Hae
VillaNanna

Korkeavyötäröiset housut

Korkeavyötäröiset housut

Minun lempihousut ovat aina korkeavyötäröiset housut, mitä korkeampi vyötärö, sitä parempi ja nämä housut ovat juuri sitä mistä tykkään erittäin paljon. Koska tällä hetkellä ei ihan sen tyyppisiä kaavoja missään uusissa lehdissä ole, joista tykkään, on valittava kaavat 80-90 -lukujen lehdistä. Valinta osui lopulta lehteen, jonka olen ostanut kirpparilta jokin aika sitten. Oikeammin siis Kierrätyskeskuksesta.

Korkeavyötäröiset housut

Kaapista löyty pärkä housukangasta, joten halusin koittaa valmistaa siitä nämä housut. Kankaasta lähti valtava määrä väriä, väriä oli käsissä ja pöydässä ja ompelukoneessa. Nyt kun housut ovat pesty toivon, ettei samaa määrää eneää lähde irti. Vaikka väriä irtosi huima määrä, niin homma oli saatava loppuun, sillä eihän kangasta voi heittää hukkaan vaikka väriä lähtee.

Housun kaavat: Miss B syksy 1992

Housuihin tein muutoksen, että vetoketju tuli takakappaleelle, ei sivulle. Halusin vähän toisen tyyppisen systeemin siis. Housut ovat myös lyhyemmät mitä kaavassa ja housuihin tuli myös upslaakit. Kaava on muutoin aika haasteellinen, sillä taskut ovat reunustetut. Taskut aiheuttaa meikäläiselle aina vähän harmaita hiuksia, joten nämä reunustetut taskut eivät olleet poikkeus. Teen todella harvoin tämän tyyppisiä taskuja mihinkään, joten sekin vielä hidastaa hommaa. Mutta taskut tuli tehtyä.

Asun kokoaminen

Koska korkeavyötärö tuo vyötärön esiin ja luo tiimalasivartalon muodon, niin sitä muotoa voi korostaa laittamalla yläosaksi jotakin näyttävää, jossa isoa puhvihihaa ja/tai röyhelöä. Itse laitoin jalkaan myös maiharit, minusta kun maiharit sopii kaiken kanssa ja iltakävelylle vetaisin Moody Mondaysta löytyneen hauskan keinoturkistakin. Toki housut taipuvat moneen, niin arkeen kuin juhlaan. Nämä housut voi arkena yhdistää neuleisiin tai t-paitaan, riippuen kelistä.

Vaikka aluksi ärsytti kankaan värin irtoaminen, niin minusta jalassa nämä housut ovat ihanat ja kun housut itsessään on monikäyttöiset, niin se parantaa vain mukavuutta. Nopeasti housut muuttuu romanttiseksi yläosaa vaihtamalla, tai rokimpaan suuntaan tai miten tahansa. Valinta on oma tällä kankaalla housuja voi käyttää alkusyksystä myöhäiseen kevääseen, ennen kuin ne alkaa olla aivan liian kuumat. Kesähousut nämä eivät ole, paitsi jos kesän lämpötila pyörii nollan molemmin puolin.

Korkeavyötäröiset housut

Ihanaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Korkeavyötäröiset housut on minulle painajainen. En tiedä, miksi ne ei toimi mulla. Sen sijaan jutun karvatakki on aivan ihanaa! ❤️ Erilaisten tekstuurien yhdistelmä on mun lempi ratkaisu monessa vaatteessa.

  2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Näyttääpä korkeavyötäröiset upealta päälläsi, ja tuo paita on housujen kanssa yhdistettynä aivan spot on!

  3. Mare Kinanen kirjoitti:

    Tyylikäs kokonaisuus.
    Luulen että pidän myös korkeammasta vyötäröstä. Pallomaisen olemukseni vuoksi matalat ikävästi valuvat alaspäin ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *