Hae
VillaNanna

t-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika

T-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika

Toinen tuunattu vaatteeni Tallinnassa, oli t-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika. Myös tämä vaate on helppo toteuttaa, tosin tämän tekemisessä pitää jo hiukan osata tietää miten tehdään esimerkiksi rypytys helmaan. Tämä boheemi vaate onkin yksi lemppareistani kaikista tuunatuista vaatteistani. Se on rento mutta pysyy silti hyvin kuosissaan koko päivän.

Materiaalit on aikanaan hankittu Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja ovat joutuneet jonkin aikaa odottamaan tuunausta, sillä ihan heti silloin kun ne olen napannut itselleni, en ole tiennyt mitä niillä teen. Mutta joskus on hyvä jättää hautumaan, niin saa varmasti mieleistä. Tämän tyyliset boheemit vaatteet ovat niin minun tyyliä, vaikkakin myös tuo hyvin tyttömäinen hörhelöpitsioverthetop on myös minun juttuni. Joskus vain haluaa hiukan vähemmän ja silloin tämä toimii siihen todella hyvin.

Minulla oli valtavasti suunnitelmia miten halusin kuvata tämän ihanan tunikan, mutta luontoäiti ei ollut puolellani tällä kertaa ja sen johdosta homma ei mennyt ihan nappiin. Sen huomaa näistä nopeasti pikaisesti otetuista kuvista. Kuvista jollaisista itse en pidä ollenkaan. Olisinhan voinut jättää tämän homman myöhemmäksikin mutta tällä kertaa tämä meni nyt näin ja varmasti parempia kuva tästä ihanuudesta tulee myöhemmin lisää. Lupaan ainakin, että tulee.

t-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika

Paita ei ole kovin monimutkainen, vaikka hiukan haasteellisempi mitä tuo eilinen jakku oli. Tämän kyllä saa siitä huolimatta toteutettua sellainenkin, joka ei juurikaan ompele mitään. Ja tällaisia voi tehdä erilaisia. Tämä on vain yksi vaihtoehto. Muista vain valita aina pari numea suurempi vaate, jota työstät. Silloin homma sujuu parhaiten kun on materiaalia, josta tehdä.

Tarvikkeet:
 • miesten t-paita
 • miesten flanellipaita
 • reunapitsiä
Tee näin:
 • Leikkaa kauluspaidan helmaa noin 20 cm levyinen pala.
 • Leikkaa myös noin 6 cm levyisiä suiroja, jotka ompelet lyhyistä päistä yhteen.
 • Ompele leveämpi kappale ensin t-paidan helmaan kiinni. Taitteen alle.
 • Ompele reunapitsi kapeaan kappaleeseen ja ompele toiseen reunaan rypytyslanka.
 • Rypytä kapeampi kappale isomman kappaleen helmaan sopivaksi ja ompele frilla kiinni.

Mitä mieltä olette? Haluatteko lisää tämän kaltaisia töitä tänne esille?

T-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika T-paidasta ja flanellipaidasta tehty tunika

Oikein ihanaa päivää teille kaikille!

-Melissa-

Seuraa minua: InstagramFacebook

Lue myös

Neulepaidasta takki

Me oltiin treffeillä

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ekasta kuvasta tuli ensimmäisenä mieleen kuinka sä tarkenit ulkona lyhythihaisessa 😀

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tykkään etenkin kotona pitää legginsejä ja tunikoita, joten ehkä pitäisikin miettiä tunikoiden määrän lisäämistä jollain tällaisella liikkeellä!

  • villananna kirjoitti:

   Ei muuta kuin tekemään 🙂 Tää on suhteellisen helppo, tokikaan tuota frillaa ei tarvitse tehdä, vaan voi jättää helman ihan sellaiseksi kuin se on alkuperäisessä paidassa.

 3. Marja-Leena kirjoitti:

  Kivoja juttuja sulla on. Tekee mieli yrittää tuota. Olen ennenkin tehny jotain;esim. tunikasta liivin ja virkannu siihen taskut. Kiitos ideasta!

 4. Anna kirjoitti:

  siitä tuli söpö tunika 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *