Hae
VillaNanna

Rumat jouluvaatteet

Rumat jouluvaatteet

Rumat jouluvaatteet ovat olleet nyt muutamana vuonna tekolistallani, tänä vuonna olisi tarkoitus tehdä jälleen jokin hauska ruma juttu. Mutta saa nähdä miten tässä ehtii, vai ehtiikö yhtään mitään. Toivon, että Käsityöblogien joulukalenteriin saisin jonkin kivan aiheeseen liittyvän asian tehtyä.

Rumat jouluvaatteet

Tänä vuonna oli pakko kysyä hiukan kavereilta, että millainen ruma jouluvaate olisi must tänä vuonna. Ja yksi nousi ylitse muiden ja tätä olen tässä työstänyt pitkin syksyä, millainen olisi aihe, miten toteutan ja toimiiko koko homma mitenkään. Voi olla myös, että jätän näiden rumilusten teon tähän. Töissä olen tekemässä mekkoa, joten ehkä se riittää sitten? Jää nähtäväksi.

Mitä olen jo tehnyt?

 • Ruma tonttuhattu (näitä tulikin parina vuonna tehtyä monta)
 • Ruma joulupaita
 • Rumat joululeggarit
 • Ruma joulupaitamekko

Helpoin tapa tehdä rumia jouluvaatteita on koristella oma vanha vaate vaikka rikkimenneillä joulukoristeilla. Jos on enemmän taitoa, voikin alkaa muokkaamaan vaatteita vähän enemmän tai sitten rakentaa vaate kokonaan uudeksi. Mihinkään näihin vaatteisiin minulla ei ole antaa kaavaa, valitettavasti. Mutta aina kannattaa lähteä siitä, että hyödyntää mitä siellä kaapissa jo on. Niillä pääsee todella pitkälle.

*****

Ruma tonttuhattu

Rumat tonttuhatut ompelee helposti leikkuujätteistä, mitä jää päätöistä. Näihin ei tarvita myöskään kaavaa, riittää oman pään ympärys tai sitten voi käyttää omaa pipoa apuna. Montaa eri tapaa löytyy. Mitä enemmän liittää eri juttuja hattuun, sen parempi siitä tulee. Myös erilaiset rikkinäisen joulukoristeet voi laittaa hattuun. Mahdollisimman överi on parempi.

Ruma joulupaita

Mitä enemmän, sitä parempi. Ja paras paita syntyy niin, että siihen on lisätty kaikkea mitä kaapista löytyy. Ei ole pakko siis tehdä niin kuin minä teen, eli kokonaan uuden näköisen paidan. Riittää, että vanhaan paitaan vain ompelee jotakin mielenkiintoista ja käyttää vanhoja tai rikkinäisiä joulukoristeita siinä hommassa.

Rumat jouluvaatteet

Rumat joululeggarit

Valmistin omat rumat joululeggarit paidan ”mallin” mukaan, nämäkin voi valmistaa ihan vanhoista leggareista, joihin vain kiinnittää jälleen kerran rikkinäisiä koristeita. Ei tarvitse siis alkaa ompelemaan vanhoista kaulaliinoista pöksyjä.

Ruma joulupaitamekko

Tämä oli minun viime vuoden projekti. Kiersin kirppareilta hakemassa rumia joulupaitoja ja tein niistä mekon. Parasta tässä on se, että huomasin vasta kotona, että yhdessä paidassa on vilkkuvat valot. Nyt sen paidan etuosa loistaa suurena miehustassa ja kun valot laittaa päälle, koko nainen vilkkuu. Mekko päällä olen kuin vilkkuva joulukuusi.

Rumat jouluvaatteet

Mitä teen tänä vuonna?

Tähän en osaa vielä ihan vastata, jos ehdin teen jonkin hassun pienen jutun. Jos en ehdi, niin se on sitten niin. Sain juuri näppärästi make nine -haasteen puoleen väliin ja loma-ajalle pitää tehdä pari juttua ja villasukkia lapsille neuloa. Siinä ei juurikaan ehdi mutta sitten tekemään. Mitään materiaalejakaan en ajatellut nyt hetkeen hankkia yhtään mistään. Käytän sitä mitä kaapissa on ja jos ei ole, niin jätetään sen teko sitten toiseen kertaan.

Että voi olla käsityön harrastaminen välillä hankalaa. Paljon olisi tekemistä ja niin vähän aina aikaa. Nyt on kuitenkin se hetki kun voin keskittyä villasukkiin ja toivottavasti ehdin tehdä vähän muutakin sitten siinä sivussa. Yleensä villasukat valmistuu muutamassa päivässä, jos innostuu neulomaan. Mutta näistä jutuista sitten seuraavalla kerralla.

Nyt oikein ihanaa viikonloppua ja tuitui!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

10 kommenttia

 1. FinInTirol kirjoitti:

  Upeeta, tästähän pitäisi tehdä oikein joulufestivaalit, rumien jouluvaatteiden ylistys, namuiset naamiaiset, karmeat karnevaalit.

  Tuo valkoinen joulumösä ei ole olleenkaan ruma, ehkä se on tuota namuiset naamiaiset luokkaa. Petteri Punakuono osuus on puolestaan osuvasti menossa karmeaan karvevaaliin 😀

  Hieno idea.

 2. Anne kirjoitti:

  Mahtava idea! Ja noi sun tekemät vaatteet on hienoja! Tai pitäiskö sanoa upean rumia 😀 Vaikea noita on on rumiksi sanoa, niin taidokkaasti tehtyjä!

 3. Jowi kirjoitti:

  Rumat jouluvaatteet on kyllä aikanasa helmiä eli vuosikymmen kerralla jouluaiheisesti :p

 4. Suvi kirjoitti:

  Hauskoja kun niin erilaisia jouluvaatteita!

 5. Eila kirjoitti:

  Ihania ideoita! Tiedän, mille sivulle palata, jos tulee tarvetta rumille jouluvaatteille 🙂 Uskon, että näistä sain ideoita, joita osaisin itsekin toteuttaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.