Hae
VillaNanna

#lempivaatteeni -kampanja, maaliskuu

Niin kuin lupasin, niin jokasena kuukautena tulee yksi lempivaatteeni tähän kampanjaan mukaan ja kerron myös vaatteen tarinan. Koko vuoden yksi joka kuukausi. Haluan esitellä ne kaikkein rakkaimmat ja tärkeimmät vaatteeni, jotka on kulkeneet mukanani pidempään tai ei ehkä niin pitkään aina kuitenkaan, mutta sen verran kauan, etteivät ole vain käymässä meillä.

Tänään esittelen keinoturkkini, joka valmistui 2014 ja tämä takki kuvastaa minun omaa nuoruuttani, 80-lukua ja sitä ihanaa rentouden aikaa kun ei tarvinnut huolia huomisesta. Toppauksia ei ole, hihojen laskokset tekevät toppaus efektin ja tekoturkis on sen verran jämäkkää, että pitää hihat aika hyvin kuosissa ilman toppauksia. Kaava löytyy Burda 12/2010 lehdestä. Vuori on ylijäämää ja antaa hauskan elementin takkiin.
Tämä turkis on nähty muutamaan kertaan blogissa ja varmasti tullaan näkemään myöhemminkin, sen verran tästä tykkään. Ylipäänsä tykkään kaikesta karvaisesta ja pehmeästä. Tykkään tästä mallista myös siksi, että sitä voi käyttää ihan minkä vaatteen kanssa tahansa, kaikkia ei mielestäni voi. Kuten farkkujen ja pitsihameen. Sovituskuvaa en laske tähän kun siinä olen koittanut laittaa mahdollisimman tavalliset vaatteet päälleni, etteivät vie takista huomiota.
Kankaan olen hankkinut aikaa sitten, silloin kun ostin vielä kankaita ja minua vaivasi ostohulluus. Kankaasta on myös paljon tehty, ei vain tuota takkia, vaan myös liivi ja muita juttuja, kuten viimeaikaisiin tilkkutöihin käytetty palasia. Tarkoituksena olisi käyttää ihan kaikki palat johonkin. Luulen, että onnistun siinä hommassa.

Jos yläkuvassa oleva pitsihame kiinnostaa, niin siitä löytyy juttua täältä. Pitsihame on tehty ilmaisosastolta rikkinäisenä löytyneestä kastemekosta. Muut lempivaatteeni kampanjassa mukana olevat vaatteet löydät täältä ja täältä. Tammikuun ja helmikuun löytyvät siis linkeistä. Myös tagipilvestä löytyy myös nyt koko kampanja.

*    *    *    *    *
Tälläl kertaa halusin tuoda esiin myös toisen lempivaatteeni, nimittäin tämän harmaan neulemekon. Myös tämä mekko on minun tekemäni ja sen tekemisestä onkin sitten enemmän kuin kymmenen vuotta aikaa. Lämmin, korkea kaulus ja parasta on se, että se on hyvin rento mekko, halusin yhdistää tähän vielä vyölaukun, jonka olen myöskin tehnyt. Jalkaan sujautin saapikkaat, jotka olen ostanut muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksesta, ovat kovassa käytössä, varsinkin tänä talvena.
Tämä on yksi ihana tapa pukea turkki, villamekko ja saapikkaat. Koska rakastan mekkoja, on niitä hyvä olla myös talvikeleihin sopivia…Vai mitä? Takissa on kyllä olemassa soljet, joilla takki pysyy kiinni, mutta olen todella huono laittamaan niitä kiinni ja useimmin kuljen tämä takki auki. 
Asussa on hauskuutta, joka rikkoo hyvin yksinkertaisen kokonaisuuden. Itse tykkään pukeutua juuri näin, ripaus hauskuutta kaiken muun joukkoon. Kaiken ei tarvitse kuitenkaan olla niin yliampuvaa mitä yleensä minun asuni ovat, vaan välillä voi hetken hengähtää ja pukeutua maltillisemmin, unohtamatta kuitenkaan hauskuutta. 
Mitään valtavan suuren suurta tarinaa ei tämä takki tai edes mekko kerro, mutta siitä huolimatta ovat niitä vaatteita, joista en tule koskaan luopumaan, jos menevät rikki, niistä tehdään jotain muuta. Niin lemppareita ne ovat. Tosin nyt niitä käytetään näin niin pitkään kuin se on mahdollista. 
*    *    *    *    *

10 kommenttia

 1. Milla Sukhimatoilta kirjoitti:

  Näitä postauksia on kiva lukea; fiksuista, harkituista ja pitkäikäisistä lempivaatteista tulee hyvä mieli, kierrättäminen ja kestävä kulutus kunniaan 🙂

 2. Melissa kirjoitti:

  Tämä on juuri näin. Lempivaatteet ovat parhaita <3

 3. Minna M kirjoitti:

  Ihanat lempivaatteet sinulla! Ihailtavaa tuo kierrättäminen ja ekologisuus vaatteissasi. Minä olen haaveillut jo pitkään tekoturkista.

 4. Mrs B. kirjoitti:

  Iso hatunnosto kierrätykselle ja ekologisuudelle! Siihen pyrin itsekin niin paljon, kuin vain pystyn – monesti myös vaatteisiin liittyy monesti paljon muistoja. <3 Ihana kyllä tämä sun keinoturkki!

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihana tuo turkki! <3 Jäin itse pohtimaan mitä vaatteita omiksi lemppareikseni nostaisin, hmm..

 6. Melissa kirjoitti:

  Kyllä näitä lemppareita on ajan saatossa ilmaantunut paljon tänne 🙂

 7. Melissa kirjoitti:

  Kyllä, kierrätyksestä ja ekologisuudesta kaikki mulla nykyään lähtee…

 8. Melissa kirjoitti:

  Tää onkin hyvä välillä pysähtyä miettimään, että mitä sieltä kaapista oikeasti löytyy ja mitä ne lempparit on.

 9. Art LilyKristin | M.Hartikainen kirjoitti:

  Tuo turkki on kaunis. Itse osallistuin myös aiemmin lempivaate haasteeseen blogissani 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂 Pitääpä tulla lukemaan sun lempivaatteen tarina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *