Hae
VillaNanna

Joulun huuma

Joulun huuma

Joulun huuma vie aina mennessään, vaikka miten on koittannut pitää huumaa loitolla. Ei se paljoa tarvitse, huuma meinaan. Yksi joululaulu ja tonttulakki, ne riittää huuman alkuun. Ei meillä niin joulusta perusteta, ei enää mutta on ihana kuitenkin fiilistellä ja katsella muiden iloa ja onnea. Napa oma siivu, joka tuo sen joulurauhan sydämeen.

Niin, VillaNanna on ollut niin syvällä joulun huumassa, ettei ole hetkeen muusta räpättänytkään. Mutta nyt ollaan siinä vaiheessa, että postauksia ei tule kuin muutama enää ja blogi menee joululomalle. Tosin voi olla myös sekin tilanne, että tämä postaus jää viimoiseksi Uuden vuoden tienoilla avataan sitten blogiin uusi tyhjä sivu. Saapi nähdä. Mutta joka tapauksessa joulun huuma jatkuu vielä jonkin aikaa ja vaikka blogi hiljenee, niin Instagram kyllä päivittyy aina silloin tällöin.

Joulun huuma

Tuomaan markkinat

Meidän perhe vietti joulua tässä muutama viikko sitten, itsenäisyyspäivänä. Tästä on tullut meille hiukan jo perinne, sillä joulu on meillä nykyään erilainen mitä ennen kun lapset olivat pikkuisia. Meidän itsenäisyyspäivän jouluun kuuluu Tuomaan markkinat sekä jouluherkut. Markkinoista hankitaan aina lohta, mätiä ja saaristolaisleipää. Torilta löytyy myös ihanat käsityöt ja poika sai tänäkin vuonna aivan ihanat lapaset. Vaikka minä osaan tehdä, niin on ihana myös ostaa käsityöläisiltä ihania asioita.

Tuomaan markkinoilla on ihana tunnelma ja kaikkea ihanaa on saatavilla, on ruokaa, on ravintolaa ja kahvilaa, on käsitöitä ja tietenkin joulupukki. Meidän pikku isäntä ei tosin juuri joulupukista enää perusta. Se joulun taika on kadonnut. Mutta vaikka joulun taika katoaa, sitä silti löytyy vähän ja joka vuosi pitää Härdellinkin katsoa jouluelokuvia ja sukeltaa taikamaailmaan.

Näillä me jo päästään todella pitkälle meidän joulupöydässä. Tämä pieni juhla myös riittää meille pitkäksi aikaa. Siitäkin huolimatta, että täällä etelässä on tullut vain lähinnä vettä. Lumesta ei tietoakaan. Tosin, vähän pitää valittaa siitäkin ja toivoa, että lumi tulisi ja olisi vähän valoisampaa mitä nyt on. Vaikken siitä lumesta yhtään tykkää. Johan on taas ongelma minullakin. Mutta joulun huuma jatkukoon…

Joulun huuma

Pitkä vapaa ja Kontti

Meidän itsenäisyyspäivään liittyy myös pitkät vapaat sekä kirppiskierros. Tällä kertaa se kierros oli vain yhden kirppiksen juttu. Koska vietimme päivän Jumbossa, niin oli aika itsestään selvää, että poikkesimme tällä reissulla myös Tammiston Kontissa, se kun on matkan varrella. Ja kyllä, kaikkea ihanaa löytyi mukaan. Eikä herätteitä, vaan töihin juttuja. Ja hei, miesten osastolta löytyy aina kaikkea aivan ihanaa ja niin tälläkin kerralla löytyi. Aina pitää hyödyntää pitkät vapaat tavalla tai toisella ja vaikka lepoakin tarvitaan, niin myös vähän toimintaa joukkoon.

Meillä on ollut niin hankala syksy, varsinkin nuorimmat terveysongelmat ovat olleet todella hankalia, että on hyvä hiukan päästä tekemään yhdessä jotakin muuta kuin olla kotona piilossa. Unohtaa sairaudet hetkeksi ja kulkea kuin tavalliset, terveet ihmiset. Jotka seuraavat minua instassa ovatkin huomanneet, että meillä on flunssien tuomien astmaongelmien lisäksi ollut pojalla todella kovia päänsärkykohtauksia sekä näköongelmia. Tämän vuoksi olemme juosseet lastensairaalassa myöskin syksyn aikana enemmän kuin koskaan ennen. Pojan pää on kuvattu ja odottelemme mitä tuleman pitää. Sai muuten lukulasitkin testiksi, jos ne auttavat edes vähänsen särkyyn sekä joihinkin näköongelmiin. Vaikka näössä ei mitään vikaa ole mutta lääkäri suositteli testaamaan lukulaseja.

Syksy on siis ollut monin tavoin voimia vievää ja todella odotamme lomaa ja omaa puuhaa. Ompelua, yhdessä oloa ja seikkailuja. Ensi vuonna sitten jaksaa viedä monta asiaa eteenpäin. Toivottavasti ainakin! Toivotan kaikille ihanaa joulun odotusta ja toivottavasti vielä ennen lomia ehdin moikkaamaan teitä täällä mutta jos en, niin mukavaa joulua ja nähdään joulun jälkeen!

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanaa joulun aikaa ja toivottavasti vuosi 2020 on tätä vuotta parempi 🙂

 2. Marjut kirjoitti:

  Ihanaa joulunaikaa myös teidän perheelle <3

 3. Jael kirjoitti:

  Kaunista joulun aikaa sinulle ja perheellesi:)
  Kivalta näyttävät Tuomaan markkinat:)

 4. Marianne kirjoitti:

  Joulunaika on kyllä ihanaa! Rauhallista joulua sinne 🙂

 5. Diiskuneiti kirjoitti:

  Joulu oli kyllä ihana ja nyt poden joulumasennusta, kun se meni niin nopeasti ohi 😀

  • villananna kirjoitti:

   Voi ei 🙁 Sinä oletkin sellainen jouluihminen, että varmasti tulee masennus kun joulu menee nopeasti ohi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *