Hae
VillaNanna

RCVS ja kuntoutus

RCVS ja kuntoutus

Sain pari kuukautta sitten RCVS diagnoosi epäilyn (aivovaltimon supistuma) ja sairaalajakson jälkeen olen elänyt suhteellisen normaalia elämää kotosalla. Sain kaksi viikkoa sairaslomaa ja tarkat ohjeet lääkityksestä. Näiden ohjeiden mukaan olen mennyt siitä lähtien. Mutta onko kaikki niin hyvin mitä voisi kuvitella?

RCVS ja kuntoutus

Töihin palaaminen oli rankkaa ja tervehtyminen on ollut hidasta. Tosin, työ on myös kuntouttanut minua nopeasti. Kotona makoilu toi mukanaan toisen vitsauksen, nimittäin jännityspäänsäryn, jota ensin luulin tähän sairauteen liittyväksi, jota se ei sitten ollutkaan. Lääkitystä on vähennetty ohjeen mukaan mutta pidemmän ajan kuluttua mitä suunniteltiin. Nyt otan vain kaksi tablettia päivässä ja olen jälleen siinä tilanteessa, että kivut ovat tulleet arkeen. Onneksi kuitenkaan kohtauksia ei ole. Mutta tietyt liikkeet vaikuttaa kipuun niin, että ilman lääkkeitä kohtaus kyllä tulisi.

Toivon, että kesällä pääsisin eroon tästä sairaudesta ja voisin elää normaalia elämää. Pelkoja tosin vielä on, kuten pelko kohtauksista sekä se, että en näe vanhempia lapsiani enää. Olen kuitenkin katse tulevaisuudessa, enkä enää mieti päivittäin näitä asioita. Koitan elää mahdollisimman normaalia elämää kaikin puolin. Pyöräilykin on jo otettu osaksi arkea ja olen paljon myös kävellyt. Koitan saada tätä jännityspäänsärkyä myös pois.

Toiveita kesälle

Mitään kummempia toiveita ei tälle kesälle ole. Uskon, että elämä on siirtynyt tänä kesänä pitkälti kotinurkkiin. Väsyn niin nopeasti kun kivut vie voimat nopeasti. Haluan ommella ja nauttia uusista vaatteistani. Toki minulla on valtava matkakuume, mutta tässä tilassa en uskalla ainakaan kauas matkustaa. Eli jos jonnekin mennään, niin ihan tässä nurkilla pyöritään. Toivon myös, että päästään nauttimaan ilmaisista tapahtumista samoin kuin ennen koronaa ja voin niitä vinkkejä täällä blogissakin antaa.

Sairastuminen ei ole mukavaa ja toivonkin, että kesäkuun magneettikuvassa näkyisi jo tervehtymisen merkkejä ja elättelen toiveita, ettei näitä kamalia kohtauksia enää tulisi. En halua kokea enää mitään tällaista mitä olen kokenut. En soisi tätä kenellekään. Kokemus on kyllä kauhea ja jättää jälkensä vaikka ei enää kiusaisi kohtauksillaan. Toivotaan siis ihanaa tulevaa kesää, joka on upea kaikesta huolimatta.

Asu:

 • Farkkutakki: Levis, Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Mekko: KappAhl
 • Maiharit: D.R Martens
 • Laukku: Itse tehty, materiaali Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Aurinkolasit: RayBan
 • Pitsiset polvisukat: Indiska
 • Korvakorut: Ostettu käsityöläiseltä, tölkinpohjista tehdyt

RCVS ja kuntoutus

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Thunderclap headache

4 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Oma hyvinvointi menee kaiken edelle. Kipeänä elämä ei oikein maistu. Toivottavasti lääkitys auttaa suunnitellusti ja pääset vaivasta eroon. Voimia sinulle!

  • villananna kirjoitti:

   Se on juuri näin, ettei sairaana elämä maistu miltään. Toki myös paljon asennetta tarvitaan, ettei katkeroidu.

 2. Jael kirjoitti:

  Paljon tsemppejä Melissa, ja toivottavasti olo kohenee ajan myötä.,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.