Hae
VillaNanna

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori on tuttu suomalaisille varsinkin kaavakirjojensa kautta. Suositut kirjat ovat ihastuttaneet ympäri maailman ja itsellänikin kyseisiä kirjoja on kolme kappaletta. Kaksi kirjaa sain rahallisen korvauksen lisäksi aikanaan, kun ompelin kirjasta puseron kaverilleni.

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Ihan hirveästi en Yoshiko Tsukiorista löytänyt tietoa mistään, vaikka miten yritin kaivella, lähinnä näitä kirjoja tuli vain esille. Mutta kaavat ovat todella ihania ja kirjojen kuvat suloisia. Riittää myös se, että kuvia vain katselee. Ei tarvitse välttämättä edes ommella niistä mitään. Kuvat ovat kauniita ja herkkiä, sekä vaatteet yksinkertaisia mutta kolmiulotteisia. Upeita, kuin veistokset.

Yoshiko on julkaissut monta kirjaa, joissa on eri tasoisia ompeluohjeita ja kaavoja. Toki aina pitää huomioida se, että japanilaiset kaavat ovat länsimaisia pienempiä. Kaavat päättyvät kokoon L, mutta moni kaava on helposti suurennettavissa, jos on tarve. Vaikka mallit ovat hyvin veistoksellisia, niin aika helposti niistä saa muokattua esimerkiksi mori girl -tyyliin hiukan yliampuvia, töyhelöä lisää, paksuja neuleita ja irtokauluksia. Sellaisista itse tykkään kovasti.

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Mikä kaava oli minun valinta tällä kertaa?

Minulla oli aivan ihana syksyinen pellavaverho ja olikin itsestään selvää, että teen Kauniit puserot ja mekot -kirjasta liivimekon. Alkuperäiseen mekkoon kuuluu myös alushame, mutta itseltä se jäi pois, ihan siitä syystä ettei minulla ollut sopivaa alushamekangasta missään tallessa. Sen voi onneksi lisätä, jos siltä tuntuu, mutta nyt en sitä laittanu.

Pidän kankaasta todella paljon, se on ihanan pehmeää ja niin syksyinen. Väritykseltään sekä myös kuosiltaan. Tämä toimii siis minulla erittäin hyvin. Malli on myös hauska, jotenkin sopii tällaiselle tekstiiliohjaajalle erittäin hyvin. Minulla ainakin tulee tekstiiliohjaaja viboja aika voimakkaastikin tästä mekosta.

Pakko mainita myös muut asun osat. Nimittäin nuo ihanat kengät löytyi nyt muutama viikko sitten Kierrätyskeskuksesta. Minulla ei ole ainokaisiakaan tuon tyylisiä kenkiä, joten ne oli ostettava ja kattokaas nyt miten hyvin ne sopii tuon liivimekon kanssa. Neuletakki taas on ostettu 2007 uutena ja käytän sitä edelleen. Pakko tosin nepit on ommella uudelleen kiinni, sillä ne alkaa vähän jo irtoilla. Rakastan tuollaisia paksuja neuleita. Poolon olen löytänyt vuosi sitten muistaakseni Fidasta. Poolot ovat niin ihania ja monikäyttöisiä, niitä etsin aina ja nappaan kainalooni jos satun löytämään sopivan. Polvisukat sopii kuin nenä päähän tämän asun kanssa, vai mitä? 

Japanilainen muotisuunnittelija Yoshiko Tsukiori

Mahtavaa tiistaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Hienoa peltomaisemaa näissä tän postauksen kuvissa. Missä päin tällainen maisema sijaitsee?

    Kiva kangas mekossa =) Pellava on yks mun suosikkimateriaali.

  2. Nora kirjoitti:

    Asutko itse siellä päin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *