Hae
VillaNanna

Meidän perheen pikaruoka

Jokaisella perheellä on omat pikaruokansa ja niitä mielellään myös syödään, useasti lastenkin herkkuruokaa. Näin on meilläkin mutta yleensä tämän sapuskan teen myös jämistä mitä sattuu löytymään kaapista tai mitä jää yli pitsan tomaattikastikkeen keitosta. Tällä kertaa tein ihan siitä mitä sattui olemaan kaapissa sillä hetkellä… Kyse on tietenkin tomaattikeitosta. Itse tomaattikeitto on todella helppo tehdä ja joukkoon voi laittaa niin juustoa kuin katkarapujakin. Mitä siellä kaapissa on tai sen voi syödä ihan sellaisenaan.
Meillä ei kaapissa juuri mitään ollut, joten otin vain kaikki tomaatit, sipulit ja valkosipulit esiin. Se on jo hyvä pohja keitolle. Meillä on aina myös tomaattimurskaa kaapissa..Koskaan ei tiedä mihin sitä tarvitsee, joten sitä on aina. Mutti on paras koostumukseltaan vaikka toki meillä on myös Lidlin murskaa myöskin.

Meille ruoka on tärkeä osa sosiaalista elämää, ei pelkästään niin, että syödään kavereiden kanssa vaan myös se, että kokoonnumme perheenä nauttimaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Ruokaillessa on hyvä jutella asioita ja miettiä ja suunnitella menoja ja nyt tietenkin myös uuden asunnon sisustamista. Yhteinen ruokailu luo turvaa ja lähentää perhettä. Parasta on kun ruoka tehdään yhdessä…Tätä puolta en olekkaan juuri täällä esitellyt mutta uskon sen nyt muuttuvan kun meillä on toisenlainen keittiö uudessa kodissa, on helpompi kuvata mitä siellä keittiössä tapahtuu.

Helppo tomaattikeitto
tomaatteja
2 sipulia
8 valkosipulinkynttä
Mutti tomaattimurska
5dl vettä
tuoretta basilikaa
merisuolaa
mustapippuria
Pilko sipuli ja valkosipuli sekä tomaatit. Silppua basilika. Laita tomaatit kattilaan ja kaada vesi mukaan. Anna kiehua niin pitkään, että tomaatit pehmenee. Murskaa tomaatit sauvasekoittimella, lisää tomaattimurska, sekoita ja lisää mausteet.
Paista sipulit ja valkosipuli öljyssä. Lisää sipulit keittoon. Keitto saa jäädä kokkareiseksi mutta jos haluat, sen voi myös sauvasekoittimella hienontaa tasaiseksi. 
*    *    *    *    *
Itse kun teen keiton näin, enkä tarjoile sen kanssa muuta on kivaa kun kokkareita voi pureksia. Ei kaipaa silloin muuta rouskutettavaa mukaan. Tuohon voi toki paistaa katkarapuja tai pekonia halutessaan. Se tuo vähän erilaisen maun tai sulattaa joko homejuustoa tai ruohosipulilevitettä keittoon. Ne tuo taas oman makuelämyksen. Tämä on siitä hyvä keitto, että koskaan se ei ole saman makuinen vaikka miten samalla ohjeella tekisi. Tomaattikeitto sopii hyvin kuumiin kesäpäiviin tai kylmiin talvipäiviin. Sen voi tehdä tuliseksi tai makeaksi. Kaikkea kannattaa kokeilla.

Ihanaa sunnuntaita!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *