Hae
VillaNanna

Aarrepuisto

Aarrepuisto

Aarrepuisto sijaitsee Itä-Helsingissä, Vesalassa. Se on ihana läpikulkupuisto, hiukan piilossa, kuin aarre kaupunginosan keskellä. Sitä ei kovin helposti löydä ilman, että on tarkkaan katsonut kartasta minne pitää mennä.

Aarrepuisto

Meidän matka Helsingin puistoihin jatkui jälleen tänä kesänä. Käytiin muutamia puistoja läpi sillä aikaa kun poika oli treeneissä. Tosin täällä käytiin ihan yhdessä ennen pojan treenejä. Puistoseikkailut ovat kivoja ja aina löytää näin ihan uusia puolia eri alueista. Tämä puisto oli iloinen yllätys ja tykättiin todella paljon. Puisto on erilainen mitä normaalisti ajatellaan puistoista. Tämä puisto meni puron mukaan kapeana ja mutkittelevana läpi asuinalueen.

Keskellä solisee Mellukylänpuro, jonka molemmilla reunoilla on polut. Purossa on pikkuinen koski, joka on valtavan viehättävä, sen ääni soi koko puistossa. Puron päälle on rakennettu viisi puusiltaa, jotka tuovat oman viehätyksensä puistoon. Puisto muutettiin luonnonmetsästä puistoksi 1993, mutta puisto ränsistyi nopeasti. 2000 -luvulla puisto uusittiin ja siitä tuli kyllä todella kaunis. Täytyy todeta, että puisto on todellinen aarre. Minulle vesi on tärkeä elementti ja se on tässä puistossa keskeisessä osassa, sen ihana sointu valtaa koko tilan.

Puiston varjossa

Ainut huono asia mitä nähtiin puistossa on roskaaminen. Tietenkin, missä ihminen siellä roskat. Pitää tosin mainita se, että näimme vain kaksi tölkkiä purossa ja muutaman tupakantumpin maassa. Eli ei ihan hirmuisen roskaisa paikka kuitenkaan. Onneksi. Oli tosi ihana hetki viettää aikaa tuolla ja tutustua kasvillisuuteen. Puisto on myös mieletön kuvien otto paikka. Ihmisiä liikkui puistossa jonkin verran, mutta vaikka ihmisiä oli siellä, niin puron kuuli hyvin. Kukaan ei huutanut tai riehunut siellä. Monet istuivat penkeillä nauttien kesäpäivästä.

Tosiaan nautittiin pitkään ja kun pääsimme ulos puistosta toiselta puolelta, jäimme juttelemaan erään naisen kanssa, joka oli puistossa siivoamassa. Juteltiin puistosta ja sen historiasta sekä koirista. Puistosta kodittomiin koiriin… Siinä juteltiin pitkä tovi kun oli pakko lähteä viemään Härdelliä treeneihin. Tämä oli niin mahtava hetki tutustua jälleen uuteen asiaan Helsingissä. Jos asuisin Vesalassa, Kontulassa tai Mellunmäellä niin varmasti tämä puisto olisi se paikka, jossa kävisin rentoutumassa. Niin ihana paikka tämä on.

Aarrepuisto

Mekko: UFF Kengät: D.r Martens

Nautinnollista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

Helsingin Alppipuisto kuin kaatopaikka

Pyöräretki Haagan alpppiruusupuistoon

2 kommenttia

  1. Jasmin kirjoitti:

    Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa? ?

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *