Hae
VillaNanna
Kaupallinen yhteistyö

Tunnelmia kuvauksista

Kaupallinen yhteistyö: Junkyard
*Sisältää mainoslinkkejä

Palataan vielä hetkeksi Junkyardin kuvauksiin. Tunnelmia kuvauksista on monen monta, vettä tihkui taivaalta, oli harmaata ja kylmää. Syksyn pystyi aistimaan jo hyvin, kun päivällä pakkasimme auton ja suuntasimme kohti Pihlajamäen nuorisopuistoa. Pihlajamäen nuorisopuistossa on paljon kaikenlaista, kuten tämä iso skeittirata. Talvisin meidän porukka käy täällä pulkkailemassa.

Alkuperäinen postaus

Nuorisomuoti ja merkit

Suosittelen klikkaamaan ja lukemaan poikani näkemys nuoriomuodista ja siitä miten tärkeänä nuoret muotia ja merkkejä pitää. Toki myös itse nuoriso-ohjaajana olen kertonut mitä olen nuorten kanssa keskustellut nuortenilloissa. Aikuisten olisi muutoinkin hyvä tutustua nuorten eri alakulttuureihin ja tutustua mitä kaikkea nuoret tekee. Eivät nuoret pelkästään ole niitä huonosti käyttäytyviä hunsvotteja, jotka eivät tee mitään muuta kuin hajottaa paikkoja. Aikuisten tulee myös muistaa se, että lapset ja nuoret ottavat mallia meistä kaikista aikuisista ja kun tuolla ulkona liikkuu myös erittäin huonosti käyttäytyviä aikuisia, niin nuori voi hänestä myös ottaa mallia. Eli peiliin kannattaa aikuisten katsoa, jos nuoriso käyttäytyy huonosti.

Tunnelmia kuvauksistaTunnelmia kuvauksista

Kuvauspaikka

Pihlajamöen nuorisopuisto on nuorten suunnittelema puisto, joka sai alkunsa 1997, jolloin rakennettiin skeittipuisto. Tytöt kritisoivat sitä, että aina kaikki tehdään poikien ehdoilla, joten alueelle tuli myös tyttöpuisto, eli keinupuisto. Tämän alueen suunnitteluun osallistui yli 200 7-25 vuotiasta lasta-ja nuorta. Puisto sisältää kolme toiminnallista osaa: Tyttöjen puiston, poikien puiston, Lähiliikuntapaikan.

Poikien puistossa, jossa kuvasimme on Freestylepark sekä dirt -rata. Skeittiradan on osittain nuoret itse rakentaneet. Tyttöjen puistossa on rauhallisempaa eloa, on erilaisia keinuja, tasapainoalustoja sekä pieni lava, jossa voi vaikka pitää tanssiesityksiä. Puiston reunoja kiertää juoksurata. Myös esteettömyys on otettu huomioon rakentamisessa.

Tämä Pihlajamäen nuorisopuisto on yksi mahtava esimerkki siitä, miten nuori voi itse vaikuttaa oman asuinalueen viihtyvyyteen. Helsingissä Ruuti on yksi tapa nuorille päästä vaikuttamaan heidän omiin asioihin. Nykyään nuoria olisi hyvä muistuttaa tästä, että tällaisen hienon paikan he ovat ihan itse saaneet aikaan Helsinkiin!

Tunnelmia kuvauksista

Tunnelmia kuvauksista

Tunnelmia kuvauksista

Meillä oli hauskaa, vaikka ilma oli mitä oli. Skeittipuistossa oli myös paljon nuorempaa porukkaa, joita kiinnosti kovasti mitä me teimme siellä. Siitäkin huolimatta saimme kuvata aika rauhassa, se on hyvä juttu täällä Suomessa, että saa aika rauhassa puuhata näinkin kummallisia juttuja. Bansulla (pojallani) oli erittäin hyvä ote hommaan, joten saatiin aika nopeasti homma pakettiin. Valtava määrä kuvia saatiin kuvattua ja isoin työ onkin ollut siinä, mitkä tulee itse postaukseen. Kaikin puolin siis erittäin mahtava kokemus!

Kuvaajan kommentti

Kuvattava kuunteli ohjeita hienosti ja sisäisti idean siitä, minkälaista tunnelmaa kuvista haetaan. Kuvauspaikka on todella upea: lukuisat graffitit koristavat aivan jokaista sellaista pintaa, joka on osa skeittipuistoa. Alakulttuurin säännöistä kielii se, että hyvien töiden on annettu olla rauhassa, eikä niiden päälle ole töhritty. Tässä paikassa harrastelijankin on vaikea epäonnistua kuvien ottamisessa. Suosittelen! Kamera: Nikon N90, 200 mm objektiivi.

ALENNUSKOODI LUKIJOILLE

Minulla on mahdollisuus tarjota teille allennuskoodi Junkyardille* . Voit hyödyntää alekoodia niin lasten, miesten kuin naistenkin vaatteisiin, asusteisiin sekä kenkiin. Tutustu mitä kaikkea löytyy ja hyödynnä alekoodini tilauksessa.

Alekoodilla MELISSA15 saat 15% alennuksen kaikista yli 50€ tilauksista. Alennus on voimassa 31.10.2019 saakka. Pääset shoppailun etusivulle tästä: Junkyard* Alennus ei koske aletuotteita!

BANSKUN ASU

Oikein ihanaa sunnuntaita teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

Kaupallinen yhteistyö: Junkyard

10 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Onpa hienoa, että tälläinen puisto on! Plussaa vielä esteettömyys ?

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä vain. Tää on aivan ihana ja aika lähelläkin meitä vielä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ihanan rento meininki kuvissa 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Oli kyllä aikas kivaa ja rentoa, vaikka ei keli oikein ollut hyvä 🙂

 3. Minna M kirjoitti:

  Tuo puisto kuulostaa hyvältä, kun nuoret ja lapset on otettu jo suunnitteluun mukaan.
  Luin mielenkiinnolla poikasi ajatuksia. Meiltä löytyy yksi teini ja yksi esiteini. Vaatteet ja merkit kiinnostavat poikia nyt erityisen paljon.

  • villananna kirjoitti:

   Pojat hankkii merkkivaatteita paljon myös kirppareilta. Täällä Helsingissä on erikseen merkkivaatteiden kirppis, mutta se on aika kallis. Monast4i löytyy ihan perus kirppiksiltä paljon hyviä merkkivaatteita edullisesti. Tuossa iässä kun omat lapsesi on, niin merkit tosiaan alkaa kiinnostaa joitain nuoria paljon. Omat mieltymykset ja oma tyyli alkaa pikkuhiljaa muodostua ja tuossa iässä vaatteet on kokelujen aikaa.

 4. Sorakukka kirjoitti:

  On harmi ettei tuollaisia paikkoja ole kaikkialla nuorille. Kun ei ole mitään missä olla niin helposti lapset turhautuvat.

  • villananna kirjoitti:

   Nuorten pitää vain tulla mukaan päättämään näistä asioista. Vaikuttamismahdollisuus on ihan jokaisella nuorella. Toinen juttu kuitenkin on se, että vastataanko näihin sitten kaupungin taholta.

 5. Aino kirjoitti:

  Hienon näköinen mesta! Harmi et mun paikkakunnalla ei oikein tommosia ole 🙁

  • villananna kirjoitti:

   Harmillista. Toivottavasti sielläkin nuoret alkaa osallistumaan päätöksen tekoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *