Hae
VillaNanna

Housuista tehty haalari

Housuista tehty haalari

Nyt esittelen tuunauksen, joka on housuista tehty haalari. Tämä postaus liittyy lukijan toiveeseen, jossa pyydettiin vanhoja tuunauksia, jotka jäivät aikanaan tuonne vanhan blogin puolelle. Näitä töitä on nyt muutamia tänne heitelty ja nyt taas tulee yksi. Tämän työn olen tehnyt vuonna 2015 ja housut, josta tämä haalari tehtiin on Kierrätyskeskuksen ilmaisosatolta.

Housuista tehty haalari

Koska ruutu on yksi lempparikuosejani, niin tietenkin nappasin nämä pöksyt mukaani aikanaan. Housut olivat monin tavoin minulle aivan liian suuret, joten niistä tuunaaminen oli helppoa. Ensin katkoin lahkeet, joista tein korselettiyläosan. Jälkeenpäin ajattelinkin, että olisi sittenkin ollut hyvä hiukan tukea tuota yläosaa takaa, että se pysyisi suorempana. Mutta käytetty on silti. Halusin mahdollisimman kevyen haalarin.

Kun olin yläosan tehnyt, purin alaosan vyötärökaitaleen pois ja muokkasin sopivaksi itselleni. Positin  vetoketjun, sillä vaihdoin vetoketjun pidempään. Näin vessassa käynti on helppoa. Tosin en koe, että haalarit nyt olisi mitenkään hankaloita muutenkaan vessahommissa. Paitsi yhdet, jotka olen tehnyt. Voin nekin tähän loppuun laittaa vielä.

Haalarit ovat mekkojen jälkeen lempivaatteeni

Ihan kaikenlaiset haalarit ovat minun lemppareitani. Niitä tein yhdessä vaiheessa paljon, nykyään vähemmän mutta aivan ihania haalareita minulla on monen monta ja kaikki ovat edelleen kovassa käytössä (mitkä nyt ikinä enää mahtuu päälle). Osan olen tuunannut hiukan toiseksi, esimerkiksi lyhentänyt lahkeita ja yhden haalarin olen laittanut puoliksi kun yläosa tuhoutui pesussa. Mutta iso osa on käytössä ja ne jotka ovat pieniä, on säilytetty. En osaa niistä luopua.

Siihen kategoriaan kuuluu myös tämä kuvien haalari. En halua sitä mitenkään hävittää, joten se on mappi öössä, jos vaikka jossain kohtaa menisi taas päälle. Tai sitten jos joskus löytyy taas housut, joista voi tehdä, niin teen uudet. Mutta se on sitten sen ajan murhe. Nyt ei kuitenkaan tällainen ole suunnittelilla. Vähän muunlaista on tulossa. Housuista tehty haalari on pop.

Housuista tehty haalari

Ennen tein vanhoista vaatteista vaatteeni

nyt on mennyt yli vuosi siitä, kun aloin ommella varaston kankaita pois. Tämä on minulle tärkeä homma. Toki siinä sivussa olen tehnyt muutamia tuunauksiakin. Tämä on myös nähtävästi hiukan vienyt intoa ompelusta, sillä tuunaamisessa on sen verran paljon haastetta, että se on mielenkiintoista. Kankaasta tekemällä ei samanlaista haastetta oikein tule. Toki mitä vaikeampi työ sen haastavampi, mutta kaipaan sellaista toisenlaista haastetta. Miten saan materiaalin riittämään, miten saan pienestä vaatteesta sellaisen, että käytän sitä yms.

On toki mukava saada varastoja tyhjäksi, mutta pitäisi löytää sellainen tasapaino näiden kahden välillä. Mutta seo n vähän hankalaa. Tuossa tuunasin muutamat vaatteet ja ajattelin, että nyt olen innostunut ompelusta taas. Noh, tässä olen koko pitkän viikonlopun ajan koittanut ommella mekkoa kankaasta ja se on tuskallista.

Itse tehdystä mekosta haalariksi

Tuossa ylempänä jo lupailin, että esittelen sen haalarin, jonka kanssa ei vessaan mennä. Tässä se nyt sitten on. Tein haalarin mekosta, jonka aikanaan ompelin itse. Mekko ei istunut päälläni mitnekään päin, joten lähdin tekemään siitä haalaria. Haalari on söpö ja tykkäsin käyttää sitä, mutta tarvitsen aina apua sen sitomisessa päälleni. Haalari on siis enemmän pönötyshaalari mitä käyttövaate. Mutta tulipahan tehtyä. Toki sivusaumaan voisi laittaa piiloketjun, jolloin osa ongelmaa poistuisi tai eteen piilottaisi alaosaan ketjun. Se voisi oikeastaan olla parempi idea, sillä napithan tuossa on toiminnassa vielä. Noh, näin minä teen.

Housuista tehty haalari

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Esittele jokin vanha tuunaus

Tuunausvinkkejä kauluspaidoista

 

6 kommenttia

  1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

    Itse olen jotenkin hieman haalareita vierastanut, mutta tilasin itselleni nettikirpparilta hieman vastaavanlaisen nyt kesäksi kokeiluun koska näytti vain niin söpöltä. Jospa sitä niistäkin innostuisi kuten olen viime vuosina kesämekkoihin kovin ihastunut 🙂

  2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

    Haalarit on tosi kiva vaatekappale. Itsekin tykkään käyttää niitä. Mutta tosiaan, vessaan niiden kanssa on aika haasteellista mennä 😀.

  3. petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Olet kyllä niin taitava ja kekseliäs! Molemmat haalarit on kyllä hauskoja! Mie haaveilen toppahaalarista 😀 Tai sitten lappuhaalarifarkut vois olla myös kivat! 😀 Mutta tällä hetkellä en omista lainkaan haalareita. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *