin

Olen useasti postannut kuvia Haltialan tilalta, jossa käymme joka kesä katselemassa eläimiä ja viettämässä aikaamme. Haltialaan on erittäin nopea hurahtaa polkupyörällä, varsinkin kun tie missä ajellaan on aivan mahtava, Toisella puolen on joko metsää, peltoa tai maatiloja ja toisella puolella jokinäkymää. Ihan erilaista Helsinkiä mihin monet ovat tottuneet. Aivan huikeaa. Haltialan tilalla on Vanha Pehtoori, jossa voi syödä hyvään hintaa lounaan tai istahtaa ihan vain nauttimaan kahvista ja pullasta. Tai kesällä voi nauttia  grillin herkuista. Mikä nyt sattuu huvittamaan. Meille Haltialasta on tullut tärkeä retkikohde. Suosittelen siis paikkaa ihan kaikille.

Ps. Kesällä voi myös itse grillata herkkuja pihassa olevissa grilleissä, ei ole pakko nauttia Vanhan Pehtoorin ruokapuolesta. Mutta varsinkin kesällä kannattaa varautua odottamaan, sillä paikalla on iso määrä lapsiperheitä ja muita vierailijoita, joten aikaa menee niin jonottamiseen kuin odottamiseen.

Farkut: Kierrätyskeskus
Nilkkurit: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Mekko: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Iso huivi: Tikkurilan Patina

Ostettiin tilan omia jauhoja

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

14 kommenttia

 1. Tämä matka -blogi kirjoitti:

  Kivasti tulee vähän sellaista romanttista vanhanaikaista-fiilistä tuosta kelsiturkista nyt. Ehkäpä se on tuo kellotettu helma, tai tuo pikkuinen pussukka. Joka tapauksessa paljon hienompi ja mielenkiintoisempi takki noin, kuin pitkänä versiona.

 2. Hääräämön Laura kirjoitti:

  Upea uusi ilme takilla!

 3. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Kiva sävy ja malli takissa. Myös vyölaukku on kaunis ja varmasti näppärä käytössä 🙂

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Taas kerran todella kivasti tehty takki!

  Lyhyemmällä mallilla on varmasti enemmän käyttöä.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Olen samaa mieltä, että tuollaisena on mielenkiintoisempi. Tykkään myös tuosta romanttisesta ilmeestä, vaikkakin takin voi pukea lähes minkä vaatteen kanssa tahansa.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon Laura 🙂

 7. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  No nyt se on paljon enemmän käytössä kun lyhensin sen.

 9. DiaryOfShopaholic kirjoitti:

  Kaunis takki, tykkään kovasti leikkauksesta :). Ja nyt alkoi tehdä mieli munkkia!

 10. matkailijakirppu kirjoitti:

  Lyhyempi on varmasti kätevämpi! Ja muoto on tosiaan nätin pelplum-mainen 🙂

 11. Minnea Muru kirjoitti:

  Vitsi, että tuli kaunis! Mä niin tykkään noista sun kellohelmoista! Ne on naiselliset ja kauniit!

 12. Melissa L kirjoitti:

  Välillä on ihan pakko saada munkkia. Uunituoretta sellaista.

 13. Melissa L kirjoitti:

  Tätä kyllä on tullut käytettyä nyt muutaman päivän aikana enemmän kuin pitkää versiota ikinä 😀

 14. Melissa L kirjoitti:

  Kellohelmat ovat kyllä niin ihania.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *