Hae
VillaNanna

Upslaakit ei sovi lyhyelle

Upslaakit ei sovi lyhyelle

Upslaakit eivät kuulemma sovi lyhyelle, sillä lyhyt näyttää entistä lyhyemmältä. Se on kyllä totta, mutta onko sen sitten niin väliä, että lyhyt näyttää entistä lyhyemmälle? Itse ainakin mielelläni näytän myös lyhyelle tällä 158 cm varrellani. Tosin upslaakit ovat aika maskuliiniset ja vaikka olen hyvin tyttömäinen ja tykkään röyhelöistä ja hörhelöistä, niin myös maskuliininen pukeutuminen on mun juttu.

Upslaakit ei sovi lyhyelle

Niin kuin olen kertonut, minulta löytyy oman nuoruuteni ajoilta kaavalehtiä, joita edelleen käytän ompelutöissäni. Yksi paljon käytetty kaavalehti on Miss B 4/92. Tästä kyseisestä lehdestä tein housunikin. Minulle tärkein asia tässä iässä on se, että housut ovat korkeavyötäröiset, koska istuvat parhaiten jalkaani ja pysyvät päällä valumatta niin, että takapuoli vilkkuu. Voi olla huolettomasti eikä mikään kiristä. Kankaaksi valikoitui ruskea jämäkkä housukangas, joka on lojunut kaapissa ikuisuuden. Ehkä jopa sen 20 vuotta, mene ja tiedä näistä kaikista. Nyt vihdoin kangas tuli käyttöön, vielä jäi aika monta metriä jäljelle, että saa nähdä mitä lopusta keksin.

Housujen kaveriksi väsäsin paidan, jonka kangas oli maksihameen ylijäämää, jos haluat testata tehdä maksihameen ilman kaavaa, niin klikkaile tänne. Paitaan ei ole olemassa kaavaa, mutta mikä tahansa joustavaan kankaaseen tarkoitettu paidan kaava toimii, kaavaa vain pitää hiukkasen muokata. Olen toki kuullut tuossa, että tämän kaltaiset paidat ovat niin aikansa eläneitä, ettei niitä pidä enää käyttää. Itse kun en välitä muodista, niin tietenkin teen heti vaatteen, joka ei muotiin enää lukeudu, ihan vaan koska voin tehdä niin. Kangasta oli lopulta sen verran, että jos housuja ei olisi jalassa, näkyisi napani. Eli aika lyhyt paita tuli. Mutta onneksi helman saa hienosti piiloon housujen vyötärön alle.

Olen ollut poika

Kun olin lapsi, kuvittelin aina, että kun kasvan aikuiseksi muutun pojaksi. Luulin ihan oikeasti, että minulle kasvaa pippeli, vai onko alanenä parempi sana kuvaamaan tuota miehistä matoa? Joka tapauksessa jossakin vaiheessa ymmärsin, että sellaista vempainta ei minulle kasva, mutta maskuliininen pukeutuminen jäi kuitenkin jollakin tavoin itselleni käyttöön. Vaikka tyttömäisyys korostuu monessa asiassa, niin siltikin nuo miesten vaatteet seuraa mukanani aina. Nytkin kaapissa on monen monta miesten vaatetta, kuten housuja, farkkuja, paitoja, bleisereitä. Olen myös tehnyt paljon maskuliinisia naisten vaatteita ja nyt onkin minulla villitys, että tekisin liituraitapuvun, johon kuuluu bleiseri, liivi, paita sekä housut. Tietenkin kunnon vaalea hattu kuuluu asiaan sekä maskuliiniset kengät, jotka minulta jo löytyykin.

Minussa asuu siis kaksi mies ja nainen, en ole yksi olen kaksi. Maskuliininen sekä feminiininen, vaikka se feminiininen on ollut enemmän esillä, niin en ole unohtanut sitä toista puolta minussa. Siksi molemmille minulle pitää olla omat asut ja asusteet. Joskus on myös kiva sekoittaa niitä keskenään, tulee aika hienoja asukokonaisuuksia. Uskokaa pois.

Upslaakit ei sovi lyhyelle

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Hyvin nuo sulle sopii.

  2. Sanna, 160cm kirjoitti:

    Minulla oli silloin 92-93 just samantyyliset housut, ompelin kaikki vaatteeni lukioikäisenä… ja liituraidasta meinasin minäkin, kun pakka olisi tyrkyllä laadukasta hyvinmarinoitua kangasta. Silloin nuorena mulla oli just prässihousut, liivi ja joku röyhelöitä, pitääpä kaivella kaavat esiin. Kiitos inspiraatiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *