Hae
VillaNanna

13 hääpäivä

13 vuotta ollaan otu yhdessä, on ollut ylä -ja alamäkiä, on ollut iloa ja surua. Näihin vuosiin sisältyy monta vuoristorataa. Näin se elämä menee, koskaan ei mennä tasapaksuista tietä, vaan tie mutkittelee ja heittää erilaisia kiviä ja hiekkaa tielle. On eri asia miten me sitten suhtaudutaan näihin tien muutoksiin. Menimme naimisiin 9.2.2006 ja treffeillä oltiin käyty vain kerran, sen ensimmäisen kerran. Ei ehditty edes seurustella kun kävelimme Maistraattiin. Olin silloin 33 vuotias kahden lapsen yksinhuoltaja ja mieheni 23 vuotias lapseton nuorukainen. Monet luuli, ettei tästä mitään hyvää seuraa ja avioliitto ei kestä mutta tässä sitä porskutellaan edelleen.
Meille on tärkeää varastaa joka viikko yhteistä aikaa ja tehdä jotakin kivaa yhdessä. Välillä ulkoillaan, välillä jotakin muuta. Kunhan se on sitä yhteistä aikaa ilman lapsia. Me olemme myös sellaisia, että tarvitsemme paljon omaa tilaa ja sitä annetaan toisillemme myös paljon. Nämä kaksi asiaa on suhteessamme avainasemassa. Tila ja yhteinen aika. Tasaisesti molempia.

Päätimme viettää muutaman päivän etuajassa hääpäivää, sillä itse olen töissä lauantaina, meillä ei myöskään ollut sen kummemmin päämäärää kuin vain museo, josta tässä postauksessa kerron. Kun päästiin keskustaan, niin ajatukset kolahti uomiinsa ja päätettiin mennä ensin lounaalle, sen jälkeen museoon ja lopuksi kakulle vanhaan kauppahalliin. Tämän kummallisempaa ei tarvitse olla. Meille ainakaan.

* Postaus ei ole yhteistyöpostaus. Kaikki on minun mielipiteitäni. Postaus sisältää linkkejä!
Senaatitorilla on monen monta mielenkiintoista ravintolaa sekä kahvilaa. Myös ihana lastenmuseo, jota olen suositellut blogissani jo aikaisemmin. Kannattaa käydä lasten kanssa, ihan ykkös juttu! Me kun olimme kaksin niin pujahdimme yhdestä ovesta sisään ja päästiin kokemaan Komisaario Palmun maailmaa. Tässä talossa kun on ollut Palmun ”poliisiasema”. 
Valitsimme Ravintola Sunnin meidän lounas paikaksi ja valinta oli kyllä hyvä. Tykättiin ympärsitöstä ja ruoka maistui. Itse valitsin kasvispainotteisen pastan ja mieheni lohen. Valinnat oli hyvät, vaikka mielestäni pasta-annos oli hiukan liian iso minulle. 
Ruokailun jälkeen käveltiin Päivälehden museoon, jossa kannattaa jokaisen käydä. Hieno läpileikkaus tasa-arvosta, Helsingin sanomien historiasta ja sananvapaudesta. Museoon on ilmainen sisäänpääsy! Helsingissä on vähentynyt paljon ilmaiset sisäänpääsyt mutta onneksi näitä löytyy vielä paljon ja useimmat museot ovat tiettynä aikana aina ilmaisia, kannattaa siis tutustua niihin. 
Useasti monet sanoo, että ilmaiset museot ja tapahtumat ovat ihan huonoja, mutta ei se pidä paikkansa. Monet ovat todella hyviä näyttelyitä, kuten nyt tämä päivälehden museo. Vaikka näyttely on aika pieni, niin siellä saa todella hyvin aikansa kulumaan kun tutustuu kunnolla materiaaliin.
Kun vatsat oli hyvin tyhjentyneet museon kiertelyn aikana, olimme valmiit kipittelemään Vanhan Kauppahalliin. Emme ole koskaan siellä olleet, joten nyt oli korkea aika käydä tutustumassa siellä. Vanha Kuppahalli on aivan erilainen mitä oli Hakaniemen Kauppahalli, joka on nyt remontissa. Turisteja oli paljon kiertämässä siellä. Löydettiin hyvä paikka mistä saatiin hyvät kakunpalat ja lasilliset viiniä. Tähän olikin hyvä päättää hääpäivän vietto ja palata takaisin arkeen. 

Käytän todella harvoin Allt om Handarbete lehden kaavoja, siksi unohdin täysin, että kaavat ovat meikäläiselle aivan liian isoja ja näin myös tämä jämäkankaasta tehty paita on minulle liian suuri. Hivenen harmittaa, sillä tämä kangas on sellaista mistä tykkään paljon. Paita on muutoin aivan kuin minulle tehty, niin kuin onkin…
Paidan kangas kuuluu kasaprojektiin ja on ylijäämää mekosta, jonka tein tuossa syksyllä itselleni. Mekko onkin kovassa käytössä edelleen ja vaikka paidan teinkin, kangasta jäi vielä vähän yli. Niistä on kuitenkin suunnitteilla hiukan juttuja. Niin paljon suunnitelmia ja niin vähän aikaa toteuttaa niitä… Paitaa on kuitenkin käytetty ja toivottavasti se löytää hyvän uuden kodin kun sen laitan hyväntekeväisyyteen.
Asuuni kuului myös Kierrätyskeskuksesta löytyneet saapikkaat sekä yli 10 vuotta vanhat mustat farkut. Takki oli toppatakki, jonka ostin kun aloitin iltapäivätoiminnan ohjaajana muutama vuosi sitten.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

18 kommenttia

 1. Metsäntyttö kirjoitti:

  Onnea ja siunausta liitollenne edelleen:) Huominen on myös vanhempieni vihkipäivä. He saivat 31 yhteistä vuotta.

 2. Sesse kirjoitti:

  Onnea hääpäivälle <3 Teillähän on vähän samantapainen alku kuin meilläkin miehen kanssa… Hän oli lapseton nuori mies ja minä 8 vuotta vanhempi yksinhuoltaja-äiti 🙂 Meillä tulee huhtikuussa 18-vuotis hääpäivä 🙂

 3. Sormustimen Anni kirjoitti:

  Onnea!! Meillä tulee kymppi täyteen tänä vuonna. Epäilijöitä ja toppuuttelijoita riitti meilläkin, vaikka tutustumisesta meni 1,5vuotta naimisiinmenoon. Kaipa sitä itse tietää kuitenkin paremmin ☺️

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Paljon onnea, nykyisin tuokin on jo saavutus, koska mennään niin vanhalla iällä naimisiin – jos mennään ollenkaan. 🙂

 5. Souliina S kirjoitti:

  Oikein paljon onnea teille ja epäilijöitä on varmaan aina, mutta hienoa että olette voineet näyttää heidän olleen väärässä <3
  Paitasi on kaunis<3

 6. Jael kirjoitti:

  Paljon onnea hääpäivän johdosta, ja kiva hääpäivä teillä olikin:)

 7. Anna Valta kirjoitti:

  onnea!

 8. Minna M kirjoitti:

  Hyvää hääpäivää! Teillä oli kiva tapa juhlistaa päivää. Meillä on hääpäivä ensi viikolla. Vielä on epäselvää, miten päivää ehtii juhlistamaan.

 9. Melissa kirjoitti:

  Onnea myös sinne heille 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Onnea siis näin etukäteen teillekkin 🙂

 11. Melissa kirjoitti:

  Epäilijöitä ei saa kuunnella, silloin heidän epäilykset eivät toteudu 🙂

 12. Melissa kirjoitti:

  Mulla ei ollut edes suunnitteilla sellainen asia kuin avioliitto. Mutta näin tässä sitten kuitenkin kävi.

 13. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂
  Epäilijöiden höpinää ei saa kuunnella, muuten siihen alkaa uskoa ja heidän höpinät toteutuu.

 14. Melissa kirjoitti:

  Kiitos, oli kyllä niin mukavaa 🙂

 15. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂

 16. Melissa kirjoitti:

  Yleensä me ei edes muisteta koko asiaa mutta jostain syystä tänä vuonna muistettiin ja vielä ennen kuin se oikeasti on 🙂 Paljon onnea myös teille 🙂

 17. Onneli Winter kirjoitti:

  Päivälehden museo vaihtuvine näyttelyineen on kyllä käymisen arvoinen paikka ollut aina. Myöhästyneet onnittelut iloisen päivän johdosta 🙂

 18. Melissa kirjoitti:

  Se on todella mielenkiintoinen paikka ja opin uusia asioitakin siellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *