Hae
VillaNanna

Virkatut rikkinäiset farkut ja vihreä muotiväri

Virkatut rikkinäiset farkut ja vihreä muotiväri

Virkatut rikkinäiset farkut ovat minun tämän kevään hitti juttu. Koska hitit yleensä ruokkivat toisiaan, niin nappasin myös kevään ihanan muotivärin, vihreän päälleni. Paidan kangas on Eurokankaasta ja pöksyt taas on löytyneet Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta.

Virkatut rikkinäiset farkut ja vihreä muotiväri

Olen aivan rakastunut näihin virkatuilla paikoilla korjattuihin farkkuihini. Minulla on tällä hetkellä näitä kolmet, ensimmäisiäni en pysty enää käyttämään, sillä ne ovat pienentyneet aivan valtavasti muutaman vuoden aikana. Siksi olikin pakko korjata parit farkut tähän hommaan, jotta voin taas tällaisia ihanuuksia käyttää. Aloitan homman niin, että putsaan reikien kohdat, leikkaan langanpätkät sekä roikkuvat farkun risaiset osat. Virkkauksen aloitan niin, että teen reunaan pykäpistoja, samalla muodostuu lenkki johon saan helposti pujotettua koukun. Leikkaan tarpeeksi pitkän langan, jotta voin samalla langalla aloittaa myös virkkaamisen.

Virkkaamalla voi tehdä millaista pitsikuviota ikinä haluaakaan. Olen virkannut kiinteitä, ja joka toinen kerros kavennuskerros. Olen myös tehnyt pylväitä, joissa yhden pylväsrykelmän väliin laitan aina kolme pylvästä. Kavennan aina poistamalla pylväitä. Mitään ihan helpointa hommaa tämä ei ole valitettavasti. Joutuu kyllä miettimään ja purkamaan aika paljon. Varsinkin jos korjattavat alueet ovat hyvin eri muotoisia.

Vihreä paita

Vihreä on ihana uusiutumisen väri ja olen vuosien aikana etsimällä etsinyt vihreitä vaatteita, joka on ollut todella vaikeaa. Jostain syystä vihreä on kadonnut maailman kartalta. Joitain yksittäisiä vaatteita välillä löytyy ja ne olenkin sitten poiminut kaappiini. Mutta nyt kun väri on tullut muotiin, niin uskon vihreitä vaatteita löytyvän helpommin. Tämän paidan kankaan tosin ostin Eurokankaasta tuossa heti vuoden vaihteen jälkeen. Halusin tehdä pari collegevaatetta, jotka eivät ihan ole samanlaisia mitä kaupoissa ja siksi parit kivat kankaat tuli hankittua.

Tässä paidassa kaavana on käytetty ihanaa Fibre Mood no.16, Malli Clemence -kaavaa. Tämä on minun toinen lempikaavani, jonka mukaan olen ommellut muutaman paidan. Paidassa parasta on olkapäiden laskokset, jotka luovat maskuliinisen olkapäälinjan. En ihan näin maskuliinisista välitä, mutta jostain syystä tämä paita on ihan paras. Malli sopii hyvin pehmeän söpöön kuosiin, joka collegekankaassa on. Kangas on joustocollegea ja ompelu on nopeaa kun hurauttaa saumurilla menemään.

Virkatut rikkinäiset farkut ja vihreä muotiväri

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

1+1=1

Ompeluilta tuottaa välillä tulosta

 

4 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Ihana kokonaisuus!
    Onneksi vihreä on takaisin muodissa. Erityisesti tällainen tummahko vihreä on mieleeni.

  2. Helka kirjoitti:

    Kaunis kokonaisuus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.