Hae
VillaNanna

Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani

Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani

Tämä on totta, Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani monin tavoin. Se myös auttaa minua löytämään kehttämiskohteita omassa työssäni sekä opettaa iloitsemaan siitä, että saan jotakin omilla käsilläni valmiiksi. Se myös opettaa minulle arvostusta käsityötä kohtaan sekä myös yleisesti vaatteita kohtaan. Itse tekemällä luon suhteen vaatteeseen ja näin haluan myös käyttää vaatteen kokonaan loppuun.

Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani

Tokikaan tämä kaikki ei aina ihan pidä paikkansa, sillä myös saatan myydä joitain vanhoja itse tehtyjä vaatteitani. Annan niitä myös jonkin verran pois. Se liittyy pitkälti siihen, että mikä on ollut luomisprosessi ja mikä on ollut tarkoitus työllä. Useasti nuo työt ovat olleet testitöitä, joista olen tehnyt sitten lopulta sen version, jota käytän. Tällaiset versiot menee aika nopeasti kiertoon tavalla tai toisella. Käy joskus myös niin, että vastaan tulee se parempi materiaali, josta tehtynä vaate on parempi. Silloin se vähemmän parempi menee kiertoon. Mutta nämä tällaiset ovat harvinaisia juttuja.

Välillä voi käydä myös näin, mitä tämän postauksen vaatteissa huomasin käytössä, että hankin paitaa varten koristevetoketjun. Näin saan toimivamman paidan. Hakasilla ja napeilla koen homman turhan hankalaksi, joten vetoketju tullaan lisämään kakakappaleelle piakkoin. Näin voi siis vaate, josta on tullut lemppari muuttua käytön jälkeen. Onneksi tässä on vain pieni muutos. Isompaan ei lähde, vaikka paita on hippasen liian lyhyt. Kangastakaan tosin ei ole yhtään enää jäljellä.

Pääsiäisen pallopaita

Hypitään hiukan taakse päin ja nautitaan hetki vielä pääsiäisloman pitkistä ja kevyistä päivistä. Meillä oli ihanan rento pääsiäinen, käytiin ulkona syömässä ja nautittiin muutenkin elämästä. Yhtenä päivänä päätimme lähteä Jätkäsaareen kiertämään. Ilma oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Puin päälleni tietenkin itse tehdyt vaatteet, jotta voin hyödyntään tämän kävelyretken ottamalla tänne blogiin muutaman kuvan. Tukka hulmusi tuulessa sinne tänne, kun kuvasimme asuani ja juttelimme siitä, missä käymme syömässä hiukan huikopalaa.

Housut ovatkin jo tutut teille, kuvasin ne ensimmäistä kertaa hääpäivänä. Sinne ne oli oikeastaan tehtykin. Housut kuitenkin sopii kivasti myös uuden paitani kanssa vaikka väri onkin paidassa tumman sininen ja housut ovat mustat. Niin kuin huomaatte, olen uskollinen puhvihiha rakkaudelleni ja tässäkin mallissa löytyy aika pullukan hihat. Niin ihanat. Jalkaa sujautin Dr. Martensit, ihan siitä syystä kun ne nyt sattuu sopimaan kaiken kanssa.

Kaavatiedot:

  • Housut: Miss B, syksy 1992
  • Paita: Fibre Mood, 21

Fiilis oli todella huikea kun puin asun päälleni, pystyin vielä muistamaan millaisen tien kuljin näitä tehdessäni. Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani ja se on oikeasti totta! Fiilis tosiaan nousee ja samalla hiukan ylpeyskin, mä hei tein nämä, ihan omin käsin, vau. Sitä fiilistä ei nyt vain saa muulla tavoin kuin näin. Eikä sillä ole väliä miten vanha se vaate on, fiilis on sama.

Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Korkeavyötäröiset housut

6 kommenttia

  1. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Tottakai, se on mahtava fiilis, kun osaa tehdä, tuunata ja korjata itse. Oman käden jälki lämmittää kummasti. Muistan itsekin, miten hienoa oli kun kehuttiin ei kaupan, mutta itse valmistamaani vaatetta. Harmi, etten oikein pysty kovin paljon mihinkään enää. Kädentaitoja on pakko ylläpitää hartaasti, jos haluaa että ne säilyy.

  2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Kyllähän nykypäivänä paljon arvostetaan onneksi kädentaitoja, ne kun eivät ole ihan itsestäänselvyys 🙂

  3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Tuo on ihan totta ja pallopaita sopii sulle, se on ihana!

    Mä tein kasiluokalla limen vihreän mekon, jota sitten käytin useammissakin tanssiaisissa ja se oli tosi ihana ja jos joku kysyi niin mikä olikaan parasta kuin sanoa että olen tehnyt sen itse ja kässästä sain 10! ja vieläkin pelkkä mekon muisteleminenkin saa itsevarmemman fiiliksen aikaa – ja nostattaa taas sitä ompelukonekuumetta! 😀

    On myös mahtavaa, kun huomaat tehneesi jotain niin hyvin, että muut eivät meinaa uskoa, että itse teit. Vaikka joskus (tai usein, jos on taitava tekijä kuten sinä)itsetehty on oikeasti parempaa laatua kuin kaupasta ostettu. 😀

    http://www.sangynalla.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *