Hae
VillaNanna

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Miltäs tämä kuulostaa? Tuparilahja kierrätysmateriaaleista? Useasti kun puhutaan lahjoista, jotkut ovat sitä mieltä, ettei kierrätetty lahja ole hyvä, silloin ei ajattele saajaa ollenkaan. Onko näin? Eikö silloin ajattele saajaa? Kertokaa minulle, miksi kierrätyslahja on huono juttu ja miksi silloin ei arvosta toista, jos sellaisen antaa.

Itse teen lähes kaikki lahjat ystäville sekä perheeni jäsenille ja on itsestään selvää, että kaikki tehdään kierrätysmateriaaleista. Yksi syy on se, ettei parempia materiaaleja saa uutena ja voin tehdä vapaasti juuri jokaisen makuun, niin tälläkin kerralla. Kierrätyskeskuksesta löytyi kaikki tarpeellinen, jota ei vielä kotoa löytynyt. Ensin toki käyn läpi omat varastoni ja kerään kaiken materiaalin ja mietin mitä teen. Joskus taas minulle kerrotaan mitä toivotaan ja silloin homma helpottuu paljon.

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Tällä kertaa toiveissa oli vaaleat pöytätabletit, joissa saa toki hiukan olla jotakin väriä raikastamassa keväistä kotia, kyllä se kevät sieltä tulee. Tiesin aika pian miten toteutan tämän toiveen. Pöytätabletit suojaavat kauniisti pöytää, ettei jää kuumista astioista jälkiä pöydän pinnalle. Ja näin pöydän huoltaminen on helpompaa ja vaivattomampaa.

Pöytätabletit on helppo valmistaa itse ja mukaan kannattaa tehdä myös pestävät servetit. Niissä voikin olla sitten jo väriä enemmänkin jos haluaa. Servettejäkin voi tehdä vaikka vanhoista verhoista, pöytäliinoista yms. puuvillaisista sekä pellavaisista materiaaleista. Meillä kotona on käytössä arkiliinat sekä juhlavammat. Pestävät liinat siis ovat ihan parasta.

Tarvikkeet:

 • 2x pitsiliina
 • pala pitsinauhaa
 • vanha pöytäliina
 • vanhat verhot
HUOM! Mitat ja ohjeet löytyy alla olevista kuvista!
Pöytäliina oli omasta varastosta, jossa punaviinitahroja, joita en saanut millään keinoilla pois. Mutta näin sain pöytäliinan hienosti käyttöön uudella tavalla. Tein myös meille kotiin tabletit samasta liinasta. Oli sen verran iso liina. Pöytätabletteja voi tehdä erilaisia ja erikokoisia, itse pidän juuri tästä koosta, koska se on helppo säilyttää sekä helppo valmistaa.

Miksi kierrätyslahjat?

Miksi olen valinnut kierrätyslahjat? Ihan siitä syystä, että maailma hukkuu tekstiiliin, jota kukaan ei halua ja koska kirppareilta ja huutokaupoista saa sellaisia aarteita, joita ei enää mistään muualtaa saa. Useat keräävät esiemerkiksi vanhaa Arabiaa, ja sitä löytyy vain ja ainoastaan kierrätettynä, kuten minä kerään pikkuruusua. Toinen syy on se, että voin tehdä juuri sellaista mitä lahjan saaja haluaa tai mikä on hänen tyylistään. Useasti kirppareilta löytyy myös ihan käyttämätöntä tavaraa, jota käyttää. Ekologisuus siis on etusijalla. Tiedän kyllä ettei kaikki halua vanhaa tai vanhasta uutta, mutta silloin minulta ei lahjaa saa. Olen tämän päätöksen tehnyt aikaa sitten.

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Tuparilahja kierrätysmateriaaleista

Leppoisaa torstaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Roskasta käyttöesine

Hauskat pöytätabletit

Pöytätabletit pöydälle, lounas kahdelle

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Onpa ihana lahjaidea! Olet siinä oikeassa, että maailma kyllä hukkuu erilaisiin tekstiileihin olivat ne vaatteita tai sitten vaikka kodintekstiileitä. Olen itse bongaillut pitsiliinoja ja muitakin liinoja kirppiksillä. Tuo serviettitasku pitseineen on söpö 🙂

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mun mielestä aivan ihana lahjaidea. Itse en missään nimessä pahastuisi kierrätysmateriaaleista tehdystä lahjasta 🙂

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kiva lahjaidea! Nuo sopisivat niin täydellisesti mökkituliaiseksi myös 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Ihanan kirkkaat värit kuvissa. Tuo on huikea idea, tuli kyllä kauniit. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *