Hae
VillaNanna

Allergiaperheestä päivää

Allergiaperheestä päivää

Allergiaperheestä päivää vaan niin. Kaikki vouhottaa koronasta, kauppojen hyllyt ovat tyhjillään ja apteekkarit koittavat rauhoittaa ostohulluutta. Miten tämä hulluus näkyy allergiaperheen arjessa? Haluan kertoa teille, miten hankalaan tilanteeseen meidän perhe on nyt joutunut, ihmisten ostovimman vuoksi. Ja luulen, ettemme ole ainoita, joilla on samainen ongelma. Ihmiset eivät vain halua miettiä nenäänsä pidemmälle. Ja nyt ei puhuta todellakaan mistään vessapaperista!

*****

Tuossa muutama aika sitten, olin tekemässä erästä ostosta, meille tärkeä kapistus olikin loppu kaikkialta. Toki olisin voinut olla fiksu ja hoitaa shoppailun jo hyvissä ajoin ennen kevättä, mutta ainahan se jää viime tinkaan tämän kanssa. Mikä tämä meidän perheen käyttämä apuväline sitten on, joka on kaikkialta loppu? Se on hengityssuojain, Suojain, jonka suodatin suodattaa pienhiukkaset ja allergia -ja astmaoireita ei näin tule. Se suojaa meitä katupölyltä, siitepölyltä, saasteilta sekä hajuilta, kaikilta niiltä, joista saamme erilaisia oireita.

En tiedä onko ihmiset ajattelemattomia kun eivät ymmärrä sitä, että osalle nuo suodatin hengityssuojaimet ovat erittäin tärkeitä, jotta arki sujuisi mahdollisimman normaalisti, ilman hengistystie ongelmia. Toki lääkkeitä syödään, mutta ne ihmeitä tee. Jos haluaa suojautua koronalta tai käyttää niitä naamalappuja, niin valitsee jotakin muuta kuin ne suodattimilla varustetut suojaimet. Toki voitaisiin kyllä alkaa rajoittaa niiden ostamistakin…

Allergiaperheestä päivää

Mitä nyt sitten yritän tehdä? Vaikka meille nuo naamaläpyskät ovat turhia, niin siitä huolimatta olen tehnyt niitä muutamia, jotta edes hiukan pärjää ulkona tuossa pölymäärässä. Jaan tämän myös tänne, jotta jokainen jotka eivät reagoi pölyyn, eivätkä näin myöskään tuota suodatinta tarvitse, voivat vaikka tehdä itse tällaisia härpäkkeitä naamalleen.  Tässä on yksi videokin, jossa hyvät ohjeet sellaiseen. Materiaalit löytyy ihan kotoakin varmasti. Vanhoja lumppuja tai tilkkuja.

Ja noihin maskeihin voi hei myös lisätä suodatinkangasta, jos vaan käy. Meille se ei käy kun se ei suodata hajuja. Mutta muuta en voi tehdä, auttaa poikaa niin paljon, kuin mahdollista. Itse yritän kestää pelkkien lääkkeiden kanssa. Joten ihmiset rakkaat, ajatelkaa myös niitä, joille kevät on pahin aika, nämä riskiryhmäläiset haluavat myös taistella oman terveytensä vuoksi ja näin myös suojella teitä muita. Kun ollaan jo päästy hyvään vaiheeseen, niin ei ole haluja aloittaa kaikkea uudelleen!

Olen puhunut!

Aurinkoista lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

14 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Kevät ja katupöly sekä siitepöly aiheuttavat vaikeita aikoja monelle allergiselle. Ikävää jos kaikki suojat ovat jo loppuunmyytyjä. Omat allergiaoireet saan pidettyä onneksi kuriin lääkkeillä. Aurinkoista päivää kaikesta huolimatta <3

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo ihmisten hamstraus on kyllä käsittämätöntä, siinä ei järjen kanssa pelata ollenkaan :/

 3. Minnea kirjoitti:

  Tsemppiä teille kovasti tähän kevääseen! Itselläni ei ole astmaa, mutta flunnsan saadessani keuhkoni alkavat käyttäytyä astmaattisesti. Monta viikkoa olen siis joutunut syömään astmalääkettä ja kärsimään vinkuvasta hengistyksestä. En silti voi edes kuvitella, miten hankalaa tämä aika on heille, joilla on suurempia terveyshaasteita.

  • villananna kirjoitti:

   Kannattaa olla lääkäriin yhteydessä ja pyytää astmatestit. Voipi olla, että sulla on astma.

 4. Heli S. kirjoitti:

  Minnea, onko sulle tehty astmatestit? Koska minä valittelin samaa, että flunssat tuntuu aina menevän keuhkoihin, joten lääkäri määräsi astmatestit ja juuri sain diagnoosin astmasta. Terveenä arjessa en huomaa mitään oireita. Kun on diagnoosi saa lääkkeet paljon halvemmalla.

  Ja tuo yhden jos toisenkin asian hamstaaminen on kyllä kummallista, varmaan joku primitiivireaktio 🙂 Toivottavasti suojia löytyisi jostain vielä niille jotka niitä tarvitsevat.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, en minäkään tuota hamstraamista yhtään ymmärrä. Ollaan mekin nyt ostettu kaappiin tarvikkeet, muttei hamstrattu mitään. Varsinkaan vessapaperia…

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Tsemppiä teille! En ymmärrä tätä ihmisten hamstraamista. Olemme kyllä todellisia laumasieluja. Seuraan tilannetta mielenkiinnolla. Itse en kuulu ihan varsinaiseen riskiryhmään mutta isäni sekä appivanhemmat ovat!

  • villananna kirjoitti:

   Joo, menee ihan överiksi monelta, onneksi meidän kaupat täyttyy aina aamuksi ja jos jonkun maidon tarvii ostaa, niin haetaan. Ja jos joudutaan karenteeniin, niin sitten tilataan kotiovelle tarvikkeet. Eniten pelkään sitä, että lapset joutuu riskiryhmäläisinä sairaalahoitoon.

 6. Saikko M kirjoitti:

  Olen allerginen kaikille paitsi tiettävästi yhdelle hengitettävälle kortisonille. Tämä ei ole leikin asia astmaatikolle joka käyttää maksimiannokset kortisonia muutenkin. Ihmettelen ihmisiä ja itsekyyden loputtomuutta. Mikä ajaa ihmiset suojamaskihamstrauksiin ? Armahtakaa.

  • villananna kirjoitti:

   Tämä on kyllä niin käsittämätöntä…Olin aivan äimistynyt kun aloin etsiä meille uusia maskeja…

 7. Nora kirjoitti:

  Ihmiset pelkäävät ja pelkonsa takia hamstraavat myös sellaista, jota eivät tavallisesti tarvitse/käytä kuten noita mainitsemiasi suodattimellisia suojamaskeja. Minusta myös tällaisten niinsanottujen kriisitilanteiden aikana ihmiset saattavat hamstrata myös sellaista ruokaa, jota eivät tavallisesti syö tai eivät syö paljon kuten vaikka papuja tai jos eivät ole oikein leipojia, niin erikoisaikoina kuten esim nyt hamstrataan paljon jauhoja ja erilaisia vitamiinitabletteja ja käsidesiä ostetaan oikein urakalla, ja kun korona tai joku muu tapaus mikä on päällä menee ohi huomataan ettei tarvita enää niin paljon kaikenlaisia vitamiineja ja luontaistuotteita ja lääkkeitä. Itse syön yleensä vain d-vitamiinia (ympäri vuoden) ja joskus saatan ottaa myös jotain muuta kuten c-poretablettia tai kokeilla jotain luontaistuotetta (ajattelin joskus kokeilla havupuu-uutejuomaa) ja joskus olen juonut puolukka-ja karpalomehua. Itse syön paljon vihanneksia ja marjoja jonkun verran ja papujakin aika usein sekä erilaisia siemeniä yms. joten niistä tulee erilaisia hivenaineita ja vitamiineja ja proteiineja. En ole koskaan ollut mikään ruuan ja tavaroitten hamstraaja (tosin pidän huiveista ja korvakoruista ja kauniista kankaista ja vaatteista, mutta en pidä itseäni hamstraajana enkä halua niitäkään liikaa) Ostan ruokaa vain sen verran, kun syön. Yksin asuvana mulla ei kulu ruokaa tosi paljon ja voin käydä kaupassakin vaikka joka päivä tai ainakin useana päivänä viikossa, koska ostan yleensä ruokaa vain vähän kerralla. Toivon, että tämä korona-aika menee nopeasti ohi ja päästään taas päiväjärjestykseen.

  • villananna kirjoitti:

   Ihmiset on kummallisia. Kannattaa aina varautua mutta liijoittelu onkin sitten ihan jotakin muuta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *