Hae
VillaNanna

Tieni bloggaajana

Vuodatus

Tieni bloggaajana alkoi Vuodatuksessa vuonna 2008, kun olin vaikeasti sairas, enkä oikein päässyt liikkumaan mihinkään. Blogista muodoistui minulle valtavan tärkeä asia, kodin ja kodin ulkopuoliseen maailmaan. Jouduin joskus olemaan kotona kuukaudenkin, etten päässyt ulos, olin niin kipeä. Aloin silloin myös ommella uudelleen vuosien tauon jälkeen. Alkuaikoina tosin bloggasin mistä tahansa ja muutoinkin blogimaailma oli ihan erilainen kuin nykyään.

Blogien sisältö oli mitä sattui, oli paljon kuvaräpsyjä ja kuvien muokkaukset erikoisia. Itse tykkään leikitellä kuvilla ja se onkin yksi osa blogiani edelleenkin, mutta tuolloin vuonna 2008 puhelimien kamerat olivat todella huonoja ja tosiaan kuvanmuokkaukset hyvinkin alkeellisia.  Sisältö blogeissa oli muutenkin aika samaa, poikkeuksen teivät askartelu ja käsityöblogit. Mutta nekin tekivät pitkälti samoja juttuja.

Bloggeri

Siirtyminen Bloggeriin tapahtui 2011, kun Vuodatus kaatui ja kaikki kuvat katosivat. Silloin blogi muuttui täysin käsityöpohjaiseksi blogiksi. Silloin syntyi VillaNanna ja punainen lanka oli käsityöt. Ehdin bloggailla jonkun aikaa puhtaasti kässäblogina, kun lukijat halusivat joukkoon hiukan muutakin ja minäkin kaipasin muutoksia, joten kertoilin myös meidän arjesta jonkin verran ja julkaisin reseptejä.

Vaikka blogini muuttui tuona aikana paljon, myös senkin vuoksi, että olin todella sairas, enkä edelleenkään jaksanut juurikaan ommella, enkä myöskään halunnut paljoa kirjoitella meidän elämästä, toimin vielä täysin anonyymisti, Nellinä. Jätin pois myös suurrimmat mullistukset mitä elämässämme tapahtui, toki tein postauksen nuorimman ristiäisistä mutten kuitenkaan kertonut, ettei ristiäiset olleet mikään itsestään selvyys ja mitä meillä käytiin läpi silloin tai en kertonut mitä raskauden aikana tapahtui tai kun esikoinen muutti kotoa ja millainen kriisi tuli kun perhe muutti Helsinkiin takaisin ja esikoinen jäikin Turkuun. Isot mullistavat asiat, joista nykyään saatankin kirjoittaa blogiini, tunteista ja mielipiteistä. Tuohon aikaan en halunnut tuoda esiin mitään, halusin olla anonyymi, joka esittelee vain vaatteitaan.

Tieni bloggaajana

Tieni bloggaajana

Blogin iso muutos

Muutimme Helsinkiin syksyllä 2012 ja molemmista tuli opiskelijoita, tai minä olin ensimmäisen vuoden työtön, sillä nuorin tarvitsi hiukan tukea ja harjoitteli sosiaalista kanssakäymistä kerhossa. Myös toinen lapsi tarvitsi tukea, koulun vaihdos ei käynyt kovin hyvin…Opettajankin jokapäiväiset turkulaisvitsit ovat jääneet pojan takaraivoon.

Minulla oli vuosi aikaa miettiä myös mitä blogille tapahtuu, en halunnut enää blogata samalla tavoin ja vastuuton kankaiden ja vaatteiden ostelu alkoi ärsyttämään. Halusin ja tarvitsin jotakin ihan muuta ja silloin kuvioihin tuli kirpparit. Mutta muutos tuunaajaeukoksi ei käynyt käden käänteessä, vaan hiljaa tuon vuoden aikana ja kun aloin opiskella seuraavana vuonna, homma lähti kunnolla käytiin. Blogi alkoi muuttua sellaiseksi kuin se nyt on. Kierrätyskeskuksen penkojaset olivat erittäin hieno apu siihen suuntaan.

Vuosien aikana mukaan on tullut paljon muutakin Kestävään kehitykseen liittyvää, kuten Zero Waste -ajattelu, jota toteutan omalla tavallani tekemällä roskasta käyttötarvikkeita tai hyödyntämällä elintarvikejätteitä esimerkiksi kotikosmetiikassa. Kestotuotteet kuuluvat tähän myös.

Tieni bloggaajana Tieni bloggaajana

VillaNanna

Blogista on muotoutunut ajan saatossa minun näköiseni, minun juttuni, jossa voin pitää hauskaa ja jakaa sitä hauskuutta muillekkin. Vakavia täällä ei olla kuin harvoin, silloin kun halutaan sanoa jotakin järkevää. Muutoin täällä saa heittää kengät katolle ja laittaa pipo korville, mekko housuiksi ja hame paidaksi. Ei murjoteta.

Nautitaan elämästä sellaisena kuin se on ja murehditaan vasta huomenna. Vai mitä?

Suuria hetkiä blogilla on ollut silloin kun toimittajat ovat olleet yhteydessä minuun ja halunneet kirjoittaa blogistani, minun rakkaasta harrastuksestani, vaatteiden muokkauksesta. Tai kun meidän upea parveke pääsi myös lehteen. Iso juttu oli kun sain yhteistyökumppanikseni Kierrätyskeskuksen. Paljon olen bloggamisesta oppinut heidän kauttaan ja nyt kun pääsin Vaikuttajamedian mukaan. Paljon on siis minullakin annettavaa ja opittavaa!

Tieni bloggaajana on vasta alussa, näin uskon ja meillä on paljon koettavaa yhdessä. Sinulla ja minulla, meillä. Paljon on retkiä tulossa, ihania leikkuujätteiden hyötykäyttöä, ihania vaatteita, herkullista ruokaa, niin ja vanhoja postauksia, teidän toiveita tuodaan tänne aina silloin tällöin. Tässä siis tämän talven suunnitelma.

Tieni bloggaajana

Tieni bloggaajana on ollut jännittävää ja opettavaista ja toivon, että se on antanut myös teille vähintäänkin saman verran mitä se on antanut minulle. VillaNanna siis. Monta suunnitelmaa, monta unelmaa mitä haluan blogini nimissä toteuttaa, ehkä nämä toteutuu tulevaisuudessa, ehkä unelmat ja suunnitelmat muuttuvat. Se jää nähtäväksi. Tervetuloa kaikille uusille ja vanhoille lukijoille, tämä on matala linnani, VillaNanna! Tehdään yhdessä tätä blogia.

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

10 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Bloggaaminen on kyllä ihana harrastus, sivutyö tai mitä ikinä! Itsekin pitänyt blogia jo vuodesta 2009 saakka, nykyisen blogini perustin 2011 ja sitä tulee edelleen muutaman kerran viikossa kirjoiteltua. En voisi kuvitellakaan elämää enää ilman sitä! 🙂

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Pitkä bloggaajaura Sinullakin on jo takana. Me aloitimme aikaan ennen Facebookia (eli 2004) ja silloin julkaisimme ystäville ja sukulaisille lyhyitä vähän Facebookin statuspäivitysten tyyppisiä juttuja. Vähitellen keskityimme silloiseen pääharrastukseemme, eli purjehdukseen ja blogista tuli purjehdusblogi ja elämän taas viedessä eteenpäin purjehdus vaihtui matkailuun. Blogialustamme on pysynyt koko ajan samana ja jutut ovat edelleen luettavissa ihka ensimmäisestä vuonna 2004 julkaistusta aina uusimpaan tällä viikolla julkaistuun, eli tsekkaapa täältä https://meriharakka.net ja valitse Arkisto-kohdasta joku Sinulle mielenkiintoinen kuukausi:

  • villananna kirjoitti:

   Meidän unelmiin kuuluu, että olisi paatti ja voitaisiin sillä mennä kesäisin 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Olipa mielenkiintoinen postaus, näitä bloggaajien ”matkoja” on aina kiva lukea :).

  • villananna kirjoitti:

   Oli hyvä kirjoittaa nyt uusi kun aikaisempi jäi vanhaan blogiin 🙂

 4. Iisa / Aamupuurolla kirjoitti:

  Olipas mielenkiintoista lukea! Ja mahtavaa, että zero waste ajattelu ja kierrätysmatskujen käyttäminen on tullut mukaan. Vaatteiden tekemisestä itse saa kyllä ihan erilaisia kiksejä, mitä valmiina ostamisesta. 🙂

  https://www.lily.fi/blogit/aamupuurolla/

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, vaatteiden tekemisestä saa aikamoiset kiksit 😀 Mutta tää laittaa aivot todella raksuttamaan kun pitää keksiä kaikelle pienelle jotakin järkevää tarkoitusta.

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Kiitos tästä postauksesta. Todella mielenkiintoinen matka sinulla on ollut! Näitä historiajuttuja on aina mielenkiintoista lukea.

  • villananna kirjoitti:

   Tuo Vuodatuksen kaatuminen oli kyllä iso harmi mutta tavallaan hyvä juttu, sillä blogi pääsi hyvin esiin tuolla Blogerissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *