Hae
VillaNanna

Olen ihan kohta 50v

Olen ihan kohta 50v

Lauantaina on synttärini, olen ihan kohta 50v. Miltä tuntuu olla siinä vaiheessa elämää, että se muuttaa jälleen paljon asioita? Tulee vaihdevuodet, lapset lentää pesästä ja on opeteltava uusi identiteetti, kyllä, et ole enää pienten lasten äiti, olet aikuisten lasten äiti ja sinua ei enää tarvita 24/7. On myös opeteltava löytämään muunlaista puuhaa kun lapset eivät ole enää jaloissa pyörimässä. Mitä sille vapaa-ajalle oikein tekisi?

Olen ihan kohta 50v

Jos totta puhutaan, niin olen pidempään jo odotellut tätä ikää, ehkä minulla on romanttisia ajatuksia tästä iästä. Olkoon niin, mutta minä kuvittelen, että nyt alkaa se seesteinen vaihe, voin keksittyä täysin omiin juttuihini, työkin on helpompaa ja ah, pääsee eroon menkoista. Voin keskittyä kulttuuriin ja sukeltaa ompelumanian pauloihin. Voin viettää ihanaa elämää oloneuvoksena. Paitsi, että olen töissä, joten oloneuvos ei oikein onnistu, vielä.

Miten vietän synttäreitäni? 

 • menen lämpimän peiton alle sohvan nurkkaan, lämmin kaakao viereen, kermamunkki kylkeen, kutimet käteen ja leffa pyörimään. Leffaksi valikoituu mikäs muu kuin Dirty Dancing.

Ajan miesväen pihalle tai oikeammin appiukolleni, pysykööt siellä, nyt on mummeleiden oma aika. Kaipaan omaa hetkeä, kaipaan ompelua ja omaa sisäistä Picassoa. Kun leffa on katsottu ja ehkä sadettakaan ei ole, niin sitten lähden pienelle retkelle luontoon, kirmailen kuin jättikauris pitkin peltoja. Tai ehkä enemmän karhuna.

Tuleeko minulle viidenkympin villitys?

Meikäläisellä on kyllä ollut semmoiset villistykset tässä viimeiset 40 vuotta, ehkä jopa 50 vuotta, että voipi olla, ettei mitään sen erikoisempaa villitystä tule. Pahimmat villitykset on kuitenkin jo takana päin. Ehkä joku pieni villitys voisi olla kiva, ehkä ajan moottoripyöräkortin? Ehkä keksin jotain muuta hullutusta. Ei voi vielä tietää. Mutta odotan kyllä mielenkiinnolla mikä voisi olla se minun villitykseni.

Tai hei, jos se olisi villimatkustelu? Mutta kuka senkin maksaa? Ei näillä palkoilla paljon matkustella, ja töitäkin on tehtävä tässä sivussa. Ehkä mä vaihdan työpaikkaa? Noh, se olis aika isokin juttu tai jopa vaihdan alaa? Opiskelemaan? No nyt alkoi tulla villityksiä. Pitääkin karistaa heti tuommoiset pois päästä, etten saa niistä ideoita.

Kuvan asu:

 • Neule: Itse tehty
 • Farkut: Levis outlet
 • Kengät: Fila, JD
 • Hiusdonitsi: Itse virkattu
 • Aurinkolasit: RayBan

Olen ihan kohta 50v

Rentoa päivää kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kun harmittaa, lähde kävelylle

Valtakunnallinen blogiperjantai

Päivän kymmenen parasta asiaa

Kummallinen lauantai

6 kommenttia

 1. Kati Rantala kirjoitti:

  Opiskeluvillitys ei ole hassumpi idea. Mm. Itä-Suomen yliopisto ja Karelia Amk tarjoaa etänä tosi mielenkiitoisia ja edullisia kursseja.
  Onnellista syntymäpäivää!
  Parin vuoden päästä itse samassa pistressä.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Onnittelut synttärien johdosta! Jos on vaikea valita mihin villitykseen ryhtyisi, niin ei kun vaan kokeilemaan vähän kaikkea. 😉

 3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Villi ja vapaa! Minusta 50v on tosi cool! Onnea!

  Itsekin olen hurja vauhtia lähentelemässä sitä rajapyykkiä, mutta en usko että oma kriisi iskisi juuri silloin. Tosiasiassa, ollaan elämässä vielä ruuhkavuosia eikä katsomassa lastenlasten perään. Ihanaa!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon. Joo, tässä alkaa kohta hiukan toisenlainen elämänvaihe kun tuo nuorinkin tuosta kohta juoksee pesästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *