Hae
VillaNanna

Kietaisumekko

Kietaisumekko

Kietaisumekko ei oikein koskaan ole ollut minun juttuni, vaikka niistä kovasti tykkään. Kaapissa on kietaisumekkoja kaksi kappaletta, jotka olen tehnyt itse. Mekot ovat vähällä käytöllä, vaikka kuuluvat lempivaatteisiin ja saavat olla kaapissani odottamassa, jos vaikka joskus innostuisin niitä enemmänkin käyttämään.

Minulla on siis myös vaatteita, joita käytän hyvin vähän ja vain tietyissä tilanteissa ja niitäkin on hyvä olla kaapissa, ettei niitä tarvitse ostaa kun niille tulee tarvetta. Kietaisumekoissa, varsinkin trikoisissa on myös se hyvä puoli, ettei tarvitse miettiä lihomista ollenkaan. Ai miksikö? Koska materiaali joustaa, niin mekkoja voi käyttää vaikka lihoisikin.

Kietaisumekko

Maksimittainen mekko on ommeltu 2000-luvun alussa ja kaavana olen käyttänyt muistaakseni Miss B 1996 kaavaa. Korjaan tämän, jos lehti onkin jokin muu. Lehti ei nimittäin ole minulla missään nyt niin, että voisin heti tarkistaa asian. Mekkoa käytin aika paljon silloin kun tämän tein, ongelma vain oli se, että mekko oli silloin minulle aika iso, nyt kun painoa tullut sen +30kg, niin mekkokin sopii paremmin, vaikka koko on pikkuinen. Tulee pieni olo siis. Ainut asia mistä huomaa, että mekko on pieni, on rinnus. Mekko ei mene täysin rintojen ympäri, vaan jää avoimeksi, mutta tämäkin on helppo korjata laittamalla topin mekon alle.

Olen aina tykännyt Miss B:n kaavoista, ja minulla on lehti, josta olen tehnyt lähes kaikki mallit, paitsi neuleet sekä bikinit. Minulla onkin suunnitteilla, että tekisin kyseisestä lehdestä kaikki mallit tälle aikakaudelle. Lehti on 80-luvulta ja jo silloin kun se ilmestyi öitini ompeli monen monta vaatetta siitä lehdestä. Itse olen ommellut myöhemmin uusiin mittoihin lisää.

Miten yhdistää kietaisumekon

Tämä trikoomekko ei ole kovinkaan kesäinen, sillä trikoo on suhteellisen paksua, mutta talvimekkokaan se ei ole, sillä trikoo on siihen liian ohutta. Mekko sopii ehkä kaikkein parhaiten siis syksyyn (värien puolesta) mutta myös kevääseen. Mekko on helppo yhdistää monella eri tavalla.

Talvella:

 • Paksut sukkahousut, paksu villapaita ja pitkävartiset saapikkaat.

Syksy/kevät:

 • Nahkatakki ja maiharit tai farkkutakki ja lenkkarit

Kesällä en välttämättä käyttäisi tätä mekkoa ollenkaan, sillä on sen verran paksu. Uskon, että valitsisin päälleni tuon toisen kietaisumekon, jota tässä postauksessa ei edes esitellä. Miten sinä yhdistelisit tämän mekon?

Kietaisumekko

Nautinnollista viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

T-paidoista tehty volankihame

Alusmekon suloinen viettelys

Oma tyyli omin käsin

8 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kiva kietaisumekko. Mulla ei ole koskaan ollut kietaisumekkoa, mutta kietaisuhameita kyllä, yksikin kiva on kaapissa, mutta pitäisi pudottaa pari kiloa että saan sen päälle;D Kivaa viikonloppua Melissa.

 2. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tosi kiva mekko! Minulla ei olekaan ollut iäsyyksiin tuollaista. Helppo vaate pitää 🙂

 3. Johanna kirjoitti:

  Kietaisumekot on kivoja juurikin sen vuoksi, että mahtuvat, vaikka vähän lihoisikin. 🙂

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Löytyyköhän multa yhtään kietaisumekkoa.. todennäköisesti ei vaikka nehän ovat aika imartelevia sekä käteviä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *