Hae
VillaNanna

Syksy lähestyy ja haikeus valtaa mielen

Tunika on ommeltu vanhoista paidoista, neuletakki sekä farkut ovat ilmaisosastolta, laukku Kierrätyskeskus 1€ ja tossut on mieheni tuunaamat. Näin helppoa on pukeutua halvalla mutta oman tyylinsä mukaisesti. Neuletakkiin jouduin sen verran korjailemaan, että lisäsin napit. Ilmaisosaston vaatteisiin kannattaa suhtautua aina niin, että niissä on jotain korjattavaa lähes aina. 

Syksyn parasta antia on se, että voi kääriytyä lämpimiin neuleisiin, laittaa jalkaan vihdoin ihania saapikkaita, kaivaa kaikki ihanat kaulaliinat ja hanskat. Kyllä omalla tavallaan syksy on aivan ihana ja suloinen. Useasti kun ilma alkaa kylmetä entisestään niin innostun neuleista ja neulon sukkia ja kaulaliinoja. Jämälankoja onkin tullut hypisteltyä jälleen ja puikot jo kilisee kivasti iltaisin. Syksy on myös haikea, aletaan valmistautumaan sisällä syömiseen, parveke pikku hiljaa siivotaan ja laitetaan kasaan. Parvekkeella kuuluu enää kuiskaus kesästä. Tavarat jää talven alle ja nukkuu horrostaan.
Samalla kun haikeus saapuu niin lämpö ja ihanuus valtaa kotia kun kaivaa kaapeista ihania neuleita, hanskoja, kaulaliinoja, pipoista puhumattakaan. Ottaa syyskenkiä esiin ja alkaa huoltamaan niitä kesän jäljiltä uuteen loistoonsa. Vahan ja plankin tuoksu valtaa kodin, nahan äänet ja kiillotusharjan tuoma suhina kutitaa korvia. Jotenkin niin mahtavaa valmistautua syksyyn. Alkaa suunnitella mitä kaikkea tarvitsee töihin ja vapaa-ajalle. Kaivaa kaapista syksyisiä kankaita ja materiaaleja, suunnitelmat alkaa loksahtaa paikoilleen. Vinkkejä etsitään niin omasta blogista kuin muualta somesta.

Syksyllä myös kaupunki muuttuu, erillaiset värit valtaavat kaupungin, kauniit murretut värit ilmestyvät puiden oksille ja loistava värimaailma lämmittää sielua. On jotenkin haikea fiilis kun kulkee kaupungin kaduilla hitaasti, katselee ympärillä kuhisevia kaupunkiseikkailijoita ja muistelee mennytta kesää. Kaupnki on kuin talviuneen siirtyvä suuri karhu. Fiilis on unenomainen ja haikea, niin surumielinen. Kylmä tuuli tarttuu hiuksiin ja pitää kääriytyä neuleeseen tiukemmin ja muistot kesän ihanuudesta ja kauneudesta valtaa mielen. Syksyn hämäryys laskeutuu kaupungin ylle ja kertoo meille erillaista tarinaa. Välillä saadaan kylmää vettä niskaan, välillä hyinen tuuli kietoutuu ympärille. Välillä aurinko näyttää miten ruska näyttää liekkimereltä. Kyllä, syksy on kaunis vaikka se ei minua lämmitä.

Ompelin pienen kamerapussukan digikameralleni kahdesta farkun taskusta. Laitan myöhemmin paremmat kuvat.

Neulehuppari ja farkut on ommeltu paitojen ja farkkujen jämistä. Puman lenkkarit on Kierrätyskeskuksesta 3€. Farkut ja Neule

Ihanaa sunnuntaita
-Nelli-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *