Hae
VillaNanna

Tylsän paidan romanttiset kuviot

Tylsän paidan romanttiset kuviot

Tylsän paidan romanttiset kuviot on helppo tuunaus ihan kenelle tahansa. Toki tässä on vähäsen haastetta joukossa, mutta muutoin homma on aika helppo. Vähän niks naks ja viuh vauh. Homma hoituu hyvin sellaiselta, joka tietää miten ompelukone toimii ja miten paljon uskaltaa leikata. Kyllä, myös paidat tarvitsevat kauneusleikkausta joskus ja tämä tylsän paidan romanttiset kuviot on juuri sitä itseään. Kokeile vaikka!

Tämän kaappien siivouksen yhteydessä löytyi iso määrä kaikenlaisia kivoja vaatteita, joita voi hyvillä mielin tuunata uudeksi. Tämä tylsä harmaa paita on aikanaan löytynyt Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja tarkoituksena on ollut alunperin tuunata tämä, mutta koska silloin aikaa ei ollut eikä paljon ideoitakaan, olen käyttänyt sitä töissä, ettei mene hukkaan. Nyt kun nappasin paidan käsiini, niin tiesin heti mitä teen. Tätä paitaa voi sanoa myös lähes zero waste -paidaksi, sillä tästä ei juuri mitään jäänyt jälkeen. Koitin käyttää kaiken niin hyvin kuin pystyin ja lopputulos miellyttää minua, vaikka harmaa ei minun väriäni yhtään ole.

Tarvikkeet

Tämä tuunaus on aika iisibiisi tehdä, eikä tähän tarvita erikoiskoneita tai muita härpäkkeitä, jos niitä ei ole tai ei osaa käyttää. Ihan tavallinen ompelukone ja tavallinen neula. Ompelukoneen voi myös lainata kirjastosta, kannattaa siis katsoa missä on lähin kirjasto, jolla on ompelukoneita ja ei muuta kuin huristelemaan.

Tarvitset:

 • paita
 • pitsiverhon (tai muuta pitsiä), toinen pää kuvioitu
 • nuppineuloja
 • sakset
 • ompelukone

Ohjeet:

 • Suunnittele ensin miten paljon leikkaat selkäosasta pois. Kannattaa leikata liian vähän kuin liian paljon, jos leikkaa liikaa, siihen on vaikea saada enää mitään takaisin. Leikkaa kolmion mallinen pala pois takakappaleesta. Käytä leikattua osaa kaavana ja leikkaa pitsiverhosta 1,5 cm suurempi kappale kuin leikattu osa on.
 • Kiinnitä verho-osa avonaisen takakappaleen alle nuppineuloin ja päällitikkaa kappaleet kiinni toisiinsa. Voit käyttää kaksoisneulaa halutessasi, voit kääntää myös saumanvarat nurjalle, mutta voit jättää reunat myös rispaantumaan. Mikä ikinä miellyttää silmää.
 • Leikkaa ylijääneestä paitakankaasta suorakaiteen muotoinen pala 2x ja ompele kappaleet yhteen, jätä kääntöaukko toiselle pitkälle sivulle. Leikkaa tai muotoile ylijääneestä materiaalista vielä kapea osa, jolla kiristät isomman kappaleen rusetiksi. Ompele rusetti kiinni takakappaleeseen.

Huom!

Jos haluat, voit koristella samalla tavoin myös hihat, itse koristelin vain toisen hihan mutta tämä homma on sitten hiukan kinkkisempi homma kun pitää purkaa hihan saumaa auki, että on helpompi ommella pitsi kiinni ja lopuksi saumurilla ommella sauma kiinni (onnistuu myös tavallisella koneella). Tämän vaiheen voi tosin aina jättää pois.

Tylsän paidan romanttiset kuviotTylsän paidan romanttiset kuviot

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tulipa tuosta paidasta suorastaan söpö 🙂

 2. Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi kirjoitti:

  Tuosta tuli tosi ihana! Pitsit tuo collariinkin kivasti naisellisuutta. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

 3. Marjo kirjoitti:

  Hauska idea taas jälleen kerran 🙂 Olet kyllä sellainen ”tuunailijavelho”.
  Mistä nuo kissasukat ovat? Tiedän yhden kissahullun – kummityttöni –
  joka haluaisi varmasti myös tuollaiset. Hauskat ovat myös kenkäsi!

 4. Isivuosi kirjoitti:

  Tuo lopputulos on kyllä kaukana tylsästä, upeaa kädenjälkeä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *