Hae
VillaNanna

Tekstiilijätemekko

Tekstiilijätemekko
Miltä kuulostaisi tekstiilijätemekko? Tai oikeammin leikkuujätemekko? Eri kokoisia paloja jäänyt muista töistä yli ja mistään palasta ei saa oikein mitään järkevää yksistään. Silloin ei auta kuin alkaa yhdistellä paloja toisiinsa ja laittaa kaikki mahdolliset osat samaan mekkoon. Mitä rönsyilevämpi sen parempi.
Pienin tilkku oli 15cm palanen, jonka upotin tähän härpäkkeeseen. Suurin osa mekon materiaalista on paitojen hihoja tai etukappaleita, joukossa myös yksi kesäinen naisten jakku. Näin syntyi tämä tekstiilijätemekko. Tilkku vaatteet ovat tulleet elämääni jäädäkseen. Niin ihania ne ovat. Kaavana on käytetty tuttua Burda 5/13. Vaikka käyttää samaa kaavaa useasti niin jokainen työ on aina erilainen. Kun vielä ompelee kaikki pitsin -ja koristenauhojen pätkät samaan vaatteeseen, niin tekstuuria tulee ja reilusti.
Tekstiilijätemekko

Tekstiilijätemekko

Olen useasti kertonut, että juurikin tämä kaava on minun luottokaavani. Tällä saan erilaisia mekkoja ja toppeja tehtyä ja silti vaatteesta saa monta erilaista vaatetta. Minulla on muutoinkin ajatuksena se, että vaatekaappini sisältäisi vain lempivaatteita, ei mitään muita ja homma alkaa olla siinä pisteessä, että tosiaan kaapit pursuaa lemppareista. Mahtava fiilis se!
Tästä kaavasta on tehty minun 12 mekkoa, josta juuri olen tehnyt postauksen. Ehkä niitä on jo liikaa, mutta kun kaikki ovat täysin erilaisia, niin eipä tuo minua haittaa yhtään. Tämä mekko on näistä mekoista se kaikkein rakkain, ihan siitäkin syystä, että olen joutunut vääntämään tätä aika reilusti, että sain näistä paloista mekon aikaiseksi. Lopputulos kuitenkin tuo sellaisen fiiliksen, että oksat pois. Voisi melkein jo sanoa, että kyseessä on yksi ”voimavaate”, nimittäin niin lähellä on tämän mekon tuoma fiilis.
Tesktiilijätemekko
Kuvissa näkyvä kummallinen ponchon tyyppinen härpäke on aikaa sitten neulottu langan jämistä mutta nyt tämä härpäke pääsee tuunaus pöydälle, sillä sain ajatuksen mikä on pakko toteuttaa. Härpäke hiukan muuttuu tuosta tai oikeammin sa jotakin lisää. Olen joskus aikanaan käyttänyt tuota ponchoa paljon mutta nyt se on jäänyt vähemmälle huomiolle mutta lupaan ettei enää jää nurkkaan kun olen sen tuunannut.
Minusta tekstiilijätemekko on täysin minun tyyliäni ja kuvastaa omaa luonnettani hyvin. Vaikkakin on hyvin maanläheiset värit valittu tähän mekkoon. Yleensähän valitsen värikästä, överivärikästä. Mekkoon on käytetty iso määrä erilaisia kesäjakkuja, hameen osia ja paitoja. Kaikki ohutta puuvillaa. Hyödynsin myös toppien naruja ja koristeita tähän. Mitä enemmän sen parempi. Tyyli-ikonini Iris Apfelin sanoin: ”More is more, Less is a bore”. Ja näin minäkin ajattelen. Mikään ei ole koskaan liikaa!
Tekstiilijätemekko

Mahtavaa päivää teille kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kaikkea saa näköjään käytettyä 🙂 Tosin sillä logiikalla mekkoja tms. voinee jo kertyä enemmän kuin tarpeenkin, vai?

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tekstiilijätemekko kuullostaa ja näyttää erittäin hyvältä 🙂

 3. Tuula / Tuula’s life kirjoitti:

  Sinä olet näppärä. Tekstiilijötemekko näyttää hyvältä. Kiva kesämekko!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Itse tykkään tästä mekosta myös tosi paljon.

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Ihanan kesäinen ja rento mekko! Boheemi ja rento tyyli on mun mieleen.
  Aurinkoisia mekkoilmoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *