Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi – Kierrätys

Niin kuin huomaatte, joitain kuvia on saatu pelastettua, joten pääsen kertomaan Käsityön teemavuoden maaliskuun teemasta hiukan enemmän. Tähän teemavuoteen mahtuu paljon ja on ollut mahtava seurata muiden käsityöläisten versioita eri teemoista. Minun teemoja voi kurkkia täältä. Kaikki teemavuoden postaukset tulee samaan tagiin, joten ne on helppo löytää ja teemavuotta on näin myös helpompi seurata. Tagin alta löytyy myös lista koko vuoden teemoista. Kuka vain voi osallistua, ei tarvitse olla blogia tai kuulua käsityöblogit ryhmään. Kun julkaiset kuvan niin käytä #käsityönteemavuosi tagia, niin me kaikki löydämme sinunkin kuvasi. Voit tulla milloin tahansa mukaan, eikä ole pakko osallistua kaikkiin teemoihin…

Maaliskuun teema on kierrätys ja minä tai me saimme mieheni kanssa vihdoinkin valmiiksi jo muutaman vuoden suunnitteilla olleen projektin valmiiksi. Tosin tämä on vain puoliksi kierrätystä vaikka materiaalit ovatkin kaikki hankittu Kierrätyskeskuksesta.
Satuin löytämään rikkinäisen tarjoiluastian ilmaisosastolta ja tokihan mukaan lähti kaikki ehjät osat, kuten välikappaleet ja alin lautanen. Koristelautanen oli pakko ostaa, tai ostin niitä kolme, ihan varmuudeksi. Tämä osottautui hyväksi ajatukseksi, sillä ensimmäinen kokeilu meni rikki. Sen tosin korjaan ja se tulee hiukan toisenlaiseen käyttöön, ei ruokailuun. Suunnitelmissa oli hiukan erilainen juttu, mutta kun halusin yrittää päästä parempaan lopputulokseen myös ostos-haasteessa, niin hyödynnettiin mitä meillä jo oli. Ostoksiin palaan viimeinen päivä.

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja matkalla tähän, myös opimme valtavan paljon. Ihan varmasti tullaan hyödyntämään näitä oppeja myöhemmin, sillä aivot jo raksuttaa seuraavaa suunnitelmaa.

*    *    *    *    *
Jokainen ihminen tarvitsee välillä herkutteluhetkisen, sellaisen hetken ei tarvitse maksaa paljoa. Halpakin on hyvää. Kesäkurpitsat ovat olleet edullisia koko talven ja nytkin iso kesäkurpitsa maksoi vaivaiset 0,80€. Kesäkurpitsa on ihanan miedon makuinen ja sen makua voi terävöittää vaikka valkosipulisulatejuustolla. Vierelle leivotaan aamun kaurapuurosta rieska ja sille levitetään hernehummusta. Tee lämpenemään ja herkuttelu voi alkaa. Meillä kesäkurpitsa on yksi superherkuista ja sitä se tosiaan on, kun sille antaa mahdollisuuden. 
Ja hei muuten, erilaiset levitteet leipiin on retkeillessä ihan ehdoton juttu, voit ja margariinit menee nopeasti huonoksi ja samoin sitten kaikki muukin mikä siellä välissä on mutta levitteet, kuten hummus ei sitä tee. Suosittelen tekemään erilaisia ja eri makuisia levitteitä. Niin hyviä…Voin sellaisia muutaman reseptin heittää tänne jossakin vaiheessa. 
*    *    *    *    *
Kattauksessa kannattaa aina huomioida se, että kaikkea voi hyödyntää, mitä sattuu kaapissa olemaan. Meillä esimerkiksi ei ollut sopivia tarjoilukuppeja, joten hyödynsimme kahvikuppeja, joihin laitoimme tarjolle hummuksen sekä sulatejuuston. Värilläkään ei ole väliä, kaikki käy kunhan on pikkuinen, siro ja kukkia kyljessä. Tai toki riippuu paljon kattauksesta ja sen teemasta. Ja mitä tulee pöytäliinaan, niin meillä on nyt pöytä levitetty hiukan pidemmäksi ja näin meidän pöytäliinat monet ovat liian lyhyitä, joten jatkoin liinaa toisella pöytäliinalla. Siitä tuli oikeastaan tosi hauska, molemmat liinat poikkeaa toisistaan. Harmi kun en ottanut kuvaa liinasta ollenkaan. Lupaan joskus tehdä erillisen postauksen, miten saa tehtyä helposti romanttisen boheemin kattauksen. Reilusti vain eriparia olevia astioita sekä hyödyntää erilaisia astioita sellaisessa tarkoituksessa missä ne eivät oikein kuuluisi olla. Leikkimielisyys on ihanaa…

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Ihania nuo kupit ja lautaset , ja herkullisen näköiset muffinit; kesäkurpitsa on niin hyvä aines moneen:)
  Mukavaa viikonloppua Melissa:)

 2. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kauniit astiat. Olen aina tykännyt vanhoista kukka-astioista. Niissä on jotain kivaa! Mukavaa viikonloppua 🙂

 3. taruni kirjoitti:

  Vau miten hienot! Ja tuli oikeen nälkä kun katsoi noita kuvan herkkuja 🙂

 4. Melissa kirjoitti:

  Kesäkurpitsa on niin hyvää 😀

 5. Melissa kirjoitti:

  Niissä on jotain kyllä. En ennen ole tykännyt mutta nykyään tykkään paljon…

 6. Melissa kirjoitti:

  Hihihi, juu. Nuo katosi kyllä nopeasti tuosta pöydästä 😀

 7. Minna kirjoitti:

  On kyllä kauniit lautaset ja hyvä idea käyttää niitä kattauksessa noin 🙂

 8. Melissa kirjoitti:

  Kattaus on puoliruokaa ja on aivan mahtavaa kun niitä voi käyttää yllävin tavoin.

 9. Meikkiholisti kirjoitti:

  Kiitos herkullisista resepteistä, nuo muffinit menee kokeiluun! Puurorieskaaa on tullut tehtyä ennenkin :).

 10. Melissa kirjoitti:

  Muffinit on niin hyviä, varsinkin nuo suolaiset versiot…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *