Hae
VillaNanna

Jämistä pikkulaukku

En tiedä mitä tein lauantaina töissä mutta eilen en päässyt sitten ylös sängystä. Selkä oikeasta puolelta niin jumissa, että pienikin liike aiheutti kunnon huudon. Lepäily on siis jatkunut tämän päivän. Mitä sitten tässä teen kun ompelusta ei tule mitään? Lankatöitä tietenkin niin…Minulla oli vielä pikkuisen jäljellä erikoislankaa, josta olen aikanani jo tehnyt yhden pikkuisen laukun. Tämä laukku on vähän isompi ja romanttisempi mitä tuo toinen. Ensin oli tarkoitus tehdä tästä vyölaukku mutta ajatus muuttui sitten jälleen kerran matkanvarrella ja lopputulos on käsilaukku, jota voi heilutella kädessä kuin täti Monika. Iso kukkanen koristelee laukun läppää. Tarkoitus on vaihtaa neppari vähän isompaan, kunhan sellainen tulee vastaan.

Laukkuun virrakilin 17 ketjusilmukkaa alkuun ja siitä sitten edestakaisin kiinteitä silmukoita, niin pitkälle kuin mieli teki. Vuoriksi valikoitui housukankaan jämät ja vetoketju on Kierrätyskeskuksesta. Eli mitään ei tarvinnut ostaa tähän laukkuun. Kaikki löytyi kotoa, tai ainakin melkein…Emme nyt laske tuota nepparia tähän. Lanka on tuollaista hauskaa, se on valmiiksi neulottu ns.kuteeksi, joten se on paksua neuloa. Tykkään erikoislangoista, kun niistä voi tehdä vaikka mitä kivaa ja tämä lanka on oivallinen juuri laukuissa. Tulee pehmeää mutta jämäkkää pintaa.

Pikkulaukut tekee uutta tulemista, joten pitää tässä varautua hyvissä ajoin niiden tuloon. Vähän mietin, että pitäisikö tämä laukkunen ottaa seuraavalle reissulle mukaan vai ei… Mitäs sanotte? Haluatteko nähdä lisää kuvia tästä tapauksesta? Minulle pikkulaukut sopii paremmin kuin nuo isot, kun olen tällainen pikkuinen, metrin hukkapala. Tosin, laukkuun ei paljoa mahdu muuta kuin kaikkein tärkeimmät asiat. Isoihin laukkuihin tulee aina tungettua turhaa mukaan, kuten vaikka varmuudeksi kauha. Tosin, sen tarinan kauhoja en ollut minä vaan pieni tyttäreni. Katsoi, että tarvitsin kauhaa koulussa.

Laukun väri on kauniin hopean harmaa ja joukossa on kiiltävää hopealankaa. Laukku sopii siis hyvin arki -sekä juhlakäyttöön ja oikeastaan minkä vaatteen kanssa tahansa. Itse kun olen hyvin räiskyvä puketuja, niin yhdistäisin tuon varmaan kaikenlaisien pitsien ja hörhelöiden kanssa. Vaikka laukku toimii hyvin myös farkkujen ja t-paidan kaverinakin. Mutta kun minun täytyy saada olla riikinkukko kun olen vapaalla. Kyllä te tiedätte…

Tämä laukku on lähes Zero Waste -laukku, sillä lankaa jäi noin 40cm pätkä jäljelle. Olen tosi tyytyväinen. Tuo lanka on niin paksua, että varmasti keksin tuolle pätkälle jonkin käyttötarkoituksen vielä joskus ja sitten voin karjaista, että jeeeeee! kaikki käytetty. Siitä tulee oikeasti ihan tolkuttoman hyvälle mielelle kun tajuaa, että voi käyttää ihan kaiken sen materiaalin, mikä on käytössä. Mikään ei mene roskiin. Jää nähtäväksi mitä tuosta pätkästä joskus keksin.

*    *    *    *    *


Tietokonepäivitys

Mitä minun kuville kuuluu? Noh, eipä juuri uutta! Pari kuvaa ollaan saatu siirrettyä mutta toinen kone on niin juntturissa, että ei ymmärrä kaikkia komennuksia ja näin ollen kuvatkin liikkuu miten sattuu. Eli edelleen odotellaan kiltisti, jos vaikka tilanne muuttuisi jotenkin. Harmittaa niin vietävästi, kun siellä oli valmiit postaukset, jotka piti vain siirtää tänne blogiin…

*    *    *    *    *


Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

12 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Onpa söpö pieni laukku:) Tsemppiä , toivottavasti vointi nyt parempi, ja toivottavasti saat kuvatkin,ainakin suurimman osan niistä , pelastettua.

 2. Melissa kirjoitti:

  Tää on kyllä aikas söpö…

 3. MINNA N kirjoitti:

  Ompas suloinen! kunnon täti Monika-laukku kuten sanonutkin! toivottavasti saat myös tekniikan pelittämään 🙂 ihanaa päivää!

 4. Maria Auerkallio kirjoitti:

  Söötti laukku! Itselläni on kaikenkokoisia laukkuja ja niitä isoja rakastan ehkä eniten. Mutta oikeasti olen aika huono laukkujen käyttäjä. Yleensä kuljetan mukana lompakkoa ja muu tavara mahtuu taskuihin. Kesällä tietysti on sitten taas toinen juttu, kun pikkumekoissa ei niitä taskuja ole. Ja kesä on aivan pian! Tarviikin alkaa miettiä niitä pikkulaukkuja.

  Parempia vointeja sekä sinulle, että tietokoneelle. 🙂

 5. Melissa kirjoitti:

  Sitä tuo laukku tosiaan on…täti Monika-laukku 😀

 6. Melissa kirjoitti:

  Itse olen joutunut opettelemaan käyttämään laukkua, mieluiten ei olisi koskaan mitään…Lasten myötä sitä on vähän oppinut.

 7. Anna Valta kirjoitti:

  voi kuinka suloinen!

 8. tuulanneli kirjoitti:

  Aivan ihastuttava pikku laukku! Toivottavasti saat kuvat siirrettyä toiselle koneelle. Tsemppiä!

 9. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 10. Melissa kirjoitti:

  Tässä on ollut hetkiä kun ollaan luultu, että homma hoituu ja hetkiä kun homma ei hoidu…Ei ole helppo tehtävä tämä.

 11. Mrs B. kirjoitti:

  Tämä on kyllä aivan älyttömän ihana laukku! Ihan parasta kyllä se myös, että on kaiken muun päälle ekologinen. Iso hatunnosto jälleen kerran käsityötaidoista – ei mulla luonnistuisi 🙂

 12. Melissa kirjoitti:

  Kyllä varmasti luonnistuisi, kun on innostava ohajaaja. Tämäkin on kuitenkin lähinnä edestakaisin kiinteitä silmukoita vain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *