Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi – Omasta päästä

Käsityön teemavuosi ja heinäkuun teemana on omasta päästä. Minun päästä lähti kasaprojekti ja sen tiimoilta aloitettu kassiprojekti. Monet materiaalit on vaikea hyödyntää, sillä pitsiverhoja on valtava määrä ja jää kyllä toistaiseksi hiukan kesken tämä projekti kun en saa sitä etenemään millään. Mutta siitä huolimatta yritän kovasti tehdä mahdollisismman paljon kaikkea.

Kassissa oli farkun lahkeet sekä pikkuisen pitsiä. Palanen kuviollista puuvillaa ja näistähän sainkin varsin suloiset härpäkkeet kattaukseen. Super söpöä ja ihanan romanttista. Farkun lahkeista ja pitsistä tuli servetin pidikkeet ja puuvillasta kahdet eri kokoiset servetit. Toiset teen/kahvin kanssa ja toiset ruokailuun. Pienet ovat 25x25cm ja isot 40x40cm. Isot nähdään toisessa postauksessa myöhemmin.

Servetit huolittelin tällä kertaa vain saumurilla ja servetinpidikkeet oli enemmänkin käsin ompelua mutta lopputulos on erittäin suloinen. Suloisuutta lisää se, että kattaus on ns. eripari astiakattaus. Minä nimittäin rakastan pieniä kukallisia kahvikuppeja ja keräilen niitä ilmaisosastolta. Kenkien jälkeen siis toinen hullu keräilykohde.


Käsityön teemavuosi – Omasta päästä on ollut kaikkein helpon toteutettava teema. On saanut ihan itse valita mitä tekee. Muutaman kerran kun on ollut todella vaikea löytää oikeaa käsityötä, joka sopii teemaan, niin tämä on ollut sellainen mukava vaihtoehto, eikä ole aiheuttanut yhtään hiusten repimistäkään.

Olen super tyytyväinen lopputulokseen ja siihen miten hyvin ne sopii kahvikuppieni kanssa. Aivan super söpöä. Voisin joka päivä kattaa näin söpösti ja herkutella Nutellacroisanttien kanssa. Nami namnam.

10 kommenttia

 1. Maisa80 kirjoitti:

  Ihanan idean olet keksinyt ja superhienot ja tunnelmalliset kuvat! <3

 2. Anne /Trean kirjoitti:

  Söpöt tosiaan!

  Pitsiverhoja pitäisikin hieman metsästellä kirppareilla. Suihkuhuoneen ikkuna kaipailisi jotain kätevää näköestettä.

  • villananna kirjoitti:

   Täällä on Kierrätyskeskuksessa ja Fidassa on paljon pitsiverhoja.

 3. Marjo kirjoitti:

  Olet kyllä sellainen ”kävelä käsityön ideapankki”. Ihan superihana idea!
  Ihana pöytäliina. Olen löytänyt näitä vastaavia käsinkirjottuja liinoja Fidasta
  ja useampi on lähtenyt Marjon matkaan. Nämä liinat ovat minusta upeita
  enkä voi jättää niitä ostamatta. Koko kattaus oikein houkuttelee istumaan
  kahville.

  • villananna kirjoitti:

   Mun äiti tekee näitä ja tämäkin pöytäliina on hänen tekemänsä. Joskus löytyy myös ilmaisosastolta erilaisia mutta ne on sellaisia, ettei voi käyttää näin enää, vaan täytyy tehdä jotakin muuta niistä.

 4. Helena kirjoitti:

  Aivan upeita käsitöitä ja nää kivat kyllä kruunaa postauksen. Käsityöt on itsellänikin lähellä sydäntä.

  • villananna kirjoitti:

   Käsityöt ovat kyllä sellainen elämän sokeri. Hoitaa aivoja ja saa hyvälle mielelle kun saa valmista.

 5. Tanja Räty kirjoitti:

  Voi kun olis aikaa niin ois ihana itsekin opetella tekemään kaikenlaisia käsitöitä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *