Hae
VillaNanna

Kelsiliivi ja Helsingin musta joulu

Täällä Helsingissä on ollut todella musta joulu, itseäni tuo ei haittaa muuten kuin, että lumi tuo valoa. Siitä huolimatta on ollut kiva käydä pienillä kävelyillä päivittäin, olo paranee ja jaksaa syödä taas. Pyhien jälkeen parasta on alkaa siivota asuntoa, joulukamat pois ja valmistautua Uuteen vuoteen. Ompelu kamat otetaan jälleen esiin ja herätellään nukkuvaa mielikuvitusta. Kaivetaan omaa vaatevarastoa ja tehdään sieltä uusia löytöjä itselleen. Kaikkea ihanaa siis tiedossa lomalle. Toki on muutakin tekemistä mutta nämä liittyy harrastukseen, niin niistä puhutaan…

Pyhien aikaan löysin kaapistani kelsiliivin, jonka olen tehnyt kauan sitten. Tämä onkin sellainen tekele, jonka tekee ilman ompelua. Leikataan vain ja se on siinä. Liiviä voi pitää takin päällä tai sitten ihan vain neuleen päällä. Mikä milloinkin innostaa. Minä laitoin liivin farkkutakin päälle. Näillä tarkeni hyvin reippailla.
Rakastan vettä ja välillä on pakko päästä veden äärelle, tärkein on tietenkin meri mutta joki on myös hyvin tärkeä minulle. Meidän vieressä virtaa Vantaanjoki ja olette saaneet nähdä valtavasti kuvia Vantaanjoen rannoilta, tällä kertaa vaihtelun vuoksi liikuttiin Keravanjoella. Niillä on erilainen luonne.

 

 

 

 

 

Ilmaisosastolta: Kengät, paita sekä farkkutakki
Itse tehty: Liivi, pipo ja rukkaset

 

 

 

 

 

Mukavaa päivää!
-Melissa-

8 kommenttia

 1. neea kirjoitti:

  Tykkään tosi paljon näiden kuvien väristä ja sen tuomasta tunnelmasta! Ompeleminen, tai oikeastaan mitkään käsityöt ei suju itseltä ollenkaan, tosin en ole muutamaan vuoteen yrittänytkään, mutta nuo ihanat rukkaset nähtyä tuli kyllä sellainen olo, että olisi kiva olla näppärä käsistään. Onko noihin lapasiin ohjetta täällä blogin puolella, tai tulossa?

 2. Melissa L kirjoitti:

  Nämä kyseiset rukkaset on vaikea tehdä mutta suosittelen SK 11-12/ 2003 (suuri käsityölehti) kaavaa. Rukkasia voi tehdä myös oman käden mukaan. Piirrää kädestä kuva ja tee sen mukaan rukkaset. On ainakin helppo tehdä niin ja vanhat vaatteet sopii hyvin testailuihin.

 3. marja liljeström kirjoitti:

  Juu, on kiva siivota joulukamat pois. Nätti kelsiliivi. Hienoissa kuvissasi oli hyvä tunnelma.

 4. Maisa80 kirjoitti:

  Tylsä juttu, kun etelässä tahtoo joulut ja yleensä talvet olla melko mustia! Lumi tois mukavasti valoa pimeyteen.:) Joulutavaroita en vielä ennen uutta vuotta yleensä kerää pois, mutta kyllä ne useimmiten ennen loppiaista lähtee.

 5. Minnea Muru kirjoitti:

  Lumi tuo kyllä paljon valoa ja energiaa! Toivottavasti saatte sitä vielä sinne Helsinkiinkin 🙂 Näyttää kyllä mukavalta ja lämpimältä tuo kelsiturkki!

 6. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos. Joki oli rauhallinen tällä kertaa…

 7. Melissa L kirjoitti:

  Se on sitä nykyaikaa…Mustat joulut. Minua ei oikeasti haittaa vaikka lunta ei ole, en tykkää lumesta mutta hyvä asia lumessa on se, että se tuo sitä valoisuutta ympärilleen.

 8. Melissa L kirjoitti:

  Sen vuoksi käytän värikkäitä vaatteita kun ne tuovat energiaa myös. Auttaa ja hoivaa pääkoppaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *