Hae
VillaNanna

Kesän virkkailut

Kesän virkkailut ovat olleet aika vähissä tänä kesänä. Vain muutama juttu on tullut tehtyä, mutta innostuin tosiaan tehtailemaan noita hiusdonitseja. Niitä on tosin tulossa vielä lisää, koska haluan saada yhdet käyttökelvottomat hiuspompulat käyttökelpoisiksi.

Kesän virkkailut

Olen toki kaikenlaista virkkaillut, ja yksi sellainen oli kolme bucket hat -tyyppistä hattua, mutta ne eivät sitten istuneet meikäläisen päähän mitenkään, joten teen kyllä ne uudelleen sitten ensi vuonna ja tällä kertaa ihan ohjeen mukaan. En lähde omin päin tekemään näitä. Eli ne hatut meni purkuun ja langat odottaa parempaa aikaa. Mutta kesäkassi ja lieri valmistui ja niitä onkin tullut jonkin verran käytettyä. Ne on aika hienot.

Kesän virkkailut

LIERI

Itselläni on tuo niska sellainen paikka, joka aika nopeasti helteellä hiestyy ja ärsyttää kun hiukset tarttuu kiinni niskaan, liimautuu oikein kunnolla. Aina ei millään jaksaisi laittaa lettejä päähänsä, vaan välillä olisi kiva vaan laittaa sekainen nuttura päähän ja lähteä menemään. Mutta sitä aurinkosuojaakin tarvitsee, joten lieri on tässä kohtaa ihan paras valinta. Siksi oli pakko kokeilla tehdä lieri kierrätyspuuvillasta. Ensi vuonna koitan virkata samanlaisen niinestä.

HIPPIKASSI

Myös tämän kassin olen virkannut kierrätyspuuvillasta ja minulla on tällainen melkein samanlainen, jonka olen virkannut joskus 90 -luvulla kalastajalangasta. Tuo vanha kassi on suuri kooltaan ja tämän halusin pienempänä versiona. Mustan langan kanssa sopii hyvin kivan väriset puuhelmet ja tällä kertaa ne ovat vaaleanpunaiset. Kassi on virkattu ylös asti yhdestä kappaleesta ja vain läppä on virkattu erikseen.

Virkkaus on edistynyt

Osaan jo aika hyvin tehdä kiinteitä silmukoita sekä pylväitä. Vielä kaventaminen ja lisääminen on hankalaa, en tajua sitä hommaa. Mutta pikku hiljaa tässä edetään ja ehkä jossakin vaiheessa osaan virkata sitä reunapitsiä, jonka vuoksi olen alkanut virkkailla ja tutustumaan virkkaamisen maailmaan. Jotenkin kuitenkin tuo koukku ei edelleenkään oikein minua tottele, käsi on aina kipeä virkkailun jälkeen. Liittyykö se jotenkin liikerataan tai muuhun? En osaa siihen sanoa mitään. Saattaa olla myös, että pidän liian kiinni koukusta, jolloin sormet jännittyy liikaa. Ehkä ote rentoutuu vähitellen mitä enemmän virkkaa.

Kesän virkkailut

Mukavaa iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Diiskuneiti kirjoitti:

  Toi hellehattu on aivan i h a n a – haluan 😀

 2. Sonja Suomela kirjoitti:

  Ihana tuo lierihattu! Todella kätevä ja ole tollaisesta kyllä itsekin haaveillut 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joo, itse etsin pitkään tällaista ja kun ei sopivaa löytynyt, tein itse. Seuraavan teen jostain musuta materiaalista.

 3. Nadine kirjoitti:

  Hauskoja tuotteita! Kassi olisi itse keksinyt mutta lieriä ei tulisi mieleen. Kiitos vinkistä!

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuolle lierihatulle olikin tänä vuonna paljon käyttöä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *