Hae
VillaNanna

Suklaata herkkusuille

Joka joulu tehdään suklaata herkkusuille, mikään ei ole niin maukasta kuin löytää ihanasta rapisevasta paketista kolmea erilaista suklaata. Minun herkkuni, Rocky road, juhlasuklaa sekä wiener nougat. Nämä kolme herkkua on myös ihana laittaa pakettiin piiloon. Makean suloinen paketti…Mmmm, jos ne herkut koskaan päättyy sinne pakettiin, voi käydä hullusti kun on niin hyvää ja tietenkin niitä pitää myös maistaa.

Katsotaampa sitten minun vinkit herkkusuille, eli siis suklaata herkkusuille!

Mikään pakko ei ole näitä antaa lahjaksi, vaan näitä herkkuja voi tehdä ihan itselleenkin. Helppoja ja nopeita valmistaa, vaikka aattona kun lapsilla voi olla vähän tekemisen puutetta. Yhdessä tekeminen on niin ihananaa!

Wiener nougat

Meidän perheen super herkku, todellinen herkkusuiden namitus herkku. Kun on tehnyt kerran itse, niin ei kelpaa enää kaupan valmiit. On meinaan super hyviä nämä itse tehdyt vaihtoehdot. Meillä ei tosiaan lapset syö kaupan wiener nougatia ollenkaan, on pakko saada näitä.

Ainekset:

 • 200 g paahdettuja mantelilastuja
 • 250 g nougatia
 • 150 g tummaa tai maitosuklaata

Tee näin:

Sulata nougat ja suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääntele sekaan mantelilastut. Vuoraa leivinpaperilla vuoka (kooltaan noin 20×20 cm). Kaada taikina vuokaan ja anna sen jäähtyä jääkaapissa. Leikkaa nougat paloiksi ja säilytä viileässä.

Suklaata herkkusuille

Rocky road

Tämän suklaan voi tehdä monella tavalla. Meillä laitetaan kahta tai kolmea eri suklaata sekaisin. joskus taas voidaan jättää valkosuklaa pois. Tee oman maun mukaan. Suolapähkinöitä tai chilipähkinöitä. Ihan mitä ikinä tahdot voit laittaa Rocky roadiin.

 • Maitosuklaata
 • valkosuklaata
 • pieniä vaahtokarkkeja
 • popcorneja

Tee popparit ohjeen mukaan. Lado popparit sekä vaahtikset laakealle leivinpaerilla vuoratulle pelille. Sulata molemmat suklaat vesihauteessa ja lisää huolellisesti popparivaahtis pedin päälle. Pyri kaatamaan suklaat niin, että värit näkyvät. Anna hyytyä jääkaapissa. Leikkaa paloiksi.

Suklaata herkkusuille

Juhlasuklaa

Tämä suklaa on super hyvää ja jälleen joukkoon voi laittaa ihan mitä ikinä tahtoo. Minusta karpalot antavat aivan ihanan lisän tähän suklaaseen. Kannattaa siis laittaa kuivatettuja karpaloita suklaisiin. En nykyään oikein pysty tarjoilemaan kavereillekkaan mitään, jos ei tätä juhlasuklaata ole pöydässä tarjolla. Sitä pitää olla aina saatavilla.

Suklaata herkkusuille

Oikein ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. Janina kirjoitti:

  Mielettömiä herkkuja! Pakko kokeilla näistä jokaista. Ajatus ollut laittaa joulupaketteihin herkkuja niin nämä upposi nyt ihan täysin 🙂

  Wiener oma henkilökohtainen suosikki, mutta
  mitä (ja mistä) Nougaata käytät reseptissä?

  • villananna kirjoitti:

   Halvaksi ei tuo wiener nougat tule, eli käytän niitä Maraboun tupla nougat patukoita näihin.

 2. Marjo kirjoitti:

  Ihania herkkuja! Rocky roadia olen tehnyt muutamina jouluina ja antanut sitä lahjaksi mm. kummilapsille. Pakko myöntää, että aina on tehty samalla myös itselle omat ”suklaat” ja myös tehdessä on tullut napsittua herkkupaloja. Kiitos resepteistä!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Suklaahammasta alkoi juuri kovasti kolottaa 😀

 4. Henna kirjoitti:

  Empäs ole ikinä tehnyt suklaata itse! joten pitääpäs korjata tänä jouluna asia, ja tehdä rockyroadia! 🙂

 5. hannamariav kirjoitti:

  Ai että ei parane tälläsiä postauksia nyt lueskella, alkaa pian tekemään suklaata liikaa mieli!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *