Hae
VillaNanna

Kesähame ja turkoosi neule

Kesähame ja turkoosi neule

Kesähame ja turkoosi neule on juuri tämän ajan asu. Oikeasti. Kesävaatteita voi hyvin käyttää vielä pitkälle syksyyn ja talvellakin toimii kesävaatteet oikein hyvin. Pitää vaan muistaa kerrospukeutumisen jalot säännöt.

Kesähame ja turkoosi neule

Tässä vaiheessa, kun lämpötila laskee, mutta päivällä on vielä suhteellisen lämmintä, voi jättää kerrokset pois, aloittaa vähän varovaisemmin. Illat ovat jo sen verran kylmiä, että itse ainakin haluan vetaista lämpimän villapaidan päälleni. Kuvissa oleva kukkakuosinen hame on ostettu muutama vuosi sitten UFF:in Hakaniemen myymälästä. Vaikuttaisi olevan 90 -luvun hamosia. Olen aikaisemmin yhdistellyt hametta farkkuliivin kanssa, jonka olen tehnyt vanhoista farkuista.

Nyt halusin yhdistää hameen lämpimään villaneuleeseen. Neule on tehty ihanasta Gjestal Spire villalangasta, jota voi ostaa Lankamaailmasta. Ostin vuosia sitten kilon tätä samaa lankaa ja tästä kilosta olen tehnyt kaksi paitaa ja super pitkät villasukat, myös pipo on tästä läjästä lankaa saatu tehtyä. Lankaa tosin on edelleen jäljellä. Lanka on aivan ihanaa ja laadukasta, mutta koska se on super ohutta, sen neulominen on aika pitkäveteistä puuhaa. Lopussa toki kiitos seisoo, sillä näistä neuleista on tullut minulle ihan niitä arvokkaimpia töitä koskaan. Mallina minulla on Moda 1/09 -lehden malli. Lanka on ihanan kevyttä kuin hattara ja myös päällä tuntuu hattaralle.

Pehmeät ja lämpimät neuleet kuuluvat syksyyn

Minulle tärkeää on se, että syksyllä saan pukea lämmintä ja pehmeää päälleni. Koska syksy on itselleni hyvin rankka ja masentava, silloin on hemmoteltava itseään todella paljon. Järjestän kaikenlaisia pikku juttuja itselleni, kuten oman kylpylän, jonne olen tehnyt ihania kotikosmetiikka juttuja ja huolehdin itsestäni ja ihostani ja ylelliset villaneuleet arkena päällä, ai että se on ihanaa. Näin herkkä ihoni kestää talven yli, kun sitä on hyvin hoitanut läpi syksyn.

Useasti villaneuleet kutittaa ja rahnuttaa herkkää hipiää, mutta kun aloittaa ihon pehmentämisen sekä toki myös villavaatteiden pehmentämisen, niin kutitus ja rahnuttaminen vähenee paljon. Joskus villavaatteissa on niin paljon kaikenlaista joukossa, ettei mikään pehmentäminen auta. Silloin vaate on laitettava suosiolla eteen päin. Se on aika surullinen hetki ollut aina. Mutta ensin aina kokeilen, jos saan jotenkin vaatteen pehmenemään. Osa villalangoista tosin on jo ihanan pehmeitä, eikä ole tarvetta lähteä pehmennys hommiin.

Vanha Pehtoori

Meidän yksi lempipaikkoja on Haltialan eläintila. Kun Härdelli oli pieni, niin ihan eläinten takia käytiin siellä. Pääsi kutittelemaan lampaita ja karitsoja, lehmiä ihmeteltiin ja muutenkin oli kiva viettää aikaa tilalla. Nykyään kun poika on jo iso, niin oleskelu on vaihtunut lähinnä hengailuun ja syömiseen. Välillä ihan ruokaa, välillä herkkuja. Tämä pikainen iltareissu oli sellainen, että mentiin vain istumaan ja herkuttelemaan. Nauttimaan kesän viimeisistä hetkistä, ennen kuin terassit jälleen sulkee ovensa ja vietetään enemmän aikaa sisätiloissa.

Välillä lähdemme tänne pyörillä ja välillä taas autolla. Tämän reissun se ajatus oli, että mennään kuvaamaan auringonkukkapellolle, mutta valitettavasti pelto oli revitty jo kukista eikä kuvattavaa enää oikein ollut. En itselleni halunnut auringonkukkia, joten ajettiin suosiolla sitten pellon ohi ja laitettiin auto parkkiin Haltialan tilan taakse. Katseltiin auringon painumista nukkumaan ja nautittiin hetkistä, joita viimeiset auringonsäteet antaa.

 

Kesähame ja turkoosi neule

Rentoa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Hattaran pehmeä villapaita

Ekstra pitkät villasukat

Djurgården

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer kirjoitti:

  Hyvä muistutus. Kesävaatteille saa kerrospukeutumisella lisää käyttöaikaa ?

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Ihana asu! Voisinkin tänään yhdistellä töihin tuon tyyppisen asun! 🙂

 3. Nadine kirjoitti:

  Turkoosi on ihana piristys syksyn harmauteen ?.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kiva yhdistelmä! Tuo puseromalli voisi toimia myös puuvillalangasta, jos villa ei ole ihan se juttu, sisäpukeutumisessa ainakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *