Hae
VillaNanna

Korjataan tuolit

Korjataan tuolit

Tänään korjataan tuolit, eikä mitkä tahansa tuolit, vaan mieheni äidin vanhan ruokapöydän tuolit. Tai oikeastaan kaksi vain on korjattu, yksi jäljellä oleva tuoli on vielä mietinnässä, että laitammeko sen kuntoon kokonaan, vai pistetäänkö paloiksi. On meinaan ihan rikkiratkipoikki. Joten jännitetään sen tuoli kohtaloa.

Aikanaan kun menimme naimisiin ja lopulta muutimme myös yhteen, saimme mieheni äidin ruokapöydän. Pöydän saa suurennettua ja pienennettyä ja nykyään pöytä on käytössämme niin, että sen ympärille mahtuu seitsemän henkeä istumaan. Meillä ei ole enempää tuoleja jäljelle kuin nämä kolme. Niitä on ollut enemmän, mutta ne ovat menneet niin rikki, ettei korjaus ole ollut enää mahdollista.

Korjataan tuolit

Minulla on pidemän aikaa ollut tarkoituksena korjata meidän tuolien päälliset, ovat meinaan sen verran kauheaan kuntoon ehtineet tässä vuosien saatossa. Viimeksi päällystin nämä seitsemän vuotta sitten. Silloinkin kaikenlaisesta jämästä. Tällä kertaa meidän Nuppu koira oli ehtinyt syömään tuolien sisustaa, joten minun oli pakko vaihtaa myös pehmuste. Pehmuste on meidän vanhan sängyn sijauspatjaa, joten sitä ei tarvinnut onneksi ostaa. Onneksi olen sellainen pieni hamsteri, joka säästää välillä asioita, joita sitten tarvitaankin.

Päällysmateriaalin hankin Kierrätyskeskuksesta, halusin siis sisustuskangas näytekirjan, josta irroitan kangasnäytteet ja ompelen ne yhteen ja saan näin hauskan päällisen tuoleihin. Mies valitsi keltaisen ja minä turkoosin. Jos kolmas tuoli korjataan, tulee siitä punainen. Tämä materiaali on aika pröystäilevä mutta sopii niin hyvin meidän antiikkiseen sisustukseen.

Esittelin keltaisen tuolin jo aikaisemmin Instassa ja minulta pyydettiin ohjetta, että miten päällystän tuollaisen tuolin istuinosan. En ole mikään verhoilija, joten ohjeet ovat sitten sen mukaiset. Olen ensimmäisellä päällystyskerralla katsonut miten alunperin tämä homma on tehty. Nyt tosin vaihdoin myös pehmusteen, joten hommaa oli pikkuisen enemmän mitä aikaisemmin.

Ohjeet

Tarvikkeet:

 • Kankaat tai kangasnäytteitä
 • vaahtomuovia
 • nitoja ja niitit
 • talttapää ruuvari ja pihdit
 • kuumaliima
 • ompelukone

Tee näin:

 • Valitse kankaat, joita käytät, ompele palat miellyttävään järjestykseen.
 • Silitä saumanvarat auki.
 • Irroita tuolin istuinosasta vanha kangas pois talttapää ruuvaria sekä pihtejä apuna käyttäen.
 • Irroita pehmuste vanerista.
 • Putsaa vaneri.
 • Leikkaa uusi pehmuste vaahtomuovista ja liimaa se vaikka kuumaliimalla varovasti vaneriin.
 • Aseta kangas pehmusteelle ja käännä istuinosa lattialle ylösalaisin.
 • Aloita kankaan pingoitus ja kiinnitys joka sivulta keskeltä, näin kangas pingoittuu oikein.
 • Tee samoin myös jokaiseen kulmaan. Kun nämä on tehty, voit aloittaa niittäämisen
 • listi edeten. Muista pingoittaa koko ajan kangasta.
 • Leikkaa ylimääräinen kangas pois.

Tämän ihmeellisemmin en oikein osannut tehdä ohjeita, kun tämä homma ei oikein kuulu minun osaamisiin. Verhoilu ei kuitenkaan ole niin kauhean hankalaa, joten kannattaa sitä aina lähteä tekemään ja antamaan tavaralle jatkoaikaa. Isommat työt voi viedä ammattilaiselle. Tällaiset hommat taas voi tehdä kotonakin.

Korjataan tuolit

Suloista lauantai-iltapäivää laikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Tilkkutyyny farkusta

Silloin kun meillä oli parveke

Pihan sohva sai uuden päällisen

 

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Kaunista ja hienosti tehty! Olisimpa itsekin parempi kädentaidoissa….

 2. Marjo kirjoitti:

  Nuo sisustuskankaiden näytekirja ovat ihan ylivetoja. Aikoinaan sain niitä työni kautta paljon ja mitä en itse käyttänyt vein läheiseen päiväkotiin. Lapset ja varsinkin ohjaavat olivat ihan innoissaan. Ihanat uudet verhoilut ja karvakaverikin näyttää hyväksyvän ne.
  Hyvää itsenäisyyspäivää!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Ne on parhaita, voi tehdä noista tilkuista vaikka ja mitä kivaa 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Voisi kuvitella, että kankaat on valittu alunperinkin tuoleihin 🙂

 4. Sonja Suomela kirjoitti:

  Tulipas hienot! Olet kyllä näppärä käsistäsi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *