Hae
VillaNanna

Aurinkoinen Porvoo

Aurinkoinen Porvoo

Porvoo oli aurinkoinen vaikka satoikin. Aurinkoa ei tosiaan nähty kun suunnistimme kohti Porvoota tuossa viikonloppuna viikko sitten. Aamulla oli kauni ilma kun lähdimme, matkalla alkoi tulla vettä, mutta onneksi meillä oli mukana Museokortti, joten ei tarvinnut miettiä tekemistä. Joten automatkalla jo suunnittelimme, että emme lähde kiertämään mitään.

Aurinkoinen Porvoo

Porvoo kuuluu meillä joka kesäiseen käyntikohteeseen. Tosin yleensä viimeinen kesälomapäivä vietetään Porvoossa. Tosin nyt muutamana vuonna se on ollut hiukan liukuva. Mutta tosiaan nyt lähdimme reissuun ihan siitä syystä, kun nyt ollaan ihan muualla kuin Suomessa. Koska sade päivä, niin päätimme ettemme ole Porvoossa pitkään, vaan käydään museossa, haetaan suklaata ja sitten syömään ja kotiin lämpimään. Ei olla ennen oltu Porvoossa museossa, joten tämä oli kivaa vaihtelua hommaan. Koska auto parkeerattiin jälleen 24 paikalle, niin pääsimme siitä suoraan sillan yli kohti Raatihuonetta. Joten se oli meillä Museokorttikohteena.

Minusta Museokortti on erittäin hyvä juttu olla olemassa, kun ei tarvitse oikeasti budjetoida mitään museota, kun menee sisälle vain. Toki tämä vaatii sen, että museossa hyväksytään Museokortti. Eli voi mennä ihan milloin tahansa museoon ja se jos mikä on parasta. Tylsä päivä, mennään museoon. Eivät toki kaikki museot maksa paljon mutta silti on tämä kortti on kätevä. Kierrettiin siis museo rauhassa ja annettiin pahimman sateen huuhtoutua taivaalta.

Aurinkoinen Porvoo

Aurinkoinen Porvoo

Päivän asuna oli tilkusta tehty maksihame ja Uffista ostettu neulepaita.

Ravintola ja suklaata herkkusuille

Sade oli hiukan rauhoittunut, kun lähdimme museosta ja tietenkin vilkkaalle kadulle, jonka varrella on kaikenlaista kivaa. Suklaapuotiin menimme heti ja ostimme sieltä vähän tuliaisia kotiin. Suklaakahvia sekä pari keksiä. Sen jälkeen mentiinkin kovalla tohinalla kohti Ravintola Ranta-aittaa, sillä sade alkoi jälleen ropista hivenen kovempaan tahtiin. Onneksi oli pöytä vapaana ja pääsimme istumaan ikkunan luokse, jossa valoisampaa. Tilasimme alkupalat ja alkudrinkit ja nautimme olostamme. Mikään kiire ei ollut enää mihinkään.

Linkki ravintolan omille sivuille.

Suosittelen lämpimästi ruokailua Ranta-Aitassa. On meinaan todella hyvää ruokaa. Alkupalat olivat erittäin hyviä, tilasimme kaksi erillistä alkupalaa ja jaoimme ne keskenämme. Saimme erikseen jakolautaset. En ole koskaan syönyt missään niin hyvää kukkakaalia kuin tuolla sain. Pääruokana söin itse ankkaa, joka oli todella suussasulavaa. Jälkkäriksi me molemmat otimme porkkanakakkua ja nyt täytyy myöntää, etten ole tuolla tavoin syönyt porkkanakakkua vielä koskaan, mutta oli aivan älyttömän hyvää.

Hyvillä mielin vatsat pullollaan lähdimme kohti kotia ja jätimme heipat ihanalle Porvoolle.

Aurinkoinen Porvoo Aurinkoinen Porvoo

Ihanaa päivää kaikille! 

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *