Hae
VillaNanna

Pika banoffee

Pika banoffee

Pika Banoffee, mikä ihana juttu tällaiselle laiskalle tyypille kuin minä olen. Tämä herkku ei vie pitkään, sillä toffeeta ei tarvitse itse kokonaan tehdä, vaan tässä on pikkuruinen niksi pirkkanen. Kiitän loistavasta reseptistä K-ruoka reseptejä. Niin herkullinen ja niin loistava meille. Tästä ilosanomasta haluan kertoa kaikille teille, joten tämä on ehdottomasti nyt nostettava esiin. Minusta kun Banoffee kuuluu ihan jokaiseen päivään, jos vain kroppa sen kestäisi.

Rakastan kaikkea makeaa, olen kyllästetty sokerilla ja varmasti loistankin pimeässä. Mutta toki makeaa meillä syödään vain viikonloppuisin ja juhlapäivinä. Tosin juhlapäiviä on meillä aina, melkein joka päivä. Ei sentään, oikeasti. Mutta joka tapauksessa tämä pika Banoffee on hyvä herkku laittaa tarjolle vieraille, eikä tätä onneksi tarvitse syödä montaa palaa kun on jo makea himo tyydytetty.

Pika banoffee

Pika banoffee

Pidän siitä, että tästäkin versiosta on tällainen vaihtoehto, kun olen todella laiska ja asioiden pitää tapahtua nopeasti, jotta voin keskittyä ompeluun. Tässä on se suurin syy miksi kaikki herkut pitää olla pika versioita. Kaiken lisäksi tämä on vielä super helppo tehdä.

Tarvikkeet:

Pohja

 • digestive keksejä 1/4 pakettia
 • 100g margariinia tai voita

Täytteet

 • 1 tlk vispikermaa
 • 1 pss Fazer omar makeisia
 • 3 kpl banaania
 • 1 rkl sitruunanmehua

Vaahto:

 • 200g turkkilaista jogurttia
 • 1 tlk vispikermaa

Koristeeksi

 • Kaakaojauhetta

Tee näin:

 • Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu rasva. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin.
 •  Kiehauta kattilassa kerma ja lisää makeiset. Anna kiehua hiljalleen sekoittaen 10-15 minuuttia. Nosta kattila jäähtymään esimerkiksi kylmävesialtaaseen. Levitä kylmä kinuski vuokaan keksiseoksen päälle.
 • Viipaloi banaanit. Valuta banaaneille sitruunanmehua. Vaahdota kerma ja lisää jogurtti. Levitä banaanit vuokaan kinuskin päälle ja pinnalle kerma-jogurttiseos. Koristele banoffee kaakaojauheella. Tarjoa heti.

Olen todellakin sitä mieltä, että erilaiset kermaiset kakut ja piiraat kuuluu kesään samoin kuin jäätelöt. Myös suolaiset piirakat ovat erittäin mahtava ruoka kuumalle päivälle. Ne kun maistuu myös kylmänä erittäin hyvälle. Makeat ja kirpeät vaihtoehdot tuovat kesän huulille. Suosittelen siis testaamaan tätä herkkua, on meinaan todella hyvää.

Herkullista viikonloppua!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Tee se itse töhnämunat

Suklaata herkkusuille

Isänpäivän donitsikakku

10 kommenttia

 1. Eve kirjoitti:

  Tää on mun ikisuosikki! Mutta teen nykyisin vadelmista, ei ole niin makea. Tuoreet tai pakkasesta sopii molemmat. Toi turkkilainen sopii tähän sika hyvin.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Uuu nami!
  Tätä täytyy kyllä testata ja helppo tehdä myös gluteenittomana 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Oi miten hyvältä näyttää, menee testiin! 🙂

 4. Tiina kirjoitti:

  Reseptissä ei ole mainittu vispikerma aineksissa kuin kerran ja silti sitä tarvitaan omarkarkkien kanssa kinuskiin sekä päälle vaahdotettuna. Kuinka paljon kermaa siis tarvitaan?

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ooh mitä herkkua! Itse en banoffeeta ole koskaan tehnytkään..

  • villananna kirjoitti:

   On tosi hyvää, itse kun tekee niin tulee vielä parempaa kuin valmiit on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *